Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

DwO 2 al voor de thee klaar met Cadzand!

18 november 2018 15:45

Vandaag mochten de mannen van Forza 2 afreizen naar Cadzand. Om 10.15 uur spoedde de colonne van 4 auto's richting het zeeuws-vlaamse land. De nodige selectiespelers waanden zich weer even 'ver' terug in de tijd van de pupillen... Want met vertrektijden als kwart over 10 moesten velen zich toch even flink achter de oren krabben deze ochtend.....De volgende spelers lieten de sinterklaasintocht op televisie even voor wat het was, en stonden zodoende paraat op sportpark de fazant;

Martijn, Hendrik (45e min. Michael), Johny, Jeroen, Cas (45e min. Niek), Jay, Jarno, Maik, Nathan (c), Rik en Remon

Maar waar was Gert? Zou de inwoner van Ellewoste toch zijn afgereisd naar Zaanstad deze ochtend om z'n baardbroer te gaan bewonderen?? Na wat navraag bleek de verdediger zich in deze zaterdag het gelderse Nijmegen te bevinden, en werd ook dit mysterie dus vroegtijdig opgelost.
De wedstrijd van deze middag stond wederom onder leiding van Cadzand voorzitter R. vanhijfte.
DwO'15 kende een droomstart! Na pakweg 2 minuten spelen trof spits Remon doel, na een goede voorzet van Rikkert Witkam. De spits, die inmiddels al weer enkele weken droog stond, passeerde op sublieme wijze zowel de doelman als directe tegenstander en schoof het leder uiterst koel binnen (0-1) De thuisploeg kwam er in de beginfase niet aan de te pas, en dit zou eigenlijk voor de gehele eerste helft gelden. Na een klein kwartier spelen was het opnieuw raak. Ditmaal was het Rik zelf die koppend doel trof na een voorzet van Jarno. (0-2). De gasten tikten het balletje lekker rond en van schrik schoot één der cadzand spelers de bal maar in eigen doel binnen (0-3). Nadat de manschappen van zuid-beveland nog grossierden in het missen van de nodige kansen, was het slotakkoord voor rust voor Hendrik die de bal bij een afgeslagen corner, na aangeven van Cas met een volley hoog achter de doelman schoot (0-4). DwO'15 had totaal niets te vrezen van de thuislclub die doelman Tinus niet éénmaal voor rust onder vuur wisten te nemen. In de tweede helft kregen de bezoekers opnieuw goede mogelijkheden, maar de schietkansen waren ditmaal niet omgezet in een doelpunt door de DwO spelers. Toch was het uiteindelijk Remon die z'n tweede treffer van de middag wist te noteren, door de bal direct na de stuit, fraai achter de doelman te schieten (0-5). Toch kwam uiteindelijk ook de eretreffer voor de thuilsclub op het scorebord te staan, want na 88 minuten spelen wist de cadzand spits de bal alsnog deze middag achter de begrijpelijk gefrustreerde doelman Tinus te droppen.... (1-5) In dat opzicht kun je weer spreken van een uitermate effectieve thuisploeg dat aan één kans voldoende had om direct te scoren.
De prima leidende scheidsrechter/voorzitter R. vanhijfte vond het na pakweg 90 minuutjes welletjes en breide er een eind aan.
De mannen van DwO'15 waren deze middag voor het tweede jaar op rij een maatje te groot voor vv Cadzand. Volgende week mogen de mannen van Forza 2 een weekendje uitrusten, waarna een week later vv Zaamslag op bezoek zal komen.