1 februari 2020 14:30

Onbekend

Op een winderige frisse zaterdagmiddag verschenen de manschappen van DwO’15 goed voor de dag. Op een hobbelig veld in Driewegen werd een zwak voor de dag komend sc Waarde met ruime cijfers verslagen.

Na een trainingskamp in het Brabantse land belegd te hebben, waar onder andere een heuse ‘ijshockey clinic’ werd afgewerkt was de hoop dat een compleet fitte selectie bij aanvang van het tweede deel van het seizoen ten tonele zou verschijnen, helaas bleek dit niet het geval te zijn…

Vice captain Kenny, Kevin, Delano en Patrick konden door fysieke ongemakken niet deelnemen aan de wedstrijdselectie deze zaterdagmiddag. Toch kwam trainer Paauwe tot een wedstrijdselectie van de volgende 13 spelers; Tim, Pieter, Hendrik, Jeroen, Niek, PInto (68e min. Jeroen K) Frank ©, Niels, Kai (45e min. Alwin) Joel en Rik.

De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg. DwO’15 zette de gasten onder druk waar mogelijk en de eerste kansen dienden zich dan ook aan. Waarde gaf her en der de nodige ruimte weg achterin, en vleugelspelers Rik en Kai voelden zich zodoende als een vis in het water. Na 10 minuten spelen werd het gloednieuwe scorebord op sportpark Driewegen geopend! Spits Joel had de eer dit te mogen doen, na een prima aanval uit het boekje. Via verschillende schijven (Jeroen, Niels, Kai) was uiteindelijk de naar de eerste paal sprintende Joel het eindstation! Laatstgenoemde plaatste de bal met veel gevoel in de verre hoek buiten bereik van de doelman (1-0). DwO’15 verzuimde vervolgens om tegen een vrij onmachtig spelend Waarde de score te doen verdubbelen. Vooral uit hoekschoppen was DwO’15 enkele malen zeer dichtbij. Hendrik, Frank en nogmaals Hendrik kregen het leder echter niet binnen… Rik dwong met een fraai geplaatst schot de doelman tot een uiterste krachtsinspanning. Uiteindelijke leek Joel op slag voor rust de dik verdiende 2-0 op het scorebord te zetten, echter zijn schot stuitte op het aluminium. Zo verzuimde de thuisploeg het duel vroegtijdig te beslissen, en met een windnadeel na de thee werd Waarde zodoende in leven gehouden. Na rust gebeurde waar men aan DwO zijde enigszins rekening mee had gehouden. De gasten zette zeer vroeg druk en de thuisploeg had het, mede door de wind, nu in het begin behoorlijk lastig. Doelman Schneider werd tot twee maal toe getest, maar redde bij beide schoten bekwaam! Hierna was het weer DwO’15 dat de bovenliggende partij werd, en het was Joel die al vroeg de verlossende 2-0 wist te maken! Nu kon het toch eigenlijk niet meer fout gaan, za je menig supporter en speler denken, en dit gebeurde dan ook niet meer. Het slotwoord was voor, de na rust ingevallen, Alwin. Met zijn rushes en snelheid blijkt DwO’15 na lange afwezigheid weer over een machtig wapen te beschikken. Tot twee maal toe rondde de aanvaller uit Goes een aanval doeltreffend af! Enkele minuten voor tijd kregen de gasten nog de uitgelezen kans de eretreffer te maken na balverlies op het middenveld, maar doelman Schneider zou deze middag niet meer gaan capituleren! En zo werd een winderig voetbalmiddagje afgesloten met een prima overwinning van 4-0.
Volgende week de clash tegen Hoedekenskerke/Kwadendamme. Eens kijken of we de eerdere nederlaag van dit seizoen, kunnen gaan wegpoetsen.