15 april 2017 15:00

Scheidsrechter

Wiskerke, M.C.

Onbekend

In een week die gedomineerd leek te worden door nieuws als; Trump vs Kim Jong-un, Paaspop en de o zo belangrijke Reuzenpanda's uit China, was het deze zaterdag toch echt weer tijd voor een voetbalwedstrijd van DwO'15. En zo belandde de eerste selectie op deze stille zaterdag vanuit Pyongyangh, Rhenen, Schijndel uiteindelijk in het gemoedelijke Zeeuws-Vlaamse Spui. De laatste jaren waren hier de resultaten  behoorlijk ondermaats aan de zijde van de zuid-bevelandse equipe, hopelijk kon daar deze middag eindelijk eens verandering in aangebracht gaan worden. Nadat de stoet auto's vanuit sportpark Driewegen reeds was vertrokken bleek dat men Ewout was vergeten.... Nadat chauffeur Rob de Baar omkeerde kon uiteindelijk ook junior de Graaf Spui alsnog bereiken. Net als in de eerdere ontmoeting tegen Spui werd er door de 14 koppige selectie + staf voor aanvang van de wedstrijd weer een overheerlijke pasta maaltijd verorberd! Ook nu weer met veel passie en verve bereid in huize Boonman, waarvoor namens de gehele selectie wederom dank! DwO'15 moest het deze middag stellen zonder het centrale verdedigingsduo John en Michael. Ook spits Roy A ontbrak, net als Nathan die nog niet voldoende hersteld bleek te zijn van een blessure.
De volgende spelers waren deze middag van de partij;
Rob, Menno, Hendrik, Jeroen (c), Kevin, Ralf, Bart, Patrick, Mitchel M., Mitchel C (60e min. Niels v. G.) en Ewout (Alwin v.d G.)
De bank werd warm gehouden door Jarno, die ondanks z'n goede optredens van de afgelopen tijd toch enigzins verrassend plaats moest maken op de backpositie voor Kevin. Daarnaast kreeg Bart Verboom (matchwinnaar DwO 2 vorig weekend) het vertrouwen om vanaf minuut 1 te starten in de basis 11.
De wedstrijd stond onder leiding van een jonge leidsman, die DwO'15 kende uit een eerder trefffen tegen vv Noormannen. De eerste minuten begonnen na de aftrap nog veelbelovend voor DwO'15, toch was het bij de eerste echte tegenaanval plotsklaps raak voor de thuisploeg! Laconiek uitverdedigen werd genadeloos afgestraft door één der Spui spelers en doelman de Baar werd kansloos gelaten binnen amper 5 minuten spelen (1-0). Opnieuw een enorm vroege achterstand voor DwO'15, niet voor het eerst dit seizoen helaas... Toch rechtte de gasten de rug, en bij vlagen werden er mooie aanvallen op de mat gelegd! De 1-1 liet dan ook niet lang op zich wachten. Het was spits Ewout de Graaf die liet zien nog wekelijks z'n doelpuntjes mee te pikken voor de Tricolores!  Na een subliem passje van één der uitblinkers in de eerste 45 minuten  Mitchel Claessens, rondde de inwoner uit Kwadendamme bekwaam af! (1-1). DwO'15 kreeg vervolgens weer de betere kansen dan opponent Spui, maar wederom werd er vandaag op cruciale momenten gefaald in de afwerking. Ewout, Ralf, Mitchel Moisson en Jeroen zagen hun inzet gestopt worden door de doelman, daarnaast reddde het aluminium de thuislploeg voor rust nog éénnmaal. Spui daarintegen wist na opnieuw geklungel achter in de defensie prompt weer op voorsprong te komen.... (2-1). Wederom een fikse dreun voor de gasten uit Driewegen, maar gelukkig werd de schade nog voor rust gerepareerd. Opnieuw was het Ewout die fraai afrondde, nadat hij wederom op maat werd bediend door Mitchel Claessens (2-2). Deze treffer viel net voor rust, en zodoende ging DwO'15 toch nog met een aardig gevoel aan de thee. Na rust ontspon zich een hoogstmerkwaardig schouwspel... Waar er voor rust nog geen vuiltje aan de lucht was, liepen de gemoederen na rust aan beide zijdes hoog op. Met een scheidsrechter die vervolgens compleet de controle over de wedstrijd verloor, volgden de irritaties elkaar in hoog tempo op. Wat volgde waren 45 minuten waarin er meer persoonlijke vetes bleken te worden uitgevochten dan dat er werd gevoetbald...  UIteindelijk zouden beide teams wel met 11 spelers het einde halen, maar dat had gerust anders uit kunnen pakken. Ondanks de vele randzaken vielen er toch ook nog doelpunten te noteren in het tweede tijdsbedrijf. DwO'15 kwam op voorsprong na een briljante actie op de achterlijn van Bart Verboom. Na drie man in de luren gelegd te hebben, bediende de inwoner uit Driewegen Ewout op maat, waarna de Graaf voor de derde keer deze middag doeltreffend de trekker overhaalde! (3-2). Nadat de spits enkele minuten later alleen door kon gaan op de doelman en de sluitpost passeerde, leek een onregelementaire noodstop van de doelman uit te lopen op een pingel voor DwO'15. De leidsman, die zich nog op de helft van DwO'15 bevond, wuifde het voorval echter weg. De thuisclub kwam vervolgens weer op gelijke hoogte nadat een compleet vrijstaande speler randje 16 de trekker over haalde en de 3-3 aantekende. Enkele minuten later een grote kans voor de thuisploeg op een voorsprong, maar het schotje rolde net naast.. Toch kwam de voorsprong er uiteindelijk toch nog voor Spui.. Opnieuw mocht een compleet vrijstaande speler bij een hoekschop vrij inkoppen en zodoende zat Spui plots op rozen (4-3). Uiteindelijk gaf de thuislcub dit ook niet meer weg en eindigde dit turbulente duel in wederom een nederlaag voor DwO'15...
Een wedstrijd waarin DwO'15 achterin bij vlagen weer ouderwets stond te schutteren en ook deze zaterdag weer de nodige grote kansen werden gemist, kreeg de formatie opnieuw het deksel op de neus. Na afloop liepen de gemoederen binnen de selectie van DwO'15 nog hoog op, en nadat iedereen z'n gal had gespuwd keerde rust weer enigzins terug in huize DwO'15, alhoewel de derde helft wel eens wat gezelliger is verlopen in het verleden...

"Ondanks een scheidsrechter die de controle over de wedstrijd verloor en wat meer op de hand van de thuisploeg leek te zitten na de rust, mag de DwO'15 selectie inclusief staf daarnaast zichzelf ook wel eens rustig de spreekwoordelijke spiegel voor houden de komende week.... "Zodat een ieder eens op het gemakje de eigen verbale- als fysieke gedragingen van de tweede 45 minuten kan analyseren en overdenken..."
Zo hier weer genoeg over gezegd te hebben, lijkt het seizoen van DwO'15 helaas als een nachtkaars uit te gaan... De Drieweegse/Ovezandse formatie mag nog twee maal proberen om dat vlammetje alsnog aan te wakkeren, voordat de zomerstop z'n intrede zal doen.