Scheidsrechter

J. Westdorp

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 9 September, presentatiedag. Het weer leek aanvankelijk tegen te zitten op deze zaterdag maar vanaf 1 uur liet het zonnetje zich zien. En het moge duidelijk zijn dat de zon niet de enige was die zich vandaag liet zien, maar hierover later meer. In het voorprogramma was er om half 3 een onderling toernooi gepland tussen DWO 2,3 en 4. Nadat deze gladiatorenstrijd uiteindelijk werd gewonnen door DWO 4 was het tijd om te gaan omkleden voor de foto. Toen ook deze formaliteiten waren afgerond kon de focus op de wedstrijd van vandaag, Oostburg. Waar er binnen de selectie weinig kennis was van deze zondag 4e klasser had trainer Paauwe zijn zaken wel op orde. Na het welbekende praatje gingen we weer vol frisse moed het veld op. De volgende namen werden door trainer Pauwe het veld in gestuurd:

Tim, Pieter, Jeroen, Patrick, Kevin, Frank, Niels (70e minuut Alwin), Mitchel (80e minuut Ewout), Pinto, Joel en Kai (60e minuut Nicky).

DWO begon sterk aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot kansen. En zowaar ook tot een doelpunt. Uit een corner werd de bal niet voldoende weggewerkt en kon Kai vanaf randje 16 afdrukken. 1-0. Waar we afgelopen jaar nog wel eens wat terug gingen lopen na de 1-0, bleven we nu goed voetballen. Wat uiteindelijk ook resulteerde in de 2-0. De blonde pijl op de rechterflank was ongrijpbaar vandaag voor zijn directe tegenstander en werd nu ook goed weggestuurd door Frank. Kai leverde een prima voorzet af die door Pinto, die goed voor zijn tegenstander was gekomen, kon worden binnen getikt. Waar Oostburg niet echt een vuist kon maken in het eerste half uur werd er door de trainer van Oostburg ingegrepen. De directe tegenstander van Kai werd gewisseld en het centrale DwO'15 duo kreeg te maken met een nieuwe spits. Deze spits bij wie we ons toch afvroegen of hij geen familie was van Flip van der Kuil? Omdat hij toch verdacht veel leek op de man uit de wel bekende film New Kids. Maar nu weer terug naar de wedstrijd waar deze kopsterke spits toch nog een bal kreeg binnengefrommeld. 2-1. Gelukkig reageerde de ploeg goed en binnen de minuut de 3-1 alweer in het mandje. De blonde pijl was ook zijn nieuwe tegenstander de baas en leverde wederom een goeie voorzet af en nu was het Joel die kon binnentikken. Niet veel later floot de scheidsrechter voor de rust en konden we aan de thee. Hier hadden we te maken met een tevreden technische staf die toch nog wel wat op- en aanmerkingen had en ons scherp zette voor de tweede helft. De tweede helft werd prima voortgezet en DWO bleef de bovenliggende partij. Waar Oostburg was over geschakeld naar een andere formatie, de in deze tijd nog al populaire 3-5-2 ,had DWO hier ook weinig moeite mee. Waar de man van de wedstrijd tot dan toe na 60 minuten werd gewisseld door klachten aan de hamstring voor Nicky, kwam Niels op de rechtsbuiten positie te staan. De heer Dekkers kon de hamstrings nu wel een weekje laten rusten, omdat hij handtekeningen uit moest gaan delen in Spanje. DWO voetbalde goed door en wist zowaar ook de 4-1 te maken. Het was wederom Pinto die zich tijdens zijn debuut liet gelden. De linksbuiten kwam goed naar binnen en ronde beheerst af in de korte hoek. Hierna volgende een vervelend moment waar Niels naar de grond ging terwijl er geen bal in de buurt was. Zelfs de oude brancard werd nog van stal gehaald. Waar in het begin even werd gevreesd dat de brancard het zou begeven deed het oude beestje trouw zijn dienst. Gelukkig viel het mee en heeft Niels zijn danspasjes toch nog kunnen vertonen 's avonds. Voor Niels kwam Alwin in de ploeg. Een goede 10 minuten later viel Mitchel uit met kramp waarvoor Ewout in de ploeg kwam. Deze wissel was net doorgevoerd en Alwin werd gevloerd in het strafschop gebied. Waar de scheids misschien op meerdere momenten een pingel kon geven was het dit keer wel raak. Vaste penaltynemer Jeroen ging achter de bal staan en faalde niet. 5-1. Jeroen liep op karakteristieke wijze terug naar zijn positie met het borstje vooruit en de armen breed. Waar de voorhoede kansen bleef creëeren moesten de trouwe supporters tot de laatste minuten wachten op de laatste goal. Het was wederom Pinto die scoorde en zo zijn debuut opluisterde met een hattrick. 6-1. Ik wil nog wel even een eervolle vermelding maken aan Rob, Jarno en Rik die deze middag foutloos bleven!

Met deze goede teamprestatie komt DWO op 6 punten in deze beker ronde en mag het volgende week tegen GPC gaan beslissen wie verder gaat in de beker. Het was al met al een prima middag/avond  op sportpark de Fazant. Waar het feest tot in de late uurtjes heeft geduurd.

Scheidsrechter: J. Westdorp