Luctor uit in heinkenszand stond op het programma en deze week het 4e. (Volgende week treffen we het derde van derde van de zelfde vereniging thuis)

Verslag LHZ 4

Luctor Heinkenszand 4 – DwO`15 2

Woensdag kwam ons ten gehore, dat HVV`24 2 zich plots heeft teruggetrokken uit de competitie.
Na de nederlaag tegen LH4, was het vorige week wederom na een nederlaag tegen LH3 voldoende voor de mannen uit Hulst en hebben besloten een klasse lager te gaan spelen. Nu mogen ze het nogmaals tegen een team uit Heinkenszand doen…LH7. Doen jullie wel rustig aan mannen, anders hebben jullie ook een team minder in de competitie!

Helaas worden voor topscoorder  Arno van Ons worden zijn doelpunten geschrapt en positief nieuws voor Bek, aangezien zijn E.D. uit de boeken wordt geschrapt.

In de competitie heeft dit ook tot gevolg voor LH3 en LH4, dat de 3 punten worden ontnomen.

Met slecht 1 winstpartij op zak, werd vandaag de tegenstander uit Driewegen/Ovezande ontvangen op het sportpark van Heinkenszand.
DwO had ook zijn wedstrijd tegen Kapelle gewonnen, dus met een gelijk aantal punten wordt vandaag het duel begonnen.

Twee seizoenen geleden deed DwO lang mee in de titelstrijd, helaas door het terugtrekken van Hontenisse ging de titel toen naar de buren van 4453. Een mooie affiche dus op papier voor een mooie wedstrijd.

Deze zaterdag ook het jaarlijkse kiekje voor de jaarboeken. Dit was goed te merken aan de selectie, want der Bomber had donderdag 17 man weten te strikken voor het 4e.

Om 13.45 werden alle bekers nog even afgestoft door de cupfighters seizoen 2018-2019, alvorens te poseren voor het perfecte plaatje.
Helaas kwam de foto voor Arno voor ons iets te vroeg, terwijl de fotoshoot in volle gang was, vroeg Arno van Ons zich af, waar iedereen was, met het gevolgd, dat hij dit seizoen niet te bewonderen is op de groepsfoto.

Om 14.30 mochten de volgende spelers aantreden om (wederom) de eerste 3 thuis punten veilig te stellen.

Oliebril

Hans–Hanny©–Osse- Stefan de B.
Nouse-Mike –Gordy- Wiebe
Bek –Jeroen K.

Wissels: Jarno, Goud, Pim, Jarno, Arno van Ons, Der Bomber

LH begon goed aan de wedstrijd en na 10 minuten kon Jeroen al de 1-0 noteren.

Er leek deze middag geen vuiltje aan de lucht en langs de kant werd “Hoofd Wedstrijdbal” Adriaan, regelmatig erop uitgestuurd om de ballen te zoeken.

LH had zichzelf moeten belonen door de verdiende 2-0 te noteren, maar Jeroen wist de bal knap naast het doel te schieten.

Door slordigheid van LH, kon DwO terug in de wedstrijd komen en kon de 1-1 noteren.

Onder leiding van Mike ging LH toch weer opzoek naar de voorsprong, na een goede solo aan de linkerkant a la Karsdorp, werd de bal knap binnen geschoten en kon LH met een verdiende voorsprong de thee opzoeken.

In de rust werden 4 wissels toegepast, Hans, Stefan de B., Nouse en Mike kregen rust van het keurkorps Bakker/Cowlishaw.
D. Cowlishaw geloofde het wel en ging scouten bij de tegenstander van volgende week Patrijzen 2, dat een veld naast ons, partij gaf tegen LH3.

LH door de wissels misschien zoekende of DwO dat een middeltje door de thee had gegooid, enfin de beginfase was voor DwO, wat resulteerde na 5 minuten al in de gelijkmaker 2-2.

Je zou denken dat LH nu wakker was, maar niets was minder waar, wederom sloeg DwO toe en LH keek nu ineens tegen een achterstand aan.

LH liet het hier niet bij zitten en het was wederom, (inmiddels ingevallen) Mike, die de 3-3 liet noteren.

Helaas moest ook Hanny verstek laten gaan vanwege een blessure, wat het er niet makkelijker op zou maken de overwinning uit het vuur te slepen.

Der Bomber en Arno van Mien werden in de spits gegooid, om de moegestreden Bek en Jeroen te vervangen en een doelpunt te forceren.

Echter was het wederom Marc, die voor de 4e keer deze middag de bal uit het netje mocht vissen in de slotfase en even leek het erop of LH op een nederlaag zou afstevenen.

In de slotfase werd alles naar voren gestuwd, waar Gordy een vrije trap mocht nemen.

Waar in de meeste gevallen dan de lengte van Der Bomber wordt gezocht, was het nu Arno van Ons, die de bal schitterend in de winkelhaak kopte.

In de dying seconds werd zelfs nog geprobeerd de 5-4 te forceren, maar helaas mocht dat niet meer baten en mochten beide ploegen de punten delen.

Waar de eerste helft voor LH was, was de tweede helft voor DwO, wat de verhoudingen in de einduitslag misschien wel het beste uitdrukt.

Inmiddels had LH3  zijn wedstrijd tegen Patrijzen 2 overtuigend gewonnen met 5-1.
Kan LH volgende week wederom een overwinning vieren op FC Paerehat?