19 september 2015

Onbekend

Zaterdag 19 september,

SVD/VVVOLHARDING- Kwadendamme 1

Na een ijzersterk herstel van de driewegense/ovenzandse formatie die vorige week Heinkenszand 1 met 1-3 wisten te kloppen stond dan afgelopen zaterdag in de 3e speelronde van de 4e Klasse A de derby van de zak van zuud-beveland op het programma 'SVD/VVVOLHARDING 1- Kwadendamme 1

Jack Wijnands zou deze derby beginnen met de volgende namen:

1. Rob de Baar, 2. Niek Witkam (30e minuut Mitchel Claessens), 3.Menno de Graaf(46é minuut Patrick Hoekman), 4.Hendrik Bosselaar, 5.Kevin Drijdijk, 6.Tim Schneider, 7.Kenny Braamse, 8.Maik van Iersel, 9.Mitchel Moison, 10.Kai Dekkers, 11.John Sommeijer (75é minuut Bart Verboom)

Om 14:30 werd de aftrap genomen. Van te voren was al bekend dat beiden ploegen scherp en fel zouden beginnen, dit bleek alles behalve waar te zijn: beide ploegen begonnen matig aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten waren dan ook niet voorzien van erg goed voetbal, na 10 minuten werd een corner genomen door Tim Schneider deze bal werd vervolgens fantastisch binnen gekopt door Hendrik ‘luchmacht’ Bosselaar 1-0! Na deze openings treffer werd de druk wat op gevoerd en roken de roodhemden bloed, waar SVD/VVV probeerde om elk plekje op het veld te veroveren waren de Geelhemden onder leiding van Goempie hier een stuk minder op gebrand tot verbazing van publiek.

Het harde werk werd dan ook beloond in de 25é minuut kreeg SVD/VVV een vrije trap dit maal mocht Tim plaats nemen achter de bal deze krulde de 16 in en wederom was onze Luchtmacht hier goed aanwezig waar iedereen eerst dacht dat Henny de bal achter doelman Franse werkte bleek dit een eigen doelpunt te wezen! Wel de verdienste dus weer van Henny! 2-0 dit zou ook de uiteindelijke rust stand wezen.

Na een bakkie thee en wat tactische aanwijzingen ging deze derby weer verder. Al na 5 minuten na rust wist Mitchel Moison een slecht weg gewerkte bal te onderscheppen en als snel antwoord daarop spits John weg te sturen die koelbloedig de bal langs doelman Franse schoof 3-0! Nu was het zorgen dat we de 0 zouden houden en de wedstrijd zonder problemen uitspelen. De Geelhemden van Goempie geloofden er dan zelf ook niet meer in en verzwakten. Een kwartier later wist Mitchel Claessens de bal op schitterende wijze vanaf de zijlijn bij de 2é paal te leggen waar wederom spits John klaar stond om de 4-0 binnen te koppen. Na de 4-0 van John leek de wedstrijd uitgespeeld te zijn de Rood hemden konden het niet meer opbrengen om de overige kleine kansjes af te maken. Doordat de scherpte ook bij SVD/VVV wat weg zakte veroozaakten we ook een penalty tegen. De brabantse Adrie de Korte zou achter de bal gaan staan om deze achter penalty killer Rob de baar te werken. Tot teleurstelling van het hele elftal wisten we jammer genoeg niet de 0 te houden 4-1 dus.

Na een middag hard werken met 14 man floot dan om 14:30 de prima fluitende lijdsman deze derby af! Kortom de 3 goed bevochten en zeer verdiende punten blijven op Driewegense grond.

Scheidsrechter: meneer prima