3 oktober 2015

Accommodatie

Onbekend

Volharding/SVD en Wemeldinge delen de punten.

Op zaterdag 3 oktober ging de groen oranje brigade van Volharding/SVD op pad naar Wemeldinge. Na de toch wel iets verwachte nederlaag tegen RCS vorige week mochten onze strijders het deze week laten zien tegen de nr 10 van de ranglijst. Op deze zonnige zaterdagmiddag werden deze 11 namen door trainer Wijnands het veld in gestuurd: Rob de Baar, Jeroen Boer, Patrick Hoekman, Hendrik Bosselaar, Kevin Draaidijk, Tim Schneider, Kenny Braamse, Mitchel Moison (70 min. Michael Booman) Maik van Iersel (45 min. Mitchel Cleassens), Kai Dekkers, John Sommeijer (80 min. Jordy Bongers). De bedoeling was om Wemeldinge kort op de huid te zitten en ze niet laten voetballen.

In het begin van de wedstrijd was het wat aftasten tussen beide ploegen. Er waren wat kleine kansjes over en weer. Maar de echte scherpte miste nog wat in de beginfase van de wedstrijd. Wemeldinge mocht voetballen van Volharding/SVD en kwam zo al snel tot de eerste kans van de wedstrijd. Gelukkig voor ons werd deze over gekopt door de goed doorgelopen middenvelder van Wemeldinge. In de 20ste minuut was het wel prijs voor Wemeldinge na een goeie combinatie tussen de middenvelders Vleugel en Wisse mocht laatstgenoemde afronden en faalde niet. 1-0. Na de goal leek de equipe van trainer Wijnands toch wakker te worden en kwam de ploeg beter in de duels en mochten zowaar de eerste kansen optekenen. Maar op een grote kans van spits Sommeijer na waren het niet meer dan speldenprikjes die de ploeg kon uitdelen. Het restant van de eerste helft speelden zich meer op het middenveld af waar beide ploegen niet echt gevaarlijk meer konden worden.

In de rust werd Maik gewisseld voor Mitchel C dit moest voor meer diepgang zorgen op de linkerflank. Verder werd de boel op scherp gezet want er moest een tandje bij. De tweede helft begon net als de eerste helft geëindigd was met een strijd op het middenveld. Volharding/SVD kwam rond de 50e minuut toch aardig aan het voetballen en dit zorgde

zowaar ook voor de gelijkmaker. Na een paar aardige combinaties bracht Tim de bal bij Mitchel die vrij kon uithalen en de bal achter de toch niet helemaal vrijuit gaande keeper Vleugel schoot. 1-1. Dit gaf Volharding/SVD toch wel een mentale steun in de rug. Dit resulteerde dan 10 minuten later in het 2e doelpunt van de middag, een afgeslagen corner werd door Hendrik goed terug in de pot gebracht. De bal kwam terecht bij Kai die de bal met een mooie boogbal in de kruising de keeper verschalkte. Volgens vele was dit toch een beetje "lucky" maar volgens Dekkers toch wel degelijk de bedoeling. Na het doelpunt zakte Volharding/SVD onbewust toch wat in en liet Wemeldinge het spel maken. Dit resulteerde in een veldoverwicht voor Wemeldinge en was het vooral tegen houden voor de mannen van Wijnands. Hierbij mag toch genoemd worden dat Patrick Hoekman een grote rol speelde. Toch kon ook Hoekman de miscommunicatie tussen aanvoerder Kenny en keeper De Baar niet voorkomen. Dit resulteerde ook in de 2-2 van aanvoerder Kole. Volharding/SVD kon niet echt een vuist meer maken zo werd er ondermeer nog een bal van de lijn gehaald door Pette. Toch kwam er nog een kans voor de ingevallen Bongers maar hij kon zijn competitie debuut voor Volharding/SVD 1 niet bekronen met een doelpunt.

Al met al mochten wij, gezien de kansen verhouding toch het meest tevreden zijn met het behaalde punt. Voor volgende week staat er een wedstrijd klaar die er toe doet. Dan komt de Nr. 3 van de ranglijst op bezoek, Lewedorpse Boys