Competitie

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

10 oktober 2015

Onbekend

Na het zwaarbevochten gelijkspel van vorige week tegen Wemeldinge stond vandaag de wedstrijd tegen Lewedorpse Boys, de nummer 3 van de ranglijst, op het programma. Op deze mooie voetbalzaterdag werden de volgende 11 spelers door coach Wijnands het veld ingestuurd: Rob de Baar, Jeroen Boer (60 min. Jarno Huijbrechts), Patrick Hoekman, Hendrik Bosselaar, Kevin Drijdijk, Maik van Iersel (65 min. Youri Moison), Kenny Braamse (C), Mitchel Moison, Mitchel Claessens (70min. Tim Schneider) , John Sommeijer en Kai Dekkers.

In het begin speelden beide ploegen aftastelijk maar al snel nam LeBo het initiatief. LeBo had meer balbezit en zette ons op onze eigen helft vast. Het was vooral tegenhouden en we kwamen zelf niet echt aan voetballen toe. Er werd te slordig overgespeeld. Na een paar kansen van LeBo kwamen we er via een counter goed uit en werd Kai rond de middencirkel aangespeeld. Na een fraaie passeerbeweging had onze spits Dekkers vrije doortocht richting de vijandelijke zestien en hij liet deze kans niet onbenut: met een fraaie schuiver in de verre hoek liet hij de keeper kansloos, 1-0. Na deze goal veranderde het wedstrijdbeeld niet. LeBo maakte het spel en wij hielden vooral tegen. 10 minuten voor rust viel uiteindelijk toch de gelijkmaker. Een moeizaam uitverdedigde voorzet belandde uiteindelijk weer hoog in de zestien en via een kopbal werd doelman de Baar gepasseerd, 1-1.

Na deze moeizame 1e helft werd duidelijk dat we sterker uit de kleedkamer moesten komen, wilde we een positief resultaat neerzetten. Na het fluitsignaal voor de 2e helft begonnen we scherp. We speelden meer naar voren en maakten het in de duels op het middenveld LeBo erg lastig. Dit scherpe spel werd uiteindelijk beloond met de 2-1. Na een overtreding op Mitchel C volgde een vrije trap van Mitchel M die hem op het hoofd van Hendrik legde en die kopte knap raak in de verre hoek, 2-1. Maar al snel viel via geklungel in de opbouw de 2-2 en niet veel later de 2-3. Daarna werd de druk op LeBo weer opgevoerd en kregen we langzamerhand meer ruimte op de flanken. In deze fase van de

wedstrijd waren wij weer de betere ploeg en uiteindelijk viel via spits Dekkers de 3-3. Een lange bal van laatste man Pette werd via John verlengd en via Mitchel C kwam de bal voor de voeten van Kai terecht die geen moment twijfelde en vanaf de zestien met links hard raak schoot in de korte hoek, 3-3. Helaas gaven we het weer snel weg. Via balverlies op het middenveld kwam LeBo via een vlijmscherpe counter langszij, 3-4. Na deze tegenslag zijn er aan de Ovezands/Driewegense kant vrij weinig kansen meer geweest. Vlak voor tijd nog welgeteld 1 kans voor aanvoerder Braamse maar hij raakt vanaf de zestien de bal niet goed en het blijft 3-4.

Na het laatste fluitsignaal overheerst de teleurstelling aangezien we zeker een punt hadden kunnen pakken. Het 90 minuten lang vechten heeft helaas geen punt opgebracht maar zoals er met name in de tweede helft gespeeld is geeft vertrouwen voor de komende wedstrijd tegen Hoedekenskerke uit op 17 oktober.