Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

17 oktober 2015

Onbekend

SVH slaat na rust genadeloos hard toe!

Vandaag stond de 2e echte derby van de Zak van Zuid-Beveland van dit seizoen, op het programma. De manschappen van trainer Wijnands gingen op bezoek bij sv Hoedekenskerke op het knusse Sportpark de Kouter. Voor aanvang van deze wedstrijd werd duidelijk dat trainer Wijnands nog nooit had verloren had op Hoedjes, dus dit wilde de inwoner van 's-Gravenpolder dan ook graag zo houden voorlopig.

De volgende gladiatoren verschenen ten tonele: Rob, Patrick, Boerie (70e min. Collin V), Kevin, Hendrik, Kenny (C), Tim (60e min. Maik VI), Mitchel C, Mitchel M (65e min. Remon V.) Kai, John

De gasten uit Driewegen/Ovezande begonnen goed aan de wedstrijd. Vanaf minuut 1 zag het technisch duo vanaf de bank een gretig en fel spelend SVD/VVV. De thuislploeg leek hier wat door overrompeld en kwam niet goed het veldspel dat het graag wilde spelen. Het was dan ook niet geheel tegen de verhouding dat de gasten vroeg in de wedstrijd de score openden. Een prima individuele actie van spits John Sommeyer en een even zo fraai afstandschot, verrasste doelman Stoel van de thuislploeg (0-1). Niet veel later moest verdediger H. Vermin van blauw/wit aan de noodrem trekken in duel met John S. en mocht de verdediger tevens niet bepaald klagen dat het kaartloos de wedstrijd mocht vervolgen. 5 Minuten later leek diezelfde John S. (in het eerste halve uur een ware plaag voor de thuisploeg) de Driewegen/Ovezande combinatie op 0-2 te zetten. Helaas kostte de passeeractie ten op zichte van doelman Stoel waarschijnlijk te veel energie, waardoor John de bal net niet in, maar naast het doel wist te droppen. De thuisploeg werd vooral dreigend met wat afstandschoten van onder andere middenvelder Kaptein en spits La Grand. Tot echte kansen kwam de blauw/witte formatie niet, omdat rood/wit deze eerste 45 minuten prima stond de verdedigen! Met een ruststand van 0-1 gingen beide ploegen aan de thee. In de rust een tevreden trainer Wijnands die de vechtlust van de ploeg prees. Echter bleef de trainer waakzaam voor slapte binnen het elftal, aangezien dit in eerdere competitiewedstrijden in het 2e tijdsbedrijf wel eens vaker aan de orde was gekomen.... De woorden waren nog maar net uitgesproken, toen kort na rust SVH uit het niets plots op gelijke hoogte kwam! Aanvaller Almekinders kreeg ditmaal wel de ruimte die hij voor rust niet kreeg en met een bekeken schot achter doelman de Baar wist hij de gelijkmaker op het scorebord te schieten (1-1). Na dit doelpunt voelde je een thuisploeg die uit de dood herrees en aan de andere kant een ploeg die fikse tik op de neus kreeg zo prompt na rust. Dat amper 5 minuten later de thuisploeg ook nog eens op voorsprong wist te komen maakten het er voor rood/wit niet beter op... Een lage voorzet vanaf de flanken, werd op werkelijk sublieme wijze door balvirtuoos La Grand achter doelman de Baar gewerkt. Waar de Drieweegse/Ovezandse supporterschare vooral dacht aan wederom slap verdedigen ("het te ver van de man vandaan staan scenario") mag hier toch wel gezegd worden dat dit een echt klasse spitsengoal betrof (1-2). In amper 10 minuten waren de rollen dus compleet omgedraaid en maakten de gasten een versufte indruk. De ploeg was duidelijk aangeslagen en SVH voelde dit goed aan. 10 minuten later leek de wedstrijd grotendeels definitief op slot te worden gegooid door wederom een doelpunt van de thuisploeg. Dat dit doelpunt nooit goed gekeurd had mogen worden, deed het leed nog erger aanvoelen... Het was middenvelder Kaptein die de bal voor de derde maal achter doelman De Baar wist te werken. Dat de doelpuntenmaker enkele balcontacten hiervoor een (over)duidelijke overtreding op het middenveld beging, was de leidsman compleet ontgaan...
Met een 1-3 tussenstand maakte de Drieweegse/Ovezandse formatie helaas ditmaal wel een echte K.O. indruk... Van goed voetbal was al helemaal geen sprake meer en het wachten was op nog meer tegendoelpunten. Deze vielen uiteindelijk dan ook nog, nadat er werderom bij vlagen wat slap ingegrepen werd.. Uitiendelijk wist de formatie van trainer Zuijdweg uit te lopen na 5-1, door wederom doelpunten van La Grand en Almekinders.
De gasten wisten na rust nog wel enkele malen voor dreiging te zorgen in de buurt van doelman Stoel, helaas werd het netje echter niet meer gevonden.

Een pijnlijke nederlaag voor de formatie van trainer Wijnands deze middag. Vooral omdat het contrast tussen de 1e en 2e helft enorm groot was... Een goede scherpe 1e helft, werd vervolgd met een behoorlijk slechte 2e 45 minuten...

Over 2 weken wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen vv Spui. Hopelijk kan de formatie dan weer eens een positief resultaat behalen! Het verslag van deze match zal van de hand komen van doelman de Baar.