DWO 2 WINT MET RUIME CIJFERS OP SPUI (0-6)

Scheidsrechter

Prima

Onbekend

Opstelling DwO'15 2

DwO reisde deze middag wederom af naar zeeuws-vlaanderen. Vandaag stond laagvlieger Spui op het programma. Winst voor de rood-blauwe brigade was het enige wat zou tellen vandaag en daarom was de hoognodige alertheid vanaf aanvang wedstrijd zeker gewenst.

Door Paaspop werden de nodige spelers en stafleden gemist. De volgende spelers werden uitgenodigd voor dit treffen;

Martijn, Hendrik, Gert (45e min. Menno) Michael, Jarno, Nathan (c), Maik VI, Jay (45e min. Niels), Ralf (75e min. Gert), Remon en Rik

Onder toeziend oog van een heerlijk lentezonnetje werden de verhoudingen al snel duidelijk op de groene mat. DwO mocht en moest het spel gaan maken en de thuisploeg hoopte met vlugge counters het de gasten moelijk te gaan maken. Vroeg een treffer maken was één van de doelstellingen waarmee de rood/blauwe formatie het veld betrad. Uiteindelijk zou het (toch) nog een kleine 10 minuten duren voordat de ban werd gebroken! Een loepzuivere hoekschop van Maik VI werd goed binnengeknikt door Hendrik (0-1). Spui was eigenlijk niet bij machtte om echt gevaarlijk te worden, toch wist het nog tot één doelpoging te komen voor rust. Martinus redde goed op deze doelpoging. Helaas wist DwO de score niet eenvoudig uit te breiden. Grote kansen werden onbenut gelaten, maar uiteindelijk wist Remon z'n doelpuntje toch weer mee te pikken. Een afstandschot van Rik werd door de tot dan toe prima keepende doelman onvoldoende verwerkt, waarrna Remon er als de kippen bij was om raak te tikken (0-2). Dit zou ook tevens de theestand zijn.

Na rust een plotseling gretige thuislploeg en een ietwat beduusd DwO'15.... Dit resulteerde 10 minuten na rust plotsklaps in een penalty nadat Menno z'n tegenstander heel licht toucheerde. De leidsman, die overigens een prima pot floot, vond het voldoende om de bal op de stip te leggen. Doelman Martijn Zwemer kroonde zich vervolgens als penaltykiller door de bal te pareren! DwO schoot weer wakker en in één van de tegenaanvallen die daarna volgende werd het duel definitief in het slot gegooid. Een cadeautje werd vakkundig uitgepakt door Rik (0-3). Enkele minuten later was het Remon die er alweer als de kippen bij was nadat de doelman een kopbal van Hendrik onvoldoende wist te verwerken. (0-4). De mooiste treffer kwam wederom van spits Rik Witkam die met een prima schot in de bovenhoek de keeper voor de vijfde maal deze middag het nakijken gaf (0-5). Het slotakkoord was voor Michael B die een puntgave voorzet van el capitano Schenk met het hoofd wist te promoveren tot doelpunt! (0-6). De thuisploeg wist na rust meer voor doelman Martijn te verschijnen (mede door wat nonchalance van z'n teamspelers), maar met enkele prima reddingen wist de sluitpost wederom de 0 te houden!

"Waar de reporter eerder sprak over het feit dat het mooiste doelpunt deze middag op naam kwam van Rik Witkam, lag dit toch net iets wat genuanceerder..... Één der doelpunten die deze middag niet als rechtmatig werd toegekend door de leidsman, en tevens niet in bovenstaand gedeelte werd beschreven wegens vermeend buitenspel, kwam op naam van spits collega Remon Verbart. Daarom speciaal voor dit doelpunt een extra vermelding.
Waar de reporter zich op luttele meters van de situatie bevond tijdens het moment suprême (en eveneens buitenspel stond, maar dat terzijde..) waande hij zich weer even terug in het jaar 1997 al zittende voor de buis! Een heerlijke dejavú richting die 28e mei van '97 doemde plotklaps op al voetballende op dit achterveldje te Spui. Was het destijds de fenomenale Alejandro Delpiero die in de Champions Leauqe finale op werkelijk sublieme wijze de Dortmund doelman verschalkte, ditmaal was het onze eigen Remon die het in "grote lijnen" dunnetjes overdeed!! Wellicht tijdens een iets minder snelle balcirculatie als op de onderstaande beelden te zien is, maar dat mag de pret van deze wonderschone treffer zeker niet drukken! Geniet, en beeld u zich maar even in hoe de gevierde persoon van deze middag op Spui zich gevoeld zal moeten hebben na dit hoogstandje

Volgende week hopen we de titelrace in leven te kunnen houden als de mannen van vv Cadzand op sportpark de Fazant ten tonele verschijnen. En uiteraard hopen we dan ook de trefzekere Remon V. van deze middag weer met "beide beentjes op de grond" te mogen aanschouwen."