Scheidsrechter

A. De Vos

Onbekend

Opstelling

Met een fitte selectie werd afgelopen donderdagavond tijdens de training toegewerkt naar het treffen met de mannen van Cadzand 2. In de eerdere ontmoeting (1e competitiewedstrijd) werden de Zeeuws Vlamingen destijds eenvoudig opzij gezet met een 0-5 uitslag. De mannen van Forza 2 konden zich deze middag absoluut geen misstap begaan in de race om de titel en dus volstond deze middag maar één ding, namelijk de drie punten op eigen sportpark houden.

De volgende spelers werden uitgenodigd voor dit treffen;
Rob, Hendrik, Menno, Jeroen, Michael, Nathan (c), Jay, Maik VI (60e min Colin), Kenny (30e Jarno), Rik, Cas (45e min John) en Remon

Opvallend was de terugkeer van Kenny Braamse en Colin Vermeule die beide na lang blessureleed weer terug binnen de lijnen verschenen!

De wedstrijd deze middag stond onder leiding van scheidsrechter de Vos. Van begin af aan werd duidelijk dat de thuislcub deze middag de lakens mocht gaan uitdelen op sportpark de Fazant. Cadzand richtte zich louter op verdedigen, en hoopte met spaarzame uitvallen voor doelman Rob de Baar te kunnen verschijnen. Dit lukte welgeteld de eerste 45 minuten één maal, maar de 100% kans was niet aan één der Cadzand aanvallers besteed, doelman Rob redde bekwaam! Bij de thuisclub duurde het vrij lang voordat de ban werd gebroken. Grote kansen waren in de beginfase nog niet besteed aan de aanvalshoede van DwO'15. Gelukkig kon er na pakweg 25 minuten wel gejuigd worden nadat Rik Witkam doel trof! Hij wist van dichtbij de trekker over te halen en door dit doelpunt viel er toch een behoorlijke last van de schouders bij de manenn van Forza 2. Niet veel later leek de wedstrijd al grotendeels in het slot te worden gegooid door aanvalsmaatje Cas, die ook weer z'n doelpuntje wist mee te pakken op aangeven van Remon (2-0). Op slag voor rust werd het zelfs nog 3-0, ditmaal was het Remon die doel trof (3-0). Geen vuiltje aan de lucht dus voor de thuisclub die bij vlagen aardig veldspel op de mat wist te leggen, helaas blijft die allesbeslissende eindpass vaak in veel gevallen nog wel ondermaats... Met een comfortabele 3-0 tussenstand gingen beide ploegen aan de thee.
Na rust verscheen goalgetter John in het veld voor Cas en zou niet veel later ook Colin z'n langverwachte rentree maken voor Maik Vi. De tweede helft was van een beduidend minder hoog niveau... Het baltempo lag bij vlagen veel te laag en opnieuw verschenen er tekenen van nonchalant optreden binnen het team. Toch wist de thuisploeg uit te lopen naar een 4-0 nadat John ook weer (na lange afwezigheid) met scherp wist te schieten. Toch wisten de gasten de spreekwoordelijke eer nog te redden, nadat defensief geklungel van ondergetekende genadeloos werd afgestraft (4-1). Toch wist DwO uiteindelijk nog twee treffers aan het totaal toe te voegen nadat opnieuw John twee maal raak schoot op aangeven van Nathan en RIk. De wedstrijd bloedde vervolgens behoorijk dood en scheidsrechter de Vos die een verdienstelijke pot floot breidde er uiteindelijk na een dikke 90 minuten een eind aan!

Wederom een driepunter voor DwO. Door deze overwinning blijft de ploeg volop mee doen om die felbegeerde titel! Echter breekt na deze wedstrijd ook de maand van de waarheid aan voor de ploeg uit Ovezande/Driewegen. Met opeenvolgend toppers tegen Luctor/Heinkenzand, Patrijzen en Fc Axel kan pas echt worden gezien of de equipe als titelwaardig beschouwd mag gaan worden!
Volgende week dus de eerste topper dan reist Forza 2 af naar Heinkenszand. Deze ploeg wist gisteren vriend en vijand te verrassen door Patrijzen met een 2-4 overwinning te verslaan!