Competitie

4e klasse B

15 februari 2020 14:30

Onbekend

Na het gelijkspel van vorige week op Kwadendamme trof DwO’15 deze middag laagvlieger Stavenisse uit Tholen op het eigen sportpark Driewegen. De eerdere ontmoeting eindigde vorig jaar in een vrij gemakkelijke 2-5 overwinning voor de equipe van trainer Paauwe. De volgende spelers werden deze wederom winderige zaterdagmiddag de wei in gestuurd; Tim, Pieter, Hendrik, Jeroen B, Niek (65e min. Jeroen K), Pinto (70e min. Luca),  Frank ©, Niels (73e min Joris), Rik, Alwin en Joel.

De wedstrijd deze middag stond onder vakkundige leiding van scheidsrechter S. Saaman. In de openingsfase waren de intenties van de bezoekers al snel duidelijk. Ondank het windvoordeel zakte de ploeg uit Tholen massaal in, en loerden het op snelle uitvallen. DwO’15 probeerde van begin af aan met goed voetbal door de linies van de gasten heen te breken, echter het was bij vlagen nog wel eens rommelig. Eindpasses die niet aankwamen, slechte balcontroles en verkeerde keuzes, zorgen niet voor de meest memorabele eerste helft van het seizoen van DwO’15. Toch bleef de thuisploeg het proberen, en kansen waren er dan ook nog genoeg te noteren voor de thee! Zo trof Alwin van dichtbij de paal na prima voorbereidend werk van collega spits Joel, was Frank dichtbij met een volley, die hij knap controleerde op de borst en schoot nogmaals Alwin uit zeer kansrijke positie via een Stavenisse been de bal net naast, waar afleggen op de compleet vrij staande Joel achteraf wellicht een betere keuze was geweest. Toch brak de thuisploeg nog voor rust dik verdiend de ban! Het was Joel die in een één op één de doelman wist te verschalken! (1-0) Diezelfde Joel, die zich deze middag duidelijk als een vis in het water voelde op de Drieweegse mat, had pal voor rust de beslissing kunnen zorgen in de wedstrijd, maar na de doelman gepasseerd te hebben, kwam de inwoner uit Kapelle niet goed uit met z’n passen en de bal ging zodoende naast. Kregen de gasten dan helemaal geen mogelijkheden voor rust? Jawel, tot twee maal toe een kans(je) voor de ploeg uit Tholen. Een kopbal vanuit een hoekschop en pal voor rust een rollertje in de handen van doelman Schneider, daarmee waren de wapenfeiten wel genoemd. Met slechts een 1-0 ruststand gingen beide ploegen aan de thee. In de rust een tevreden staf en selectie, maar ook zeker kritisch. Het was slechts 1-0, en dan weet je dat je, afgezien van het krachtsverschil de eerste 45 minuten, altijd zeer alert dient te blijven.
Na de thee het windvoordeel voor de mannen van DwO’15, en dit deed het krachtverschil nog groter maken. De thuisploeg wist rond het uur spelen de score te verdubbelen, na wederom een doelpunt van Joel. Diezelfde Joel zorgde na 70 minuten voor spelen voor een loepzuivere assist op Alwin, en het slotakkoord was voor Rik Witkam die de bal wederom van spits Joel mocht ontvangen. De gasten konden na rust geen potten meer breken, en doelman Schneider en de DwO’15 defensie wisten de 0 te houden. Leidsman Saaman hield de kaarten op zak deze middag, en daar mochten enkele spelers van beide ploegen na wat frustraties, kortsluiting en provocaties over en weer niet geheel over klagen. Met wederom een prima 4-0 zege op het scorebord, kreeg de goede reeks na de winterstop een vervolg. Met 2 vrije zaterdagen in het verschiet, treden we over drie weken aan tegen vv Wemeldinge. Eens kijken of de goede reeks een vervolg kunnen gaan geven op sportpark de Boenze Boogerd.