Datum

7 maart 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

Na twee voetbal loze zaterdagen was het vandaag dan eindelijk weer zo ver. Het vervolg van de competitie zou deze middag plaats vinden in Wemeldinge op sportpark de Boenze Boogerd. De voorbereidingen in de aanloop naar dit duel verliepen niet bepaald vlekkeloos. Door de weersomstandigheden van afgelopen weken kon tot 2 maal toe niet getraind worden op de groene biljartlakens te Ovezande/Driewegen. Trainer Paauwe kon daarentegen wel weer over een grotendeels fitte selectie beschikken, alleen Kenny en Patrick waren nog afwezig.
De volgende spelers moesten de goede lijn van na de winterstop zien door te trekken;
Tim, Jeroen, Pieter, Hendrik, Niek (65e min. Kai), Pinto, Frank ©, Niels (72e min. Joris), Alwin (75e min. Jeroen K) Joel en Rik
De bank werk daarnaast nog bezet door, de van een blessure terugkerende Kevin D, en 2e doelman deze middag zijnde Matrijn Zwemer
De wedstrijd deze middag stond onder leiding van onze Vlaamse leidsman Dhr. Boodts.

Op een vettig en behoorlijk zwaar veld vond de aftrap klokslag 15.00 uur plaats. Beide ploegen tastte elkaar in de beginfase wat af, maar DwO’15 mocht de eerste kansen noteren. Hendrik was dichtbij de openingstreffer, nadat Jeroen Boer een kopbal verlengde. Helaas kon de voostopper vervolgens niet genoeg vaart mee geven aan de bal, zodat de doelman redding kon brengen. De gasten hadden over kansen de eerste helft dan absoluut geen klagen. Toch was het de thuisploeg die de score uit het niets zou kunnen gaan openen deze middag. Leidsman Boodts legde de bal rond een kwartier spelen prompt op de stip. Jeroen zou z’n tegenstander onreglementair naar de grond hebben gewerkt. Ondanks dat de tackel risicovol was, werd toch echt het leder gespeeld, enige twijfel bij de Vlaamse leidsman zal ook zeker meegespeeld hebben, aangezien het geel op zak werd gehouden. Tot opluchting van heel DwO’15 werd de bal op de paal geschoten, en ontsnapte de gasten aan een vroege achterstand. DwO’15 was toch wel de betere van de twee voor de thee, en het creëerde nogmaals gezegd voldoende kansen om de score te openen. Alwin kon tot twee maal toe op de doelman afstomen, maar beide schoten waren verre van goed te noemen, en de doelman kon beide pogingen dan ook vrij simpel pareren… De sluitpost groeide met de minuut meer in de wedstrijd, en dit zou wel eens een hele lastige horde kunnen gaan worden voor de mannen van DwO’15…. Kansen voor Hendrik (kopbal), Joel, Alwin en Frank (bal op de deklat bij een vrije schop) waren niet besteed aan de gasten, en plots kreeg de gastheer weer een dot van een kans. Balverlies leverde een 100% kans op voor Wemeldinge, maar de lob van één der spitsen vloog gelukkig over zowel Tim alsmede het doel! In de 43e minuut was het dan alsnog raak voor de mannen van DwO’15! De bal viel goed voor de voeten van topscorer Joel, en hij haalde doeltreffend uit! (0-1). Een ideaal moment om pal voor rust toch wel verdiend de score te openen.
In de rust werd er rustig op los geëvalueerd, en ondanks de voorsprong hadden we natuurlijk ook zomaar achter kunnen staan als Wemeldinge beide kansen had weten te verzilveren, daarentegen had DwO’15 de wedstrijd misschien al voor rust kunnen beslissen.
Na de thee kwam de Atletico formatie goed uit de catacomben. Wemeldinge leek enkele malen onder de toenemende druk te bezwijken, maar opnieuw wilde de bal er niet in…. Opnieuw kansen voor de gehele DwO’15 voorhoede, maar de Wemeldinge doelman was wederom een sta in de weg. Toch zou de 0-2 gaan vallen! Na pakweg een uur spelen, werd een fraaie aanval ditmaal wel afgemaakt. Het was Alwin die van dichtbij kon binnen tikken, na een prima voorzet van Joel (0-2)! De wedstrijd leek een eind in de pocket voor DwO’15, ondanks wederom nog een grote kans voor Wemeldinge, nadat het vlagsignaal van Arjan terecht of onterecht werd genegeerd door de leidsman. De wedstrijd rustig uit voetballen was nu het doel, toch zou dit niet geheel gaan lukken… Acht minuten voor tijd kwam de thuisploeg na duur balverlies plots terug in de wedstrijd. De bal werd van randje 16 prima binnen geschoten door een invaller van de thuisploeg. Wat restte waren 10 benauwde minuten voor de spelers, stafleden en supporters van DwO’15. De thuisploeg rook bloed en zorgde voor een heus slotoffensief met billenknijpen aan DwO zijde als gevolg. Na ruim 90 minuten voetbal floot leidsman Boodts voor het eind van dit boeiend duel en konden de gasten opgelucht adem halen!

Wederom een overwinning voor de mannen van DwO’15 na de winterstop! Qua kansenverhouding een verdiende driepunter denk ik, al had de formatie wel iets doeltreffender met de kansen mogen omgaan deze middag. Namens de gehele selectie nog een dankwoord aan de aanwezige supporters en extra dank aan één der sponsoren van DwO’15 die de mannen trakteerde op een kratje bier/frisdrank!
Volgende week komt Hansweertse boys op bezoek in Driewegen.

Scheidsrechter: Dhr. Boodts