Scheidsrechter

Schot, A.J.

Onbekend

SVD/Volharding 1 vecht zich naar een punt

SVD/Volharding 1 heeft aan de thuiswedstrijd tegen VV Spui een punt overgehouden. Op een zonovergoten sportpark ‘SVD’ stond er na 90 minuten een 3-3 eindstand op het scorebord.

Na de zeperd vorige week tegen SV Hoedenskerke (5-1 nederlaag) stond deze week de wedstrijd tegen VV Spui op het programma. Spui heeft hetzelfde puntenaantal als SVD, dus het beloofde een spannende middag te worden. Trainer Jack Wijnands kon over een nagenoeg fitte selectie beschikken. De enige afwezige was Tim Schneider, die voorlopig nog even aan de kant staat met een vervelende hamstringblessure. Zijn plek in de selectie werd ingenomen door Jarno Huijbrechts, die als rechtsback startte. Jeroen Boer schoof hierdoor op naar de rechtshalf-positie.

SVD/Volharding startte ronduit slecht aan de wedstrijd. Nog geen dertig seconden na het beginsignaal lag de bal al op de stip na een overtreding van Jarno. De daarop volgende strafschop werd feilloos binnengeschoten door Spui-speler Robbie Meeusen, die doelman Rob de verkeerde hoek instuurde. Vijf minuten later gaf, de verder prima spelende, laatste man Patrick een te korte terugspeelbal op Rob, die onderschept werd door Spui-spits Sebastian Dees. Deze faalde op open goal niet en bracht de stand op 0-2. Even werd gedacht aan de seizoensouverture tegen Colijnsplaatse Boys, waar SVD/Volharding het ook helemaal kwijt was en bij rust al met 0-9 achterstond. Gelukkig toonden de roodhemden dit maal wel veerkracht en werd het vrij snel weer gelijk door twee goals van John. Eerst werd hij goed diep gestuurd door Jeroen en faalde oog-in-oog met de doelman niet. De tweede goal was een prachtige vrijetrap, die via binnenkant paal in de goal viel. SVD/Volharding kreeg wat meer grip op de wedstrijd, maar ging opnieuw in de fout. Voorstopper Hendrik sloeg de bal met de hand weg in eigen strafschopgebied en scheidsrechter Schot wees resoluut naar de stip. Ook deze strafschop werd prima binnengeschoten door Meeusen en zo keek de thuisploeg weer tegen een achterstand aan. Maar opnieuw toonde de equipe van Jack Wijnands veerkracht en kwam vlak voor rust op 3-3. Een goeie corner van Mitchel Claessens werd schitterend binnengekopt door de kleinste man op het veld Mitchel Moison.

Tijdens de rust werd er vooral nagepraat over de slordigheden uit de eerste helft. Tweede helft moest er een scherper en slimmer SVD/Volharding staan. Jarno werd gewisseld voor Youri, die het 45 minuten mocht laten zien op de rechtshalf-positie.

Tweede helft gingen beide ploegen vol voor de winst, wat resulteerde in felle duels. Scheidsrechter Schot deelde dan ook flink wat gele kaarten uit. Het spel werd er hierdoor niet beter op en grote kansen bleven uit. SVD/Volharding kreeg wat meer hoop nadat Spui-verdediger Tom van Hoeve zijn tweede gele kaart kreeg na een flinke charge op Kevin. Gek genoeg ging de thuisploeg met dit overtal niet beter spelen en was Spui in deze fase zelfs sterker. Billenknijpen was het toen ook John zijn tweede gele kaart ontving  en we het de laatste 25 minuten zonder onze topscoorder moesten stellen. SVD/Volharding kreeg ondanks de rode kaart het laatste kwartier grote kansen via Mitchel Claessens, maar het vizier van de jonge middenvelder stond deze middag helaas niet op scherp. Hierdoor bleef de gelijke stand op het scorebord staan.

Na de wedstrijd was het vooral teleurstelling wat heerste binnen het SVD/Volharding-kamp, die het idee hadden dat er vanmiddag meer te halen viel dan één punt. Toch is het positief dat er elke wedstrijd gescoord word en er kansen worden gecreëerd. Als we iets scherper verdedigen, komen er nog mooie wedstrijden aan, zoals volgende week zaterdag tegen titelkandidaat de Bevelanders. Dan is het aan SVD/Volharding om te laten zien dat ze geleerd hebben van de fouten van deze wedstrijd.

Scoreverloop: 0-1 Robbert Meeusen (pen.), 0-2 Sebastiaan Dees, 1-2 John Sommeijer, 2-2 John Sommeijer, 2-3 Robbert Meeusen (pen.), 3-3 Mitchel Moison.

Opstelling SVD/Volharding: Rob de Baar; Patrick Hoekman, Jarno Huijbrechts (45 min. Youri Moison), Hendrik Bosselaar, Kevin Drijkdijk; Jeroen Boer, Kenny Braamse, Mitchel Moison, Mitchel Claessens; John Sommeijer, Kai Dekkers. Niet gebruikte wissels: Dennis de Jonge en Maik van Iersel.