DwO'15-Vlissingen 1-0 (vriendschappelijk)
Eindklassering 4e klasse B seizoen 17/18:
DwO'15 1 4e plaats met 53 punten
SPS1 7e plaats met 37 punten

Zoals u hierboven kunt lezen zou het op voorhand al een spannende wedstrijd worden. SPS heeft dit jaar ook een doelstelling, mee doen om het kampioenschap waren daar de woorden. Zou het dan gelijk een top wedstrijd worden waar twee ploegen die allebei bovenin mee willen draaien tegen over elkaar staan op de eerste competitie dag?

Selectie DwO:
Martijn Witte, Jona Geleijnse (75é min Cas Geleijnse), Jeroen Boer, John Sommeijer, Jeroen Koeman, Kenny Braamse, Pieter de Vos (65é min Niels v Gijstelen), Mitchel Moison (75é min Rik Witkam), Kai Dekkers, Frank Oostdijk*, Joel Danielse

Om 14:35 was het dan zover leidsman M.Charif gaf het fluitsignaal om de wedstrijd te starten.
DwO trad vandaag in de zwarte Klomp tenues wegens een klein misverstandje, DwO had overigens nog nooit verloren in de zwarte tenues dus die eer hadden we hoog te houden! Na het winnen van de tos door de SPS aanvoerder mocht SPS dan ook aftrappen. Beide teams starten fel en lieten duidelijk merken dat het ergens om ging, dit resulteerde wel in een vrij slordige wedstrijd waarbij het vaak in de passing ontbrak. Na 8 minuten spelen was de eerste kans voor SPS een afstandsschot gaat naast het doel van DwO goalie Witte. De begin fase van de wedstrijd was in een licht voordeel voor de mannen van trainer Pauwe dit resulteerde dan ook in een aantal kansen die voornamelijk ontstonden door snelle omschakelingen naar voren waarbij de bal achter de verdediging gelegd kon worden. Na 9 minuten spelen ontstond uit deze situatie dan ook gelijk een hele grote kans! Onze pijl snelle Kai werd weg gestuurd die een rush maakte naar het doelgebied van SPS en hier Frank zou gaan bedienen helaas kon de laats genoemde deze aanval net niet belonen met een doelpunt. Een aantal minuten laten ontstond weer zo een zelfde situatie waarde Kai en frank de rollen nu hadden omgekeerd alleen wist Kai dit nu te verzilver met een prima doelpunt! Na twaalf minuten dus een terechte 0-1 op het scorebord. Na een kwartier spelen mag de SPS goalie een doeltrap nemen alleen weet hij deze niet helemaal lekker te raken waarbij deze bij kai in zijn voeten komt die ziet dat de doelman ook nog ver voor zn goal staat, deze bal ging helaas net over, met links notabenen van een meter of 30!
Het spelbeeld blijft het eerste halfuur het zelfde. Na 34 minuten spelen weet SPS dan toch de ban te doorbreken, De vleugel speler van SPS kan kinderlijk eenvoudig 2 man uitspelen op de achterlijn en weet spits Marnix van der Slik te bedienen die deze kans ook dan ook verzilverde. 1-1 was de stand nu op het score bord. DwO was de weg even helemaal kwijt na deze tegen treffer, dat resulteerde 2 minuten later dan ook gelijk in een tweede tegen treffer.. de bal werd hoog in de 16 gegooid en niet goed weggewerkt achterin bij DwO. Maurice Linthout de rechtsbuiten van SPS wist hier dan ook optimaal van te profiteren en zetten een 2-1 stand op het scorebord. DwO gaf dus in 2 minuten tijd de voorsprong weg. DwO komt op slag voor rust zelf nog heel goed weg een corner die door SPS werd genomen werd getoucheerd door de hand van John, waarna de scheids gelijk affloot voor de thee pauze. Voor velen een opluchting dat dit het rust signaal was en niet voor een strafschop waar toch velen voor vreesde!

Met een 1-2 achterstand de kleedkamers in. Het spel beeld van de eerste helft, DwO begon goed aan de wedstrijd en wist met zijn snelle omschakelingen naar voren een aantal keer dreigend te worden. SPS probeerde voornamelijk snel hun spits op te zoeken of in een vroeger stadium in de aanval de bal van afstand op het DwO goal te schieten.

De tweede helft was van beide partijen zeker een betere helft dan de eerste helft! In de 68é minuut was er wederom een handsbal in het 16 meter gebied alleen was het ditmaal DwO dat geen strafschop kreeg van leidsman M.Charif, Gezien de situatie van de eerste helft was dit dan ook wel terecht. Lang lijkt het erop dat SPS deze middag de punten op "Sportpark D'n Aekerboam'' gaat behouden. Ondanks dat er velen geblesseerden zijn bij DwO mogen we blij zijn met de grote selectie die we hebben waardoor een elke wedstrijd 3 verdienstelijke invallers op de bank zitten die hun kans zeker ook willen pakken. Dit maal mog Cas in de 75é minuut invallen voor zijn jongere broetje Jona. Zou dit dan de gouden wissel zijn?? Jahwoor! In de 85é minnut weet Cas met een fantastische sprint de achterlijn te halen en de bal pan klaar te leggen voor John die mee was naar voren en deze bal met verve achter de uitstekend keepende SPS goalie werkte! Eindelijk de 2-2 waar met namen in het laatste kwartier keihard voor gewerkt werd. De 2-2 stand was dan ook gelijk de eindstand. Gezien de hele wedstrijd waren beiden team dan ook tevreden met 2-2.

Volgende week zaterdag 29 September staan de lastige thuis wedstrijd tegen Vrederust op het programma die het seizoen prima zijn begonnen met een 5-0 overwinning op SC Stavenisse. Dit beloofd dus een moeilijke pot te worden en hopen op veel steun vanaf de zijlijn dus tot volgende week!

Gele kaarten: SPS 3, DwO 3
Man of the match: Kai Dekkers
Vlagger: Arjan van Bremen
Supporters: (Afgereisde DwO aanhang) 15
Verslag gever: Tim Schneider