M. (Mo) Bennacer

Onbekend

DwO’15 kende afgelopen zomerstop een turbulente transferperiode. Naast dat de gehele (trainers)staf afzwaaide stond daarnaast het vertrek van de nodige spelers binnen de selectie. Zo vertrokken twee spelers naar andere clubs en hingen twee spelers binnen de selectie de schoenen aan de wilgen. Een behoorlijk aderlating voor de rood/blauwen, maar een nieuwe technische staf diende zich gelukkig al in rap tempo aan. In de persoon van de gedreven Rini Verwest werd al snel een nieuwe trainer gepresenteerd, die dit seizoen zal bijgestaan worden door assistent Rob de Baar.
Ondanks het vertrek en het stoppen van de nodige spelers, ziet het trainersduo voldoende mogelijkheden om dit seizoen binnen DwO’15 aan een nieuw team te bouwen en een leuk seizoen te gaan draaien met een (grotendeels) jonge selectie.
En zo was het op deze zaterdag 29 augustus plotseling, na een noodgedwongen voetbalpauze van de nodige maanden, tijd voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2020-2021. De mannen van DwO’15 mochten vandaag in de eerste bekerwedstrijd vol aan de bak! De eerste bekerwedstrijd stond op het programma op sportpark de Kouter tegen de mannen van SVH/Kwadendamme. Saillant detail; Deze ontmoeting betekende een snelle terugkeer van trainer Verwest op het oude nest (afgelopen drie seizoenen trainer SVH/Kwadendamme) Daartegenover stond voor de mannen van DwO’15 het weerzien met oud DwO’15 trainer, en nu in dienst van SVH/Kwadendamme zijnde, Serge Beulens (seizoen 2016-2017) Dat hoofdtrainer Beulens z’n assistent Eric de Groene een verleden kent als hoofdtrainer van SVD in de seizoenen 2006-2008 maakte het er voor één speler binnen de DwO’15 selectie deze middag net nog iets bijzonderder op.

De volgende spelers verschenen ten tonele deze middag; Martijn, Roy ©, Hendrik, Jonathan (55e min Jarno), Mitchel, Pinto (55e min Joris), Niels, Rik, Delano, Alwin (65e min. Luca) en Kai

De derby deze middag stond onder leiding van scheidsrechter M. Bennacer. Beide ploegen waren elkaar in de beginfase behoorlijk aan het aftasten, en de wedstrijd ging het eerste kwartier dan ook vrij gelijkwaardig op. Toch was het de thuisploeg dat na ruim 20 minuten aan de leiding kwam. Een individuele actie van SVH middenvelder Almekinders resulteerde in de 1-0. De begenadigde voetballer gooide er randje 16 een schaarbeweging uit, waarna hij de ruimte voor zichzelf creëerde om het doel onder vuur te nemen. Een harde schuiver over de grond in de hoek bleek doelman Martijn te machtig. Even hierna kropen er enkele foutjes in de opbouwfase binnen DwO’15, maar de thuisploeg wist tot twee maal toe deze fouten niet af te straffen. Toch verdubbelde de gastheer nog voor rust de score… Opnieuw was het Emiel Almekinders die van randje 16 de bal met een knap schot in de touwen joeg (2-0). DwO was in de naam van Kai Dekkers nog dichtbij een aansluitingstreffer maar zijn knappe pegel belandde op de lat. Overige aanvallen van DwO’15 waren voor rust schaars te noemen. Het meeste gevaar kwam van de thuisploeg dat dan ook verdiend met een voorsprong de catacomben voor de rust opzocht.
Na rust wist de thuisploeg rond de 55e minuut de genade tik uit te delen. Invaller Bek stond koud in het veld toen hij de bal vanuit een vrije schop kinderlijk eenvoudig kon binnen lopen (3-0). Luttele minuten later werd het nog erger voor DwO’15, nadat de deze middag prima keepende Martijn onfortuinlijk de bal onder zich door zag rollen in de netten (4-0). Ondanks de grote achterstand probeerde DwO’15 er voetballend toch nog het beste van te maken, en dit lukte dan ook alleraardigst.  Kansjes dienden zich dan ook aan. Captain Roy zag z’n schot smoren, en invaller Joris was met z’n hoofd dichtbij een treffer. Toch bleef de thuisploeg in de omschakeling levensgevaarlijk en kreeg het ook nog enkele grote kansen. Invaller Luca leek voor DwO’15 de eretreffer te maken, maar hij zag z’n schot op de paal belanden…  De zeer verdienstelijk leidsman Bennacer, die de kaarten deze middag op zak kon houden, breidde er na pakweg 90 minuten een eind aan. Een dik verdiende overwinning voor de thuisploeg deze middag.

Scheidsrechter: Dhr. Bennacer