21 september 2019 14:30

Onbekend

Velen onder ons weten inmiddels wel dat een middagje Waarde altijd een uitermate lastige te nemen horde is voor DwO'15.

DwO’15 had hier afgelopen seizoenen dan ook vaak de handen vol om met minimaal één punt huiswaarts te kunnen keren. Eens kijken of het deze middag de mannen van DwO’15 bij de opening van het seizoen wel lukte om met een positief resultaat huiswaarts te keren.

De wedstrijd deze zonovergoten zaterdagmiddag stond onder leiding van de heer R. Houdé. De volgende selectiespelers traden aan;

Tim, Frank ©, Pieter, Kevin, Niek (60e min. Delano), Kai (70e min. Joris), Kenny, Niels, Rik, Pinto (80e min. Hendrik) en Joel

De gasten startte alleraardigst op het bij vlagen hobbelige veld. De thuisploeg werd flink achteruitgedrukt en de eerste speldenprikken dienden zich rap aan. Uiteindelijk viel na pakweg een klein kwartier spelen de openingstreffer van het seizoen op het sportveld van SC Waarde, en gelukkig voor de gasten welteverstaan. Een hoekschop werd loepzuiver aangesneden door Rik Witkam, en het was Niels die plots van dichtbij raak kon schieten (0-1). Na deze kans kreeg DwO’15 enkele uitgelezen kansen om de score te verdubbelen. Joël mocht na een prima individuele actie duelleren in een één op één gevecht met de doelman, maar helaas kwam laatstgenoemde als winnaar uit de bus. Ook een prima kopkans voor Rafaël Pinto, op aangeven van Kai, werd vakkundig door de doelman uit het doel gehouden. Toch zou uiteindelijk die dik verdiende 0-2 rap volgen. Wederom was het een standaardsituatie waaruit DwO’15 genadeloos toesloeg. En wederom kreeg Rik de assist op z’n naam, nadat hij met veel gevoel de bal op het hoofd bij Frank wist te leggen. Frank kopte goed bekeken raak in de verre hoek (0-2)! Een prima uitgangspositie zodoende vroeg in de wedstrijd voor de mannen uit Ovezande/Driewegen. Toch sloeg Waarde uit het niets plots terug!! Eén der Waarde spelers kreeg net te veel ruimte om buiten de 16 de trekker over te halen, en deed dit met zeer veel verve…. De bal vloog buiten bereik van doelman Schneider in de rechterkruising (1-2). Toch wel een dompertje voor de gasten, die de eerste 45 minuten duidelijk de baas waren op sportpark Keizershoofd.
Na rust was het krachtsverschil iets minder groot, en de thuisploeg bleef hoop houden op de gelijkmaker. DwO wist het niveau van voor de rust niet meer te halen, maar toch kwam het defensief nauwelijks tot niet in de problemen. Nadat de moe en verdienstelijk spelende Niek Witkam afgelost werd door Joris van ’t Zelfde gebeurde er enkele tellen later wederom iets op sportpark Keizershoofd!! Koud in het veld zorgde de jonge inwoner van Driewegen er hoogstpersoonlijk voor dat er weer een veilige marge op het scorebord gecreëerd werd! Na aangeven van Niels hield Joris het hoofd koel, en via de handen van de doelman (en paal?) vloog de bal in de netten (1-3). Zodoende leek de wedstrijd in kannen en kruiken, maar nadat eerst de bal bij een hachelijke situatie al tot twee maal toe achter elkaar op de deklat belandde, kwam SC waarde 10 minuten voor tijd toch nog onnodig terug in de wedstrijd. Slordig balverlies werd genadeloos afgestraft, en Waarde mocht plots nog hopen op een punt (2-3). Toch wist DwO’15 de laatste 10 benauwde minuten te overleven, en was de eerste dik verdiende overwinning van het seizoen een feit!

De kop is er af! Met een prima zege, kijken we uit naar volgende week als vv Wemeldinge op bezoek komt op sportpark de Fazant.