Competitie

4e klasse B

12 oktober 2019 15:00

Onbekend

Aangezien goalie Schneider zijn vriendin Bianca een (verrassing)bezoekje bracht in The States, was het doelman Rob de Baar die de positie van sluitpost deze middag overnam. Daarnaast verschenen de volgende spelers binnen de lijnen; Frank ©, Pieter, Jonathan, Niek,  Kenny, Hendrik (60e min. Kai), Niels, Pinto (65e min. Delano), Joel en Rik (75e min. Joris)

Na het debacle vorige week op de velden van Hansweertse boys, was de gehele selectie deze middag uitermate gebrand op een goed resultaat. Dit moest dan wel gaan gebeuren tegen titelkandidaat vv Kruiningen. Ook deze ploeg incasseerde vorige week hun eerste verlies op het eigen sportveld welteverstaan. De zwartgelen moesten in de slotminuten alsnog buigen voor SPS, dat met een late treffer de punten mee terug nam naar Poortvliet.

Onder grijze/miezerige weersomstandigheden was het de thuisploeg die in een tijdbestek van 15 minuten spelen, drie prima mogelijkheden kreeg om de score op sportpark de Fazant te openen. Niels zag zijn inzet met het hoofd, á la Beb Bakhuys, via de binnenkant van de paal alsnog terug het veld in stuiteren, en ook Pinto zag een goede mogelijkheid gestuit worden door de doelman. Toch lieten ook de zwart/gelen van zich horen, want aanvallend deelde de gasten de nodige speldenprikken uit. Nadat eerst Rafael Pinto een scherp aangesneden vrije schop ternauwernood nog door de doelman zag worden verwerkt, restte slechts een hoekschop voor de mannen van DwO’15. Organisatorisch stond het op dat moment niet geheel goed, want de afgeslagen corner luidde een loepzuivere counter in… De gasten speelden het koeltjes uit en kwamen enigszins tegen de (kansen)verhouding met 0-1 voor. Toch liet de thuisploeg het spreekwoordelijke koppie niet hangen, maar ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze zou uiteindelijk ook vallen! Het was Rik Witkam die met een prima individuele actie + lage schuiver de gelijkmaker produceerde (1-1). Aan beide kanten vielen vervolgens nog wel enkele mogelijkheden te noteren, maar beide ploegen gingen rusten met gelijke stand.
Na rust startte DwO gretig, en de gasten hadden het bij vlagen lastig om zich onder de druk uit te voetballen. Het was wederom Rik die na een vrije schop van Frank de voorsprong op het bord leek te zetten! Leek…, want de grensrechter van zwart/geel gooide, terecht of niet, roet in het eten. De leidsman keerde na enige twijfel het doelpunt alsnog af… Kruiningen kreeg kort hierna een dot van een kans, maar de aanvoerder en sterk spelende Kruiningen speler Thomas Paauwe zag z’n inzet naast gaan. Even later raakte ook Kruiningen nog het aluminium, maar gelukkig voor DwO rolde ook deze bal aan de goede kant van de paal uiteindelijk over de achterlijn. Aan de andere kant was het Hendrik die met een schot de lat toucheerde. Kortom aan beide kanten kon het doelpunt gaan vallen, maar de grote vraag was natuurlijk wie zou hier het eerst aan toe komen?
Kort nadat Kai in de ploeg was gekomen voor Hendrik, kon DwO’15 opnieuw juichen! Het was wederom Rikkert Witkam die een fout van de Kruiningen doelman genadeloos afstrafte en zodoende de bal simpel over de doellijn wist te lopen (2-1). Het waren nu de gasten die meer risico moesten gaan nemen, en DwO’15 profiteerde hier optimaal van! Tot tweemaal toe kon Joel de wedstrijd in het slot gooien, maar de spits had het geluk deze middag niet aan z’n zijde. Met nog een kleine 10 minuten te gaan was het DwO voorstopper Pieter die (noodgedwongen) aan de noodrem trok. Aangezien de spits duidelijk was doorgebroken, kon de prima acterende leidsman niets anders doen dan rood trekken, en zo moest DwO’15 de laatste minuten met een man minder zien te overleven. En dit zou met enig fortuin ook gaan lukken! Het was doelman Rob de Baar die met enkele prima reddingen de thuisploeg op voorsprong wist te houden! Zeker het één op één gevecht met één der Kruiningen spitsen tijdens de laatste minuten van de wedstrijd is een extra vermelding waard.
DwO wist te overleven en behield de punten na een dikke 90 minuten spelen zodoende op het eigen sportpark!

Een boeiend gevecht voor het massaal toegestroomde publiek deze middag! In een open duel kon het kwartje beide kanten opvallen. De thuisploeg bleek deze middag de gelukkigste van de twee te zijn. Uiteraard was de ontlading bij de selectie groot na afloop, en namens een contente sponsor VAM (Van Antwerpen Milieutechniek) ontving de gehele ploeg kort na de wedstrijd voor hun prestatie nog een kratje bier, waarvoor dank! Volgende week een weekendje vrij voor de mannen van DwO’15, daarna vervolgen we de competitie met een bezoek bij vv Smerdiek.

Scheidsrechter: Dhr. Saaman, floot een prima pot deze middag.