Competitie

4e klasse B

7 december 2019 14:00

Onbekend

Tijdens de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop deden de mannen van DwO’15 wederom een middagje Tholen aan. Aangezien de twee eerdere ontmoetingen op dit ‘eiland’ in 3 punten werden omgezet, werd er met een goed gevoel afgereisd naar Poortvliet waar koploper SPS de gastheer betrof. DwO’15 kende enkele afwezigen, Alwin en Kai moesten deze middag verlet laten gaan door ziekte. Deze middag stond de kersverse papa Frank Oostdijk wel gewoon binnen de lijnen en keerde Pieter terug na z’n schorsing van twee wedstrijden uitgezeten te hebben.
De volgende spelers moesten de koploper deze middag doen gaan laten wankelen;

Tim, Pieter, Frank ©, Hendrik, Kevin, Kenny (60e min Joris), Niels, Delano, Pinto (70e min. Jeroen K),  Rik (55e min. Niek) Joel

Het strijdplan was duidelijk deze middag. De thuisploeg mocht deze middag het spel gaan maken, en de gasten wilde het defensief gezien wat beter op de rails hebben dan voorgaande weken. SPS probeerde zich door de DwO defensie te wurmen, maar echt gevaarlijk kon de thuisploeg nog niet worden. Na 30 minuten voetbal werd een SPS aanval in één klap wel gevaarlijk en was het ook gelijk raak.. Een mooie aanval werd van dichtbij binnen geschoten, al kreeg doelman Schneider z’n hand nog tegen de bal. Vijf minuten later was het wederom raak, ditmaal was een schot in de korte hoek de sluitpost van DwO’15 te machtig, en keek de Bevelandse equipe ineens tegen een grote achterstand aan. Aanvallend werden niet veel potten gebroken, al schoot Delano (omspeelde de doelman) na een defensieve fout nog keihard tegen het aluminium aan. Met een 2-0 vond leidsman Boodts het tijd voor een bakje thee. In de rust was de gehele selectie van DwO’15 niet eens ontevreden over het vertoonde spel, alleen stond het wel 2-0 ondanks het feit dat er achterin weinig kansen werden weggegeven.
Na rust startte DwO’15 voortvarend! Het liet de aanvallende intenties gelden, en greep de thuisploeg duidelijk bij de strot. Na een uur spelen viel dan ook de aansluitingstreffer te noteren. Niels schoot na een mooie aanval onberispelijk raak, en deed het bloed weer wat harder stromen bij een ieder die DwO lief was. Ruim 25 minuten was DwO’15 nu de betere van de twee, helaas wist het niet tot de gelijkmaker te komen. Het was de thuisploeg die eigenlijk bij de eerste echte aanval na rust gelijk weer raak schoot van dichtbij 3-1. Nu was de wedstrijd wel een eind gespeeld en 10 minuten voor tijd viel na slordig balverlies ook nog de 4-1. De thuisploeg liet vervolgens na om de score nog groter te doen laten uitvallen. De verdienstelijk fluitende Vlaamse leidsman kon de kaarten deze middag op zak houden en breidde er een eind aan.

DwO’15 had deze middag zeker kansen op een positief resultaat, maar gaf de doelpunten andermaal dit seizoen af en toe wel wat kinderlijk weg. Nu we op de helft van het seizoen zijn kunnen we de balans opmaken, en dan moeten we constateren dat we bovenaan in het rechterrijtje staan. Na de winterstop hopen we met een goede 2e seizoenshelft toch nog tot een betere eindklassering te kunnen komen.
Na afloop van de wedstrijd gaf trainer Paauwe aan dat hij eind dit seizoen stopt bij DwO’15. Na drie seizoenen DwO vindt de trainer het tijd worden voor een nieuwe uitdaging.