Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

26 september 2015

Onbekend

RCS 1 maatje te groot voor SVD/Volharding 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen RCS 1 op het programma. Na de twee winstpartijen tegen Heinkenszand en Kwadendamme hadden we de hoop dit tegen RCS een vervolg te geven. Het strijdplan van trainer Wijnands vandaag was om RCS te laten komen tot de middellijn. Vanaf daar moest er zo compact mogelijk worden gespeeld en geen meter ruimte aan de RCS spelers worden gegeven. Vandaag mistten we de vaste backs Niek Witkam en Kevin Drijdijk door blessures.

De wedstrijd werd gestart in een 4-5-1 opstelling met twee voorstoppers. De volgende namen verschenen vandaag op het hoofdveld van sportpark de Alblas (wat er overigens zo vroeg in het seizoen al niet meer goed bij lag): Rob de Baar, Jeroen Boer, Menno de Graaf, Hendrik Bosselaar, Michael Boonman, Jarno Huijbrechts, Tim Schneider (65e min Maik van Iersel), Kenny Braamse, Kai Dekkers, Mitchel Moison, Mitchel Claessens (70e min John Sommeijer).

SVD/Volharding startte goed aan de wedstrijd en maakte het RCS lastig. SVD/Volharding had tijdens de 1e helft een paar keer de mogelijkheid om via de counter gevaarlijk te worden. Dit leidde jammer genoeg niet tot grote kansen. Rond de 30e min brak RCS dan toch de ban. Na balverlies op het middenveld bij SVD/Volharding werd de linkerspits van RCS met een steekpass in stelling gebracht. Deze kans werd door hem goed afgemaakt, 1-0 voor RCS. 5 à 10 minuten hierna maakte RCS ook de 2-0. Na een verre ingooi van de aanvoerder van RCS kopte de spits van RCS de bal door. Deze ging net over Rob heen in de goal, 2-0 voor RCS. Overigens waren de verre ingooien van de aanvoerder van RCS wel een wapen om gevaar te stichten voor het goal van SVD/Volharding. De rust werd opgezocht met een 2-0 achterstand. In de rust werd duidelijk gemaakt door trainer Wijnands dat het helemaal nog niet zo slecht ging en dat er goed tegenstand werd geboden tegen RCS. Dit moest in de 2e helft ook weer gebeuren. Maar dit gebeurde juist niet, SVD/Volharding startte zwak aan de 2e helft. Daardoor stond RCS binnen de kortste keren met 5-0 voor en moest er nog 40 minuten gevoetbald worden. Daarna herpakte SVD/Volharding zich enigszins, maar uiteindelijk liep de eindstand op naar 7-0. SVD/Volharding kon hier tegenover weinig grote kansen noteren. Menno schoot nog wel een vrije trap mooi richting de hoek maar deze kon gepareerd worden door de RCS goalie. Vandaag werd er terecht verloren van een betere tegenstander. Maar de hoogte van de uitslag had wel iets lager kunnen uitvallen. Oorzaak hiervan was natuurlijk de slechte start van SVD/Volharding aan de 2e helft. Verder was het vandaag ook een zeer sportieve wedstrijd. Op naar volgende week dan wacht de uitwedstrijd naar Wemeldinge 1 om 15:00 uur.