Forza 2 vergeet zichzelf te belonen en verliest nipt van Luctor/Heinkenszand…

20 mei 2019 21:00

Vandaag mochten de mannen van Forza 2, in de voorlaatste competitiewedstrijd op bezoek bij vv Luctor/Heinkenszand

De groen/witten, goed voor plaats 2 op de ranglijst, stonden voor aanvang 6 punten los ten opzichte van DwO’15. Met ook nog eens een veel beter doelsaldo kon er voor de groen/witten niet al te veel mis meer gaan om plaats 2 op de ranglijst definitief veilig te stellen. Toch hoopte DwO’15 deze middag de puntjes mee terug te kunnen nemen naar Ovezande/Driewegen. De volgende selectie moest hier voor gaan zorgen;
Martijn, Roy ©, Michael, Niek S, Jeroen (45e min. Johny B), Maik VI, Mitchel, Niek W (70e min. Cas), Jay (45e min. Niels) Cas (60e min. Hendrik), Remon (75e min. Jeroen)

Op een warme zaterdagmiddag oogden beide elftallen in de beginfase wat afwachtend. De thuisploeg kende vooral problemen met de razendsnelle uitvallen van DwO’15. Vooral Nicolaas Witkam had het de eerste 45 minuten behoorlijk op z’n heupen, en was bij vlagen een ware plaag voor de groen/wit defensie. DwO’15 opende dan ook geheel niet onverdiend de score, het was Jeroen die Niek wegstuurde en laatstgenoemde zorgde met een puntgave voorzet voor een niet te missen kans voor spits Remon. Deze haalde de trekker vervolgens dan ook koelbloedig over (0-1). Toch wist de thuisploeg langszij te komen door 5 minuten voor rust met een bekeken boogbal zowel doelman Tinus als Mitchel, die zich nog op de doellijn bevond, te verschalken. (1-1). Toch pakte DwO’15 nog voor rust wederom de leiding! Het was een wonderschone treffer van Remon (bal met een krul in de kruising) die DwO’15 opnieuw deed juichen. Tussen de doelpunten door misten enkele DwO spelers nog goed kansen op nog een treffer, maar helaas redde de doelman enkele malen fraai.
Na rust kantelde het spelbeeld behoorlijk. De thuisploeg kwam meer aan voetballen toe, en de gasten kwamen met de rug tegen de muur te staan. Aan de hand van de wederom  sterk spelende aanvoerder Braamse, voerde de thuisploeg de druk op. De gelijkmaker hing dan ook in de lucht, en deze zou helaas ook vallen rond minuutje 70. Een puike voorzet werd prima binnen geknikt door één van de boomlange spitsen. Even daarvoor miste Jay oog in oog met de groen/wit doelman een grote kans op de 1-3. Zouden beide ploegen zich na de gelijkmaker gaan verzoenen met een gelijkspel? Het antwoord bleek nee te zijn, want de thuisploeg kwam 5 minuten voor het eind van de wedstrijd op een 3-2 na een tumultueus (buitenspel)doelpunt. Het vlagsignaal werd niet voor de eerste keer deze wedstrijd genegeerd en zodoende maakte de thuisploeg kort voor het eind de 3-2. Enkele groen/wit spelers dachten eerlijk gezegd toch ook wel aan buitenspel… Protesten van DwO leverden niets op, want de man in het zwart floot z’n eigen wedstrijd, en dan kun je niet veel meer doen dan hier maar vrede mee te hebben.
Luctor/Heinkenszand pakte zodoende voor de tweede maal dit seizoen de volle buit tegen Forza 2. Voor Forza 2 resteert nog één laatste wedstrijd. Volgende week komen de mannen van vv Spui nog op bezoek in Driewegen. Een ploeg waar DwO nog iets goed te maken tegen heeft…