Forza 2 hard onderuit op Axel....

4 november 2018 13:45

Vandaag mochten de mannen van Forza 2 afreizen naar Fc Axel. Gearriveerd op de mooie accommodatie begon de wedstrijd toch net ietsje later dan gepland. volgende spelers verschenen deze middag binnen de lijnen;

Martijn, Hendrik, Michael, Johny (60e min. Gerrit), Niek, Jarno, Nathan (c), Maik VI, Jay, Niels en Remon (55e min. Jordy)

DwO kwam prima uit de startblokken! Wat dat betreft had de ploeg lering getrokken uit de smadelijke nederlaag voorgaand seizoen, toen gaf de formatie het destijds na een half uur spelen al compleet weg... Nu oogde de formatie scherp en gretig. De thuisploeg verscheen sporadisch voor doeman Martijn, maar echt gevaarlijk werd de gastheer niet in de beginfase. DwO'15 kwam er na enkele fraaie combinaties af en toe goed uit, alleen echt grote kansen leverde dit eveneens niet op. Toch waren het de gasten van zuid-beveland die de score deden openen op de, in erbarmelijke staat, verkerende groene?/bruine mat! Het was Jay, die na aangeven van middenvelder Jarno, en tevens fraai overstapje van Remon, het eindstation bleek te zijn van een mooie aanval. Na de doelman beheersd te hebben gepasseerd schoof de inwoner van Oudelande het leder koelbloedig binnen. De thuisploeg moest nu vol in de achtervolging en kwam helaas al weer vrij snel op gelijke hoogte. Éen momentje van onoplettenheid zorgde ervoor dat de stand weer in evenwicht verkeerde. Daarna kreeg Fc Axel de uitgelezen mogelijheid om op voorsprong te komen, maar de bal verdween gelukkig aan de goede kant van het doel. Aan de andere kant had aanvoerder Schenk de uitgelezen kans om op DwO'15 op slag van rust aan een voorsprong te helpen. Na een fraaie voetbeweging kwam el capitano oog in oog met de Axel doelman te staan. Helaas kwam laatstgenoemde als winnaar uit de bus, hij keerde het schot van de DwO middenvelder. Met een geljke stand gingen beide elftallen aan de thee. In de kleedkamer een uitermate tevreden trainer Daniels, die uiteraard nog wel enkele verbeterpuntjes ter sprake bracht.
Na de thee een wereld van verschil wat verhoudingen binnen de lijnen betrof..... De thuisploeg kwam na pakweg 55 minuten spelen met een kopbal aan de leiding. Nadat Maik VI eerst nog verzuimde om DwO'15 op gelijke hoogte te brengen (schot verdween in het zijnet) zorgde fc Axel even later voor een flinke dreun door de 3-1 binnen te schuiven. Hierna leek de bevelandse equipe mentaal geknakt.. Met twee wissels in kort tijdbestek en Michael van de voorstopper naar de spits probeerde DwO'15 het tij nog te keren. Echter kreeg de ploeg het deksel op de neus. Met een snelle 4-1 en 5-1 werd het pleit deze middag beslecht... Van goed voetbal was na rust binnen de de DwO'15 formatie absoluut geen sprake meer en Fc Axel verliet dan uiteindelijk ook terecht als winnnaar het veld.

En zodoende toch nog een fikse nederlaag deze middag.... Waar we volgens trainer Daniels konden spreken over één van de beste eerste helften van dit seizoen, was de tweede helft er toch ook echt één om in te lijsten als 'meeste slechte dit seizoen'.... Volgende week komt koploper sv Lebo op bezoek. Het is te hopen dat DwO formatie de concentratie dan wel voor de gehele 90 minuten weet vol te houden.

Scheidsrechters: Twee leidsmannen deze middag, de één loste de ander na pakweg 20 minuten spelen af.