Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Tai Chi

TAI CHI

GOED VOOR JE

LEUK OM TE DOEN

Op woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur is er tai chi-les in het Dorpshuis aan de Zomerstraat 16 in Ellewoutsdijk.

 

WAT IS TAI CHI?

De meeste mensen zullen wel eens tai chi gezien hebben, al is het maar op tv: een groep mensen die in een (vaak Chinees) park een serie langzame bewegingen maakt, als een soort dans. Het zijn bewegingen zoals je die bij een sportles zou doen, maar dan als het ware in een andere taal, met andere bewegingen dan je gewend bent.

Tai chi is oorspronkelijk een krijgskunst, maar dat zie je op het eerste gezicht niet meer, het bestaat voor een groot deel uit zachte bewegingen. Daarom wordt het in het Westen vooral beoefend als sport om de gezondheid te bevorderen.

De lessen zullen voor het grootste deel bestaan uit het aanleren van de 24 Yang stijl, een soort van choreografie die uit 24 bewegingen bestaat. Deze choreografie (‘vorm’ heet het in de tai chi) is in opdracht van de Chinese overheid bedacht door een raad van tai chi chuan meesters, met als belangrijkste reden het gezond houden van het Chinese volk. Want Chinezen weten al heel lang dat tai chi gezond is, en ook in het Westen is dat inmiddels wetenschappelijk bewezen.

Maar buiten dat het gezond is, is tai chi vooral ook erg leuk om te doen!

 

De 24 Yang stijl is een basisvorm, die door heel veel mensen over de hele wereld wordt beoefend. Alle bewegingen in deze vorm komen ook weer terug in andere vormen, dus als je later meer wilt doen dan alleen deze ene vorm (bijvoorbeeld een wapenvorm) is het een heel goede basis.

IS DAT WAT VOOR MIJ?

Als je er zin in hebt, is het wat voor jou. Je hoeft er niet lenig, of zelfs maar gezond voor te zijn. Tai chi wordt door iedereen op het eigen niveau beoefend, dus echt iedereen kan meedoen.

De lessen zijn bedoeld voor beginners. Wie de 24-vorm al beheerst, kan contact opnemen met Anouschka voor andere mogelijkheden.

 

WAT TREK IK AAN?

Iets dat lekker zit: een ruime broek en T-shirt bijvoorbeeld. Aan je voeten zijn tai chi-schoenen het beste, als je die niet hebt kun je het beste schoenen met zachte, soepele zolen aantrekken. Sportschoenen met dikke zolen zijn niet geschikt; je moet je voeten goed kunnen bewegen. 

 

WIE GEEFT HET?

De lessen worden gegeven door Anouschka Voskuijl, Rijkserkend leraar Martial Arts, sinds ruim tien jaar verslaafd aan tai chi, leerling van Fionna Brüring en Antoon  Noordenbos.

Ze is tevens gecertificeerd leraar van het Tai Chi for Health Institute van dr. Paul Lam en frequent bezoeker van workshops.

 

Voor meer info en aanmelden kun je contact opnemen met 

Angela van Aert

angelavanaert@gmail.com

06-2367964015

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!