DwO'15 2 laat geen spaan heel van verzwakt Fc Axel!

29 april 2018 15:00

En vandaag stond de derde topper op rij op het programma voor de mannen van Forza 2. Naaste concurrent voor de titel, Fc Axel, bracht een bezoekje aan sportpark de Fazant.

DwO'2 kon deze middag geen beroep doen op Jeroen Koeman en Rik Witkam die opgetrommeld werden bij het vlaggenschip en hun kunsten zodoende op Tholen moesten gaan vertonen. Michael B. was een weekendje weg en Cas Gelynse en Rob de baar ondervonden nog te veel last van een blessure en zo ging ook deze wedstrijd aan hun voorbij. Saillant detail was wel weer de terugkeer van aanvaller Ralf binnen de lijnen, hij zou deze middag samen met aanvalsmaatje John voor het gevaar voorin moeten gaan zorgen.
De eerdere ontmoeting op Axel eindigde in een smadelijke 2-5 nederlaag voor de mannen van DwO, kortom er moest vandaag het nodige recht gezet gaan worden! De volgende spelers werden voor deze topper opgetrommeld;

Martijn Z, Remon, Hendrik, Menno (45e min. Niek S), Jarno, Nathan (c), Kenny, Maik VI (45e min. Colin) Jay, Ralf en John

Al bij aankomst bleek dat er binnen Fc Axel wat nieuwe gezichten te bewonderen waren ten op zichte van de eerdere ontmoeting. Daar stond tegenover dat ook DwO'15 sinds die wedstrijd op zeeuws-vlaanderen vandaag wat nieuwe gezichten kende binnen de selectie. De wedstrijd deze middag stond onder toeziend oog van leidsman Johny Moison.
De thuisploeg startte vrij slordig aan het begin van de wedstrijd... Was het de kampioensspanning of lagen er andere oorzaken aan ten grondslag? Tot op vandaag is de reden voor de slechte openingsfase onbekend... De gasten waren in de eerste 10 minuten dan ook logischer wijze de betere van de twee, ondanks het echt creëeren van kansen. Na deze eerste 10 minuten kwam de thuisploeg steeds beter in hun vertrouwde veldspel. Na eerst nog wat losse flodders van onder andere captain Schenk, Menno en John was het na pakweg 15 minuten spelen plotsklaps wel raak! Wie anders dan John Sommeyer opende het bal! Hij verschalkte de keeper van dichtbij. Saillant detail; deze treffer zou alweer de 100e treffer van DwO 2 betekenen dit seizoen, en dit in slechts 18 wedstrijden..... DwO zat vijf minuten later plotseling op roze nadat opnieuw topschutter John de bal achter de doelman wist te deponeren (2-0). Toch kwamen de gasten terug in de wedstrijd nadat laatste man Remon de bal compleet verkeerd raakte en eigen doelman Martinus verschalkte. Een mooie punter in de kruising mag gezegd worden over dit onfortuinlijke doelpunt (1-2). Toch kwam de thuislploeg na deze treffer nauwelijks in de problemen, omdat het kwaliteitsverschil met de minuut groter leek te worden. Het was wachten op de 3-1 die dan ook niet veel later alweer viel te noteren! Ditmaal was het Ralf de Mey die een aanval bekwaam afrondde (3-1). NIet veel later kwam de thuisploeg goed weg nadat de bal uit een vrije schop snoeihard op de paal ging (bal onderweg getoucheerd). Toch was het even later wederom John die een nog ruimere marge op het scorebord noteerde door nummertje vier aan te tekenen (4-1). Het slotakkoord voor rust was wederom voor John die ook nog de vijfde binnen wist te schieten 5-1. Zodoende leek de wedstrijd op slag voor rust al met grote zekerheid gespeeld te zijn.
Na de thee waren de gasten niet bij machtte om DwO nog aan het wankelen te brengen. De 2-5 is overigens wel een vermelding waard, en mag deze middag wellicht wel uitgeroepen worden tot mooiste doelpunt. De aanvoerder en tevens beste speler aan Axel zijde wist de bal van zo'n 40 meter op doelman Martijn te poeieren. De sluitpost van DwO'15 bevond zich iets te ver voor de doelmond, waardoor de bal ondanks een uitsterste krachtingspanning van Tinus met behulp van de lat en als laatste de rug van Martijn alsnog de doellijn passeerde (2-5). Na deze treffer wist de thuislploeg kinderlijk eenvoudig uit te lopen naar een uiteindelijke 11-2 zege. Na rust wisten Nathan (2x)John (2x), Ralf en de jarige Colin Vermeule het net nog te vinden. Uiteindelijk floot de, in prima banen leidende, leidsman Johny voor het eind van deze westrijd.

Een erg verzwakt Fc Axel (enkele zwaar geblesseerden) was deze middag een gemakkelijke prooi voor de mannen van Forza 2. "Het was de wedstrijd van de steekpasses" aldus DwO'15 middenvelder Kenny Braamse die net als captain Schenk centraal op het middenveld  wel raad wist met de vele ruimte die hun beide deze middag werd geboden.  De ruimtes voorin waren daarnaast ook dermate groot dat de thuisploeg deze middag tot een monsterscore kon komen. Na deze wedstrijd blijven de mannen van Forza 2 de druk op naaste belager Luctor Heinkenszand opvoeren. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen nummer vijf vv Clinge op het programma, eens kijken of de mannen van DwO de winnende reeks een vervolg kunnen gaan geven.