Veere bezwijkt niet onder kampioensspanning en laat DwO'15 kansloos.....

29 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Boer (HZ), M. de

Onbekend

Vandaag alweer de voorlaatste competitiewedstrijd voor de mannen van DwO'15 1. Een interessant duel deze middag, want de formatie uit Ovezande/Driewegen mocht op bezoek bij vv Veere. Zouden de manschappen van, de deze middag plaatsvervangende hoofdtrainer, Hans Boonman nog  verschuivingen in de top van de ranglijst binnen de 4e klasse A teweeg kunnen brengen? Als er één wedstrijd dit seizoen was waarin DwO'15 weinig in de melk te brokkelen had, dan was het in de eerdere ontmoeting op Ovezande tegen vv Veere. Destijds werd de formatie van trainer Beulens met een 0-5 van de mat geveegd.

De volgende spelers verschenen deze middag ten tonele,

Ramon, John, Hendrik, Jeroen (c), Jarno, Mitchel C. (60e min. Kevin), Nathan (70e min. Menno), Patrick, Ralf, Ewout (60e min. Roy A.) en Mitchel Moison.

Verrassend deze middag was het debuut dit seizoen van doelman Ramon Koens binnen de hoofdmacht. Het was voor DwO'15 alweer de derde maal dit seizoen dat er een andere doelman binnnen de lijnen verscheen.

Een prima voetbalweertje deze middag op walcheren. Zodoende leken de 22 spelers er deze middag behorlijk zin in te hebben. Ook dienstdoende leidsman M. de Boer uit Heinkenszand leek top gemotiveerd om weer een wedstrijdje aan z'n totaal toe te kunnen voegen, en zodoende "leek" de wedstrijd stipt om half 3 van start te kunnen gaan. Echter in de opperste concentratie bleek de leidsman, op het moment dat de aftrap verzorgd zou worden door DwO'15, de niet geheel onbelangrijke wedstrijdfluit te hebben laten liggen in het kleedlokaal. Zodoende startte de wedstrijd enkele minuten later dan gepland. Maar aangezien de regen niet met bakken uit de hemel viel, zagen beide elftallen hier ook wel weer de lol van in. Het spelbeeld werd al in de eerste minuten van de wedstrijd al snel duidelijk. Vv Veere probeerde het spel te maken, en DwO'15 probeerde met vlijmscherpe omschakelingen gevaar te stichten aan de zijde van de Veere doelman. Scheidsrechter Boer had het in de beginfase niet bepaald gemakkelijk, de leidsman hanteerde veelvuldig de "Bas Nijhuis" methode. Deze methode kenmerkt zich door sporadisch fluiten en voooral lekker veel door laten gaan in de duels... Af en toe werd hier toch wel wat in overdreven door de dienstdoende leidsman, aangezien enkele duidelijke overtredingen niet werden geconstateerd. Het zorgde zowel binnen- als buiten de lijnen voor de nodige irritaties. Aangezien het vrij eerlijk verdeeld werd over beide elftallen had een ieder er overigens vrij snel weer vrede mee... Van heel goed voetbal was voor rust niet echt sprake, en de toeschouwers werden dan ook niet al te veel verwend. DwO'15 had de zaakjes achterin prima op orde, aangezien de thuisploeg nauwelijks tot het creëeren van kansen kwam. Toch kwam het doelpunt er voor de thuisploeg  voor rust alsnog. Wederom niet voor het eerst dit seizoen werd de DwO'15 geklopt uit een standaardsituatie... Hoekschop nummer 5 werd binnen gekopt door één der Veere spelers. (1-0). "Opvallend mag genoemd worden dat Dwo'15 dit seizoen volgens mij niet éénmaal tot scoren kwam uit een hoekschop?? Hier ligt duidelijk nog een berg werk weggelegd voor de DwO'15 formatie en nieuwe trainer in het volgende seizoen"... DwO'15 wist aanvallend gezien slechts tot sporadische speldenprikjes te komen. Schotje Mitchel Claessens werd gepakt door de Veere doelman, en de grootste mogelijkheid kwam misschien nog wel op naam voor Pette Hoekman. Laatstgenoemde maaide helaas compleet over de bal heen, en zodoende bleef het bij een ruststand van 0-1. Veere trok direct na rust de teugels behoorlijk strak aan, en DwO'15 was het eventjes helemaal kwijt. De thuisploeg wist na 55 minuten spelen uiteindelijk dan ook te profiteren. Een man meer situatie werd goed uitgespeeld door de thuisploeg, waarbij de doelpuntenmaker van Veere de bal volgens velen wel heel duidelijk controleerde met de hand... maar helaas ontging dit leidsman Boer (2-0). De wedstrijd leek nu wel een eind op slot te zijn gegooid, en dit was helaas al behoorlijk vroeg in de wedstrijd.
De gasten waren deze middag gewoonweg niet bij machtte om het Veere echt moeilijk te maken. Ook een driedubbele wissel in een kort tijdbestek aan DwO'15 zijde kon hier geen verandering meer in brengen. Nadat Veere nog een 100% strafschop werd onthouden was het slotakkoord voor Mitchel Moison. Met een schot liet hij de doelman nog éénmaal gestrekt gaan. Niet veel later floot de wat licht geirriteerde leidsman Boer af voor het eind van dit voor de rest sportief verlopen duel.

DwO'15 kon deze middag gelukkig meer tegenstand bieden dan tijdens de eerdere ontmoeting. Toch was het krachtverschil bij vlagen nog behorlijk groot, en een stunt bleef logischer wijs deze middag dan ook uit. Veere mag volgende week op bezoek bij Noormannen proberen om de titel veilig te stellen. De zwart witten zullen dan tijdens deze slotronde wel moeten gaan winnen in Westkapelle en hopen dat vv Bevelanders punten verspeeld. Kortom 3 ploegen maken nog kans op de titel, een ongekend spannende situatie dus in de 4e klasse A!
DwO'15 mag in het slotduel proberen om alsnog 3 punten aan het totaal toe te voegen. Op sporpark Driewegen zal vv Domburg de opponent zijn.