13 maart 2019 9:30

Vandaag de kraker op het programma tegen de mannen van Lebo 2.

De DwO'15 formatie arriveerde goedgeluimd op het sportpark aan de Korenweg in Lewedorp. De volgende DwO'15 spelers moesten vandaag een mooi resultaat over de streep gaan trekken;

Martijn, Hendrik, Michael, Jarno (45e min. Gert), Roy, Nathan (c), Maik VI, Ralf, Niek W, Mitchel en Remon (45e Jay)

Op een bijzonder winderige zaterdagmiddag (niet doelend op de darmflora)begon de thuisclub sterker aan de wedstrijd dan de gasten. De thuisploeg werd in een tijdbestek van luttele minuten in het zadel geholpen door de DwO'15 formatie. Eerst zorgde slap verdedigen voor de 1-0 en niet veel later leidde een te korte terugspeel de 2-0 in.... Toch wist DwO zich terug in de wedstrijd te knokken, nadat de leidsman de bal op de stip had gelegd na een overtreding op Mitchel. Roy bleef koelbloedig en schoot beheeerst de aansluitingstreffer binnen.  Nicoloaas Witkam was z'n directe tegenstander enkele malen te snel af, maar telkens werd de baldribbelaar door ferme houdgrepen tegen gewerkt... Hier kreeg de linksback van Lebo toch wel heeeel veel krediet van de leidsman die voor de rest overigens een goede wedstrijd floot. Toch wist de thuisploeg de score weer uit te breiden nadat ditmaal de bal, na een lichte- maar vooral erg onnodige overtreding voor de neus van doelman Tinus op de stip ging. Ook dit buitenkansje werd vakkundig uitgepakt enzodoende stond het al snel weer 3-1. Tot overmaat van ramp zorgde andermaal slap ingrijpen achterin zelfs nog voor de 4-1. Een uitermate effectief Lebo kreeg zodoende de rode loper behoorlijk uitgelegd door de DwO'15 formatie.... Op slag voor rust had DwO'15 nog wel recht op een pingel, nadat Ralf onder de voeten werd gelopen, maar ditmaal ontging het de leidsman. Beide ploegen zochten met een 4-1 ruststand de thee op. In feite was de wedstrijd natuurlijk zo goed als gespeeld en dit was toch wel een fikse domper voor de DwO'15 formatie.
Na rust leek de wind nog meer invloed te krijgen op het spelbeeld van beide ploegen, want van goed voetbal was nu zeker geen sprake meer. DwO'15 leek nu de iets betere van de twee, maar enkele goede mogelijkheden werde onbenut gelaten. Aan de andere kant bleef het bij vlagen ook behoorlijk dreigend voor de doelmond van goalie Tinus, gelukkig hoefde de inwoner van Oudelande na de rust geen enkele keer meer te vissen en eindigde dit treffen in een verdiende en duidelijke overwinning voor de trotse koploper.

Een matig DwO'15 verscheen deze middag op het veld, te veel spelers haalden niet het gewenste niveau.  "We konden nog wel 100 minuten door voetballen, maar tot een overwinning zou de formatie nooit meer komen". Kortom de titelaspiraties kunnen na deze middag definitief uit het hoofd gezet worden, het enige rest ons om nu het seizoen zo goed mogelijk uit te gaan voetballen". Volgende week komen de mannen van vv Cadzand op bezoek.