Mannen, 2, 4e klasse 04

9 december 2017 12:30

Onbekend

Opstelling

Na het doelpuntenspektakel van vorige week, in en tegen Hoek, stond er ook deze week een laagvlieger op het programma voor het trainersduo Vermeule/Schreurs, namelijk Spui 3. Over deze tegenstander was vooraf weinig bekend, behalve dat deze ploeg nog meer tegendoelpunten had dan de tegenstander van vorige week. Een uitgelezen kans voor ‘The Good Old’ John Sommeijer om aan zijn doelpuntenmoyenne te werken.

De technische staf kon rekenen op een nagenoeg fitte selectie. Onze trouwe laatste man én verslaggever Hennie B. was een weekendje op pad met moeder de vrouw en Jeroen Koeman ontbrak wegens een rugblessure. Of dit komt door de nieuwe liefde van Jeroen is tot op de dag van vandaag onbekend. Verder was onze eigen Vinnie Jones, Michael B., maar een helft beschikbaar: hij mocht deze middag op voor zijn zwemdiploma B in Kapelle. Toch kon het eerdergenoemde trainersduo een representatieve opstelling op papier zetten en stuurde de volgende elf matadoren het veld in:

Rob

Niek S.                        Michael (45e min Menno)     Gert                                        Jarno

Niek W.                      Nathan ©                               Remon            (45e min Dennis)       Maik

Cas                                                                John

Wissels: Dennis en Menno.

Het was vanaf begin af aan DwO’15 2 wat de klok sloeg: er werd goed gevoetbald en het duurde dan ook maar twee minuten voordat de eerste bal in het netje lag. Na een leep balletje van Nathan kon, wie anders, John uit de draai binnenschieten. Dit was voor DwO’15 2 het signaal om verder door te drukken en zes minuten later was het opnieuw raak door opnieuw John na een, en ik citeer hierbij coach Vermeule, een puike voorzet van Cas Gelijnse. In de vijftiende minuut gebeurde er iets bijzonders. 9 december stond eerder bekend als de geboortedag van voetbaltrainer Henk ten Cate of de dag waarop in 1955 de Chileense voetbalclub Club de Deportes La Serena werd opgericht, maar vanaf nu zal deze dag, 9 december 2017, de geschiedenisboeken ingaan waarop voorstopper Gert Verheijke, a.k.a ‘de beste kopper van de 4e klasse’, a.k.a Guert, a.k,a de b*fkoning, scoorde tegen Spui 3 met een prachtige volley. Ongekende weelde dus op sportpark ‘Driewegen’ toen ook negen minuten later het balletje weer in het net lag door een doelpunt van Niek Witkam. DwO’15 2 spaarde Spui 3 niet en scoorde voor rust nog drie keer via Remon, John en Cas en gingen zo de kleedkamer in met een 7-0 voorsprong.

In de rust lovende woorden van het trainersduo Vermeule/Schreurs. DwO’15 2 speelde goed en kwam in de eerste helft geen moment in de problemen tegen Spui. Of het een Zeeuws-Vlaams trekje is weet ik niet, maar net als tegen Hoek en Hontenisse kwam de tegenstander vragen aan de leidsman deze middag, Johnny Moison, of er eventueel eerder gestopt zou kunnen worden, wellicht om de achterstand niet te hoog te laten oplopen. Dit voorstel werd door Johnny in beraad genomen en hij heeft hier de volledige tweede helft over kunnen nadenken, om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat een voetbalwedstrijd toch echt twee keer 45 minuten duurt.

Na rust hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft: DwO’15 2 dicteerde het spel en legde Spui 3 haar wil op. Dit resulteerde in de 50e minuut tot een mooi doelpunt van Dennis, inmiddels beter bekend als RonalDAANho. Ook John deed nog zijn duit in het zakje en scoorde in de 52e minuut na een, en ik citeer hierbij opnieuw coach Vermeule, een for-mi-da-be-le voorzet van Niek Stoop. Ook in de 60e minuut was het raak door opnieuw John en op deze manier liep DwO’15 2 vrij makkelijk uit naar een 10-0 voorsprong. Nadat ook Cas in de 67e minuut zijn tweede van de middag had gescoord, was er een minuut later toch een moment van onoplettendheid in de defensie van DwO’15 2 wat ervoor zorgde dat Spui 3 nog een eretreffer kon scoren. DwO’15 raakte hierdoor echter niet van de leg en door Niek W. en John werd de eindstand uiteindelijk op 13-1 bepaald.

Opnieuw een grote overwinning voor de ploeg van Vermeule/Schreurs en op deze manier gaat ‘Forza 2’ met een goed gevoel de winterstop in. Toch was dit niet het enige hoogtepunt van de middag. Later zou blijken dat Michael met succes was afgezwommen en zo zijn diploma B binnen heeft geharkt. Namens de volledige selectie en staf van DwO’15 2: van harte gefeliciteerd Michael.

DwO’15 2 sluit de eerste seizoenshelft af met 24 punten uit 10 wedstrijden en met een doelsaldo van 66 voor en 20 tegen. Topscorer is John Sommeijer met 28 doelpunten. Na de winterstop vervolgt DwO’15 de titelkoers met een thuiswedstrijd tegen koploper FC Axel 3.