26 oktober 2019 15:00

Onbekend

Vandaag moest de formatie van trainer Paauwe afreizen naar Sint-Maartensdijk om aan te treden tegen vv Smerdiek. De gastheer presteerde de aflopen weken prima en stond zodoende met 9 punten, voor aanvang van deze middag, fier boven de manschappen van DwO’15 die het tot dusver nog met 7 punten moeten doen.
De volgende DwO’15 namen verschenen binnen de lijnen deze middag; Rob, Frank, Jona (30e min. Kai), Kevin, Niek (65e min. Jeroen B), Kenny, Hendrik, Niels, Rik (70e min. Delano), Pinto en Joel.

Nadat heel de menigte op sportpark “Haestinge” inclusief de geschorste DwO’ers Pieter en geblesseerden Joris en Alwin mee konden genieten hoe Django Wagner luidkeels zijn grote hit “(K)Ali uit de speakers schalde, werkte de DwO selectie hun warming-up op een enigszins hobbelige veld rond de klok van half 3 af. De wedstrijd deze middag stond onder leiding van scheidsrechter Aartsen.

De beginfase was duidelijk voor de thuisploeg. Na een kleine 10 minuten spelen lag de bal, tot groot ergernis van alles en iedereen dat DwO een warm hart toe draagt, al in de netten achter doelman de Baar…. Wederom luidde een afgeslagen corner met als gevolg een razendsnelle counter de tegentreffer in. Twijfeling achterin de defensie resulteerde in een vroege treffer doordat één der spitsen doelman de Baar wist te omspelen en het leder zodoende kinderlijk eenvoudig binnen kon schuiven (1-0). De gasten probeerde voetballend door de Smerdiek defensie heen te komen, maar onnauwkeurigheden en het verlies van de alom bekende ‘tweede bal’ zorgde bij vlagen voor een rommelig eerste half uur aan DwO zijde. Nadat Smerdiek wederom bij twee lange ballen van achteruit, verzuimde om de score te doen verdubbelen, greep trainer Paauwe in met enkele omzettingen. DwO’15 kreeg door Kenny (schot randje 16), en Hendrik (kopbal) twee kansjes om terug te slaan. Helaas werden beide kansjes niet omgezet in een doelpunt. Waar bijna alle spelers op sportpark Haestinge dachten om met een ruststand van 1-0 de catacomben te gaan opzoeken dacht DwO spits Joel hier net iets anders over! Na een voorzet van Rik Witkam, nam Joel de bal knap uit de lucht in één in keer met een soort van zwaaiende heupslag/ halve omhaal op de slof! De bal vloog knap in de uiterste hoek buiten bereik van de doelman binnen! Dertig seconden later floot de leidsman voor de rust, een heerlijke opsteker zo vlak voor de the voor de manschappen uit Zuid-Beveland.
Na rust voetbalde DwO’15 duidelijk minder gespannen dan de eerste 45 minuten en raakte het gedurende de wedstrijd steeds beter in vorm. Achterin werd niets tot nauwelijks meer wat weggegeven en het was Niels die de 1-2 op de schoen leek te hebben. Hij omspeelde de Smerdiek doelman knap, maar zag zijn schot toch nog in het zijnet belanden. Het was toch de thuisploeg die eigenlijk uit het niets opnieuw op voorsprong wist te komen…. In een tijdsbestek van 20 minuten gebeurden er namelijk heel veel binnen de lijnen. Eerst was het aan beide voorstoppers van zowel DwO’15 als Smerdiek om een (negatieve) hoofdrol op te eisen. Zo was het eerst Hendrik die een corner compleet verkeerd wegwerkte met het hoofd en vervolgens tot groot afgrijzen via een ‘vervolg’ kopbal door één der Smerdiek spelers achter doelman de Baar zag belanden (2-1). Twee minuten later ging de voorstopper aan de overzijde met een veel te korte terugspeelbal in de fout. Kai was er als de kippen bij en zag z’n schot doeltreffend in tegen de netten slaan! (2-2). Even later ging de bal aan de andere kant alweer op de stip… Frank stopte zijn tegenstander onreglementair volgens de man in het zwart, en de leidsman wees resoluut naar de stip. Vervolgens was het wederom doelman Rob de Baar die een hoofdrol opeiste door de bal vakkundig te stoppen! Ook de rebound was niet aan Smerdiek besteed, aangezien twee spelers elkaar compleet in de wegliepen tijden het uithalen naar de bal. DwO kwam goed weg en kon luttele minuten later plots op de spreekwoordelijke rozen gaan zitten! Het was PInto die randje strafschopgebied duidelijk over het been van de Smerdiek verdediger ging, die al geel op zak had. Het betekende een strafschop en de tweede gele kaart, dus rood voor de onfortuinlijke voorstopper van Smerdiek. Het was aan Jeroen om de zware taak op zich te nemen en DwO voor het eerst deze middag op voorsprong te schieten. Echter, nu was het de doelman aan de overzijde die de bal vakkundig wist te pareren, en zo bleef het in deze uitermate bewogen wedstrijd nog steeds 2-2. Toch profiteerde DwO’15 een kwartier voor tijd alsnog van de man meer situatie, want het was Joel die na een prima loopactie het leder snoeihard in de verre hoek buiten het bereik van de doelman wist te poeieren (2-3). De thuisploeg moest nu risico’s gaan nemen, en door die ruimte profiteerde DwO optimaal. Wederom was een rol weggelegd voor invaller Dekkers, want hij zorgde met een prima schot voor de verlossende 2-4 op aangeven van Rik. De gasten speelden het restant van de wedstrijd vervolgens vrij eenvoudig uit.

Wederom deze dag een zeer enerverend duel. DwO had het geluk dat de thuisploeg na 20 minuten slechts éénmaal doel trof en dan hebben we het nog niet over het gemiste penalty bij een stand van 2-2. Ondanks de beroerde beginfase herpakte de DwO formatie zich na rust prima mede door de steun van het massaal mee afgereisde DwO’15 publiek en pakte het zodoende weer drie belangrijke punten deze middag en staat het door deze overwinning nu op een 2e plaats wat de ranglijst betreft. Volgende week verwelkomen we de mannen van blauw/wit  uit ’s-Gravenpolder op het eigen sportpark de Fazant!

Scheidsrechter: Dhr. B Aartsen Leidde de bewogen wedstrijd in prima banen!
Kaarten: 5 stuks waarvan 1x rood (2xgeel)
Vlagger: Arjan van Bremen
Verzorgster: Hellen van de Griek
Reporter: Hendrik B