Competitie

4e klasse B

6 oktober 2018 14:30

Onbekend

Vandaag stond WIK'57 op het programma. De eerste wedstrijd hadden ze gewonnen van VVC. De tweede hebben ze gelijk gespeeld tegen Hansweertse Boys terwijl ze eerst 3-1 voor stonden. Daarmee stonden ze op 4 punten en dus boven DWO. Voor ons was het vandaag de taak DWO met 3 punten naar huis te gaan.

Aan het weer zou het vandaag niet liggen. Een heerlijke zonnige dag. Echter was het veld niet wat er van werd verwacht. Er zaten veel pollen in het veld en daardoor stuiterde de bal nogal veel.

DWO begon met de volgende elf: Martijn, Patrick, Rik, Frank, Mitchel, Pieter, Cas, Jeroen Boer, Kenny, Joel en John

Om 14:30 ging de wedstrijd van start door het fluitsignaal van scheidsrechter Simonse. De eerste 10 minuten was het de bedoeling dat er vooral druk werd gezet. Dit ging met vlagen goed. De eerste kans was na 4 minuten voor WIK, maar door een prachtige redding van Martijn werd een goal voorkomen. Na 7 minuten onderschepte Rik de bal. Rik speelde de bal op Kenny na een goede loopactie. Mitchel bood aan en kreeg de bal. Met het schot vanaf de 16 was het helaas niet raak. Maar dit was wel de eerste mooie aanval van DWO.

Na een prachtige pass van Frank op Rik ontstond er opnieuw een mooie aanval. Rik zette zijn actie in, maar werd vastgehouden. Vrije trap voor DWO. Frank stond achter de bal en schoot de bal in de muur. Na 28 minuten werd op het middenveld geen duel aangegaan waardoor de middenvelder een vrije bal kon geven op de buitenspeler van WIK. Zo werd een voorzet gegeven wat leidde tot een doelpunt. 1-0 voor WIK. Na 35 minuten kreeg WIK een penalty. Kenny raakte de speler en kreeg een gele kaart. De penalty werd benut. 2-0 voor WIK.

Rust

Na 45 minuten voetballen ging Pieter er uit en maakte plaats voor Jonathan. Na wat strategische aanpassingen hoopten we erop dat we lieten zien waar we echt goed in zijn. Rond de 55e minuut werd de 3-0 gemaakt en niet veel later lag de 4-0 in het net.  Cas maakte plaats voor Jeroen Koeman. Nog een hoogtepuntje voor deze dag. Delano Loontjes zou vandaag zijn debuut maken voor DWO 1. Dit gebeurde nadat Rik na 65 minuten voetballen plaats maakten voor Delano. Na 75 minuten scoorde Joel na een solo de 4-1. Delano nam een paar minuten later nog een goede corner, maar deze werd niet benut.

Niet veel later viel de 5-1. Dit was dan ook de uiteindelijke uitslag van de wedstrijd. Zo hadden we niet het doel behaald wat DWO wilden behalen. Volgende week staat Duiveland op het programma.