Competitie

Mannen, 1, 4e klasse B

21 oktober 2017 14:30

Onbekend

Zaterdag 21 oktober matchday! Vandaag stond er een zware tegenstander op het programma in de vorm van Waarde. Waar de voorbereiding misschien niet optimaal was met een verkorte training in verband met Forza 2. Wat donderdagavond keurig de drie punten kon bijschrijven. Vandaag dus geen voorprogramma maar dat mocht de supporters niet baten want ook nu waren ze weer in grote getalen aanwezig. Na een goede warming up op het zoals eerder beschreven heilige gras op Driewegen werden de volgende namen door duo Pauwe/Goeman het veld opgestuurd:

Tim Schneider
Pieter ‘neef’ de Vos, Jeroen Boer, Patrick “el kliko” Hoekman, Kevin “pitbull” drijdijk.
Frank Oostdijk( 80e minuut Roy Ars), Mitchel Moison, Nicky Vermeulen.
Raffael “ de ijsman” Pinto (80e minuut Alwin van de Guchte) , Joel Danielse, Kai Dekkers(70e minuut Niels van Geystelen ).

DWO begon voor de verandering een keer sterk aan de wedstrijd en het wedstrijd beeld werd al in de eerste 10 minuten gevormd. DWO zou deze middag het spel gaan maken en Waarde zou uit de verdediging via de Belgische spelmaker de spits met een lange bal proberen te bereiken en vandaar uit te voetballen. Er werd deze eerste helft door DWO met vlagen goed voetbal op de mat gelegd en Waarde wist hier geen raad mee. Waar uit een van deze aanvallen aanvoerder Frank de trekker over kon halen had de keeper nog een goede reactie maar was bij de rebound van Kai kansloos 1-0. Het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten bij de aftrap van Waarde werd er goed druk gezet en nu na een assist van Kai kon Joel raak prikken 2-0. Waarde leek wat aangeslagen en probeerde wat meer vooruit te komen maar tevergeefs. DWO bleef deze eerste helft de baas en beloonde zichzelf alleen niet met meer doelpunten.

In de rust was er een tevreden trainersduo maar deze waakte ook voor een slechte start in de tweede helft en een instelling van “dit doen wij wel even”. Verder na een paar tactische tip en tricks werd de tweede helft hervat.

De tweede helft begon eigenlijk net als de eerste heerlijk scherp. Na een splijtende paas van El Kliko Hoekman kon Joel hard en laag binnen schieten uit de volley. Heerlijke start en DWO zat op rozen 3-0. DWO bleef voetballen en de combinaties zoeken. Uit een van de goede aanvallen was onze eigen ijsman weg op de linkerflank. Waar hij tijdens zijn werk menig mens gelukkig maakt maakte hij deze keer het leven van de verdediging van Waarde zuur. Ne een sterke actie maakte de aanvoerder van Waarde een duidelijk handsbal en de bal ging op de stip. Jeroen mocht natuurlijk weer aantreden en schoot de bal onberispelijk binnen na wat tips van oud SVD doelman van’t Zelfde 4-0. De vroege 4-0 voorsprong resulteerde in een wat saaiere tweede helft. Dit werd opgemerkt langs de kant en Niels werd gebracht. Waar Niels toch wat nieuwe energie bracht en zijn eerste kans net niet kon afronden was het voor deze “doelpuntenmachine” de tweede keer wel raak 5-0. De laatste 10 minuten mochten ook Alwin en Roy nog hun kunsten vertonen en was de grensrechter van Waarde toch wel iet wat scherp. Het mooiste doelpunt van de middag was toch niet van een DWO voet. Spits Tolhoek van Waarde wist na een goede actie de bal in de kruising te leggen en de eindstand op 5-1 te bepalen.

Na een goede overwinning op een toch sterk Waarde staat DWO bovenaan omdat Halsteren punten liet liggen uit bij  SPS. Nu we een weekje kunnen genieten van het boven aan staan krijgen we volgende week SPS zelf op bezoek. Wat toch een taaie pot gaat worden omdat dit ook van te voor één van de titel kandidaten was. We zien jullie graag volgende week weer langs de lijn.