DwO 2 verliest voor tweede maal op rij...

14 oktober 2018 19:00

Vandaag de uitwedstrijd naar vv Spui 2 op het programma. Na een bloedwarme warming-up allereerst een vroegtijdig bedankje voor de leidsman deze middag in het kader van #week van de scheidsrechter.

De volgende selectie stond deze middag paraat;
Rob, Michael, Johny, Jordi (30e min. Jarno), Niek, Maik (30e min. Gert), Nathan (c), Hendrik, Niels, Jay en Remon

Al vroeg in de wedstrijd roken de manschappen van DwO dat er deze middag duideijk wat te halen viel in het zeeuws-vlaamse land. Helaas zal de tegenstander dit gevoel waarschijnlijk ook al vroegtijdig in de wedstrijd hebben gehad , maar dat terzijde.
DwO begon voortvarend en speelde volgens trainer Daniels de beste 20 minuten tot dusver dit seizoen! Niet geheel tegen verhouding in opende de zuid bevelandse equipe dan ook de score. Het was de watervlugge Jay die door Johny Boonman werd weggestuurd. De inwoner uit Oudelande faalde oog in oog met de sluitpost niet! (0-1). Spui kwam plotsklaps volledig terug in de wedstrijd nadat een vrije schop achter doelman de Baar verdween.... Één der spitsen verlengde het leder op knappe wijze, echter werd de speler van de thuisclub dan ook geen strobreed in de weggelegd door de Atletico formatie.... (1-1). De treffer bleek een kanteling in de wedstrijd te zijn, want de thuisploeg begon beter te voetballen en DwO liet vervolgens de nodige steken vallen. Toch raakte Remon na een goede volley nog wel de lat. Na pakweg een half uur spelen een fikse domper binnen DwO.. In één klap vielen zowel Jordy als Maik VI met dermate pijnlijke blessures uit dat ze ook later in de wedstrijd niet meer zouden terugkeren. En zo was een dubbele wissel met Jarno en Gert binnen de lijnen een logisch vervolg en waren in één klap ook alle wisselmogelijkheden op. De thuisploeg nam 10 minuten voor rust brutaal de leiding... Een simpele kapbeweging zorgde ervoor dat één der spitsen het hoofd koel hield oog in oog met doelman Rob en de bal op fraaie wijze binnen krulde (2-1). DwO moest nu vol in de achtervolging op deze snikhete zaterdag in oktober. Helaas viel de 2-2 voor rust niet meer te noteren, alhoewel daar zeker mogelijkheden voor waren geweest.

Na rust ging DwO gretig op jacht naar die gelijkmaker. In de tussentijd werd het duel steeds grimmiger en waren er tal van kleine opstootjes te noteren. De scheidsrechter had nu dan ook de handen vol tijdens deze tweede 45 minuten. Uiteindelijk lukte het DwO om die felbegeerde gelijkmaker te maken!! Het was wederom Jay die ditmaal een fout van de Spui doelman genadeloos afstrafte (2-2). Toch zou de thuisclub luttele minuten later weer op voorsprong komen, nadat defensief slecht ingrijpen in een strafschop resulteerde... De ingevallen Spui speler faalde niet oog in oog met doelman de Baar (2-3). De geest was nu behoorlijk uit de fles bij DwO.. Ondanks een ultieme poging tot wederom een gelijkmaker (laatste man Michael ging in de punt spelen) te komen was het uiteindelijk Spui dat de genadeklap uitdeelde na wederom zwak ingrijpen. (4-2)
De tweede nederlaag op rij voor de manschappen van DwO'15 en absoluut een onnodige... Dat het de laatste weken niet goed is moge duidelijk zijn, toch kijken de manschappen weer met opgeheven hoofd richting de westrijd tegen vv Kloetinge over twee weken.