J. de Pater

Accommodatie

Onbekend

Martijn, Patrick, Roy, Hendrik, Mitchel (60e min. Jeroen), Jonathan, Rik ©, Niels, Jeroen (65e min. Niek), Delano (45e min. Alwin) en Kai

De gasten begonnen goed op het drassige oneffen veld. Binnen een paar minuten werd al een corner veroverd, en zo zouden nog velen volgen deze middag. Helaas kwam hier in de beginfase nog geen gevaar uit. Toch kwam het eerste wapenfeit van spits Kai. De aanvaller nam de bal na een voorzet op de slof, maar helaas verdween het schot recht op de doelman. De thuisploeg moest het deze middag vooral hebben van de omschakeling. Met enkele rappe, sterke en behendige spelers hadden de defensieve manschappen van DwO’15  het bij vlagen moeilijk. Toch werden kansen nauwelijks gecreëerd door de gastheer. Het was onze Jeroen Boer, die terugkeerde in het elftal na een enkelblessure,  die de score leek te gaan openen deze middag! Van dichtbij leek hij de bal uit een merkwaardige carambole binnen te schieten, maar tot ieders afgrijzen schoot hij het leder in de hoek waar de doelman reeds lag, terwijl de middenvelder de andere hoek voor het uitkiezen had. Niet getreurd, er zouden nog meer mogelijkheden gaan komen deze middag. Uit het niets werd de score dan toch geopend, en helaas niet door DwO’15. Een doelschop van Tinus, kwam plots via enkele verloren duels bij de spits van Jong Ambon terecht die de bal onberispelijk in de korte hoek naast Tinus pegelde. DwO’15 stond organisatorisch even niet goed (te veel mensen voor de bal), terwijl het juist de rest van de eerste helft telkens prima bij de les was… Een zeer zuur moment dus voor de gasten, waarbij beide ploegen dan ook met een ruststand van 1-0 aan de thee gingen.
In de rust zwaaide trainer Rini, die deze middag bijstand kreeg van Youri Moison, omdat onze Robbie andere verplichtingen had, de boel nog maar eens flink op! Menig speler was er van doordrongen dat de strijd nog lang niet gestreden was en dus maakten we ons klaar voor de 2e helft.
Na rust gebeurde waar heel DwO’15 op hoopte, namelijk een vroege gelijkmaker!
Wederom kreeg DwO een hoekschop en het was onze Nelis die de bal van dichtbij de touwen in joeg! (1-1) Hierna ontspon zich een boeiend gevecht, het duel golfde vanaf nu over en weer! Dan zocht Jong Ambon vol overtuiging de aanval, luttele seconden later was het weer DwO’15 dat opdook in de 16 van de tegenstander. En toch was het weer uit het niets, dat de thuisploeg brutaal aan de leiding kwam. Een fout van één der DwO’15 spelers werd genadeloos afgestraft door de spits van de thuisploeg (2-1). Was dit de nekslag op het uur spelen, voor DwO’15? Het antwoorde volgde zeer snel, en bleek NEE te zijn! Vanaf de aftrap vond Nelis met een sublieme lange bal, maatje Ali die de bal beheerst controleerde en nog prachtiger raak pegelde achter de doelman! En zo waren er dus 2 doelpunten te bewonderen in één minuut speeltijd, en was de stand wederom in evenwicht (2-2). Beide ploegen leken zich echter niet te willen verzoenen met een puntenverdeling, en ook zeker trainer Rini joeg de ploeg nog eens een keer extra op om de thuisploeg spreekwoordelijk bij de strot te pakken! En 10 minuten voor tijd gebeurde dan bij DwO’15 waar vele rood/blauwe harten vurig op hoopten! Het was onze Kai Dekkers die de bal van buiten de 16 op werkelijk weergaloze manier uit een afgeslagen corner op de pantoffel nam! Het enige wat de spelersgroep inclusief doelman in het drukbezette strafschopgebied kon doen, was het leder nakijken hoe het insloeg als een granaat via deklat en kruising! Wat volgde was een ontlading van jewelste zowel binnen als buiten het veld! (2-3). Er waren echter nog 10 minuutjes te spelen en de thuisploeg boog het hoofd nog niet definitief, alertheid bleef daarom zeer geboden. Alwin kon het duel vervolgens in het slot gooien, maar hij vond de vuisten van de doelman op z’n weg. Ook zag DwO nog 2 doelpunten afgekeurd worden van Alwin en de prima invallende Nicolaas Witkam wegens vermeend buitenspel. Uiteindelijk lukte het de equipe van trainersstaf Verwest/Moison om de overwinning over de streep te trekken.

De verdienstelijke fluitende jonge leidsman J. de Pater blies na een dikke 90 minuten voetbal af in dit boeiend en fair gevecht, tussen twee ploegen die beide wilden voetballen. Waar beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren deze middag wat veldspel betrof, behaalden de gasten ook deze zaterdag de overwinning, op basis van kansenverhouding, zeker niet onverdiend. En zo kan DwO’15 prompt weer drie puntjes toevoegen aan het totaal, en staat het netjes op een gedeelde 3e plaats op de ranglijst met 6 punten uit 2. Volgende week komt Colijnsplaatse boys op bezoek. De geelhemden schoten deze middag uit hun slof tegen Schoondijke (7-1) en wisten een week eerder ook knap Wolfaartsdijk te verslaan.

Tja, en dan nog even over de troosteloze blik op sportpark de Sprong wat toeschouwers betreft en de kantine die gesloten bleef om de begrijpelijke redenen… Jammer om de steun van onze 12e man te moeten missen, en zeker voor Kai, die alleen maar door woord en gebaar aan de buitenwacht kan reppen over z’n wonderschone treffer, en dan vergeten we ook zeker niet de 2-2 die er ook zeker mocht zijn. Het betekent voorlopig helaas dus ook even geen rubriekje “Uitsupporter van de Week”.

Wat de trofee “Gouden Bol” van de maand september betreft, deze viel vorige week ook behoorlijk in het water… Omdat er nu maar één speelronde werd gespeeld in de maand september, is besloten om deze ene zaterdag in september bij de maand oktober te trekken. Voor de stand betekende dit het volgend na de speeldag van afgelopen zaterdag, waarbij voor Annemiek bij de dames behoorlijk uit haar slof schoot (3x), maar zoals een ieder weet de maand oktober is nog lang!