Roy Ars kopt Forza 2 voorbij vv Kloetinge!

5 mei 2019 12:00

“Vanaf nu zijn er nog 4 finales te spelen om tot een mooie eindklassering te komen”, aldus een duidelijke leider R. Verbart in aanloop naar de wedstrijd tegen vv Kloetinge.

Vandaag finale 1 dus tegen de groen/witten op sportpark Wesselopark. De eerdere ontmoeting op sportpark de Fazant eindigde in een benauwde ietwat onverdiende 2-1 zege voor de Atletico formatie. De DwO’15 formatie reisde vandaag op volle oorlogssterkte af naar Kloetinge. De honneurs deze middag aan DwO’15 zijde werden waargenomen door, de binnenkort nieuw gepresenteerde Forza 2 trainer, Johny Moison. De volgende 15 spelers verschenen op Wesselopark;

Martijn, Johny, Niek S, Jarno, Henrik, Nathan, Remon G, Jay, Roy, Maik VI, Niek W, Mitchel, Ralf, Rik en Remon

Op een winderig en vrij guur sportpark domineerde de gasten behoorlijk de eerste 20 minuten. Kansen werden gecreëerd en bij vlagen werd er lekker gecombineerd. De eerste (grote) kansen dienden zich snel aan, maar het vizier van DwO spelers stond alles behalve scherp. Na pakweg een half uur spelen werd een viervoudige wissel doorgevoerd. Kloetinge stond behoorlijk met de rug tegen de muur, toch wist de thuisploeg met vlijmscherpe counters enkele speldenprikjes uit te delen. Het spelbeeld van de gasten werd in het tweede deel voor rust slordiger, met behoorlijk veel foute passes als gevolg. Toch wist de formatie nu echter wel de score te openen! Het was Roy die na een hoekschop van Rik Witkam de score met het hoofd wist te openen. Remon Verbart stond goed in de weg in de doelmond, waardoor defensie + doelman dusdanig verrast werden dat de bal binnen rolde. (1-0). Enig protest aan Kloetinge zijde leverde gelukkig voor DwO’15 niets op en dus gingen beide ploegen aan de thee met een 0-1 ruststand.
Na rust werden de krachtsverhoudingen nogmaals duidelijk zichtbaar. DwO’15 was duidelijk de beter van de twee, maar het ontbrak aan “killerinstinct”… De gasten verzuimden zich keer op keer te belonen met een tweede doelpunt… Grote kansen voor Mitchel, Jay en Rik werden niet verzilverd en zodoende bleef Kloetinge hopen. Eén der groen/wit aanvallers was bij vlagen door z’n Usain Bolt snelheid een plaag voor de DwO defensie, maar gelukkig bleef het louter bij ‘dreiging’. De snelste man aan Kloetinge zijde moest 10 minuten voort het eind van de wedstrijd uiteindelijk geblesseerd het veld verlaten na een onnodig gemene overtreding van één der DwO’15 backs. De vleugelverdediger mocht hier van geluk spreken dat hij mocht blijven staan door de man in het zwart, want een kaart was hier zeker op zijn plaats geweest… “We hopen dat de schade aan groen/wit zijde mee valt”.
Het zou tot de laatste minuut spannend blijven op Wesselopark, maar gelukkig wist DwO’15 de overwinning dik verdiend over de streep te trekken.

Volgende week komt naaste belager Fc Axel op bezoek op de Fazant, aanvang 14.30.