DwO'15 start met winst in de bekerpoule!

2 september 2017 14:30

Scheidsrechter

Huser, R.J.

Onbekend

Na een reeks oefenwedstrijden te hebben afgwerkt werd het nu toch echt tijd voor het serieuzere werk. Alhoewel trainer Paauwe voor aanvang van de wedstrijd kenbaar maakte de aankomende 3 (beker) duels nog grotendeels als oefenwedstrijden te zien, is er toch altijd wat meer wedstrijdspanning bij velen te merken dan de "echte" oefenwedstrijdjes. Immers de 'cup met de grote oren' wil iedere speler wel eens vastgehouden hebben in z'n carriére, echter de weg naar de finale is nog wel heeeeeeel lang en helaas voor weinigen weggelegd...
Maar om de knockout fase te bereiken moest vandaag eerst worden afgerekend met Zeelandsport. Op bezoek aan de Irislaan stond de selectie + staf al een heuse verrassing te wachten. Er zou deze middag worden gespeeld op kunstgras, dit tot "grote vreugde" bij een deel van de selectie..... Na het nodige gemopper bij enkele spelers, waren er deze middag natuurlijk ook kansen voor de echte balvirtuozen binnen DwO'15 om zich eens extra te etaleren op dit biljartlaken!
De technische staf was op donderdagavond tot de volgende wedstrijdselectie gekomen;

Tim, Jeroen, Hendrik, Pieter (65e min. Jeroen K.), Kevin, Frank (C), Kai, Niels v.G. (60e min. Rik W.) Mitchel, Ewout (45e min. Alwin vd. G) Joël

Onder toeziend oog van een behoorlijk aantal afgereisde DwO'15 supporters kon de wedstrijd om iets over half 3 worden begonnen. De gasten hadden het de eerste 45 minuten bij vlagen behoorlijk lastig op de harde en snelle ondergrond. De spelers van DwO'15 liepen in het eerste tijdsbedrijf dan ook grotendeels tegen zichzelf te voetballen. Behoorlijk wat foute passes en balaannames waren het gevolg en de meegereisde supporterschare zag dan ook geen al te beste eerste helft van zuid-bevelandse equipe. Wat de supporters wel zagen was dat er na 45 minuten spelen een 0-2 tussenstand op het scorebord stond genoteerd. Eerst was het Joel die, na één van de schaarse mooie aanvallen, fraai in de korte hoek afrondde. Op slag van rust verdubbelde Frank Oostdijk prompt de score door een bal van ruim 20 meter met een lage schuiver binnen te schieten! Dat de doelman van Zeelandsport hier niet geheel vrijuit ging was bijzaak. De thuispoeg had voor rust voetballend gezien wellicht een wat groter veldoverwicht tot echte kansen kwamen de rood/witten niet. Defensief gezien had DwO'15 voor rust de zaakjes dan ook alleraardigst op orde tegen de veelal zeer behendige Zeelandsport spelers. Met een 0-2 stand gingen beide ploegen aan de thee/extran. Na rust een compleet ander spelbeeld. Zeelandsport zette na de break vanaf minuut 1  volle bak druk en DwO'15 kwam hier gedurende de tweede helft nauwelijks nog onderuit. Er volgden steeds meer hachelijke situaties in de doelmond van DwO'15 doelman Schneider, maar gelukkig miste vele schoten de nodige precisie en wist de sluitpost van de Schoondijksedijk enkele malen prima op te treden! Toch kwam Zeelandsport niet geheel onverdiend terug in de wedstrijd na een benutte penalty. Smaakmaker aan Zeelansport zijde Mourad werd ten val gebracht door ondergetekende, en ging vervolgens zelf achter de bal staan. Hij faalde oog in oog niet met doelman Schneider en de spanning was compleet terug in de wedstrijd (1-2). Dat de spanning tot het eind van de wedstrijd zou blijven duren had vooral DwO'15 aan zichzelf te wijten... Doordat de thuisploeg risico's nam, begon ook de ruimte in de voorhoede voor de gasten behoorlijk toe te nemen. Helaas waren twee honderd procent kansen niet aan de DwO'15 voorhoede besteed, waardoor het spreekwoordelijk billen knijpen bleef tot ver in de blessure tijd. Uiteindelijk floot leidsman Huser voor het eind van dit boeiend gevecht en keerde de DwO'15 formatie met een nipte overwinning huiswaarts!
De eerste 3 punten in deze bekerpoule zijn een feit! In een wedstrijd waarin de thuisploeg een grootgedeelte van de wedstrijd voetballend gezien de boventoon voerde, waren het toch de DwO'15 manschappen die de grootste kansen kregen deze middag en er uiteindelijk dan ook ééntje meer wisten te verzilveren dan de Vlissingse equipe!

Volgende week zaterdag 9 september staat de presentatiedag van DwO'15 op het programma! Dan zullen onder andere de nieuwe aanwinsten binnen DwO'15 nog eens even aan u worden voorgesteld. En naast de bekende fotosessie staat niet geheel onbelangrijk om 17.00 uur op sportpark de Fazant de tweede bekerwerdstrijd op het programma tegen vv Oostburg!

Scheidsrechter: R.J. Huser Vlagger: Arjan van Bremen Kaarten : 2x DwO'15 2x Zeelansport Verslaggerver: Hendrik B