8 april 2017 15:00

Scheidsrechter

Schilt, P. van

Onbekend

Zaterdag 8 april stond de thuiswedstrijd tegen Fc de Westhoek op het programma. De eerdere ontmoeting op Schouwen eindigde destijds in een 0-2 overwinning voor de bezoekers. Het zou destijds het startsein zijn van een mooie reeks voor DwO'15. Na de overwinning van vorige week in Middelburg waren de selectiespelers andermaal gebrand op een goed resultaat tegen de equipe van Fc de Westhoek trainer Steven Seedo.

DwO'15 miste vandaag Patrick Hoekman (schorsing) en Nathan Schenk (blessure) in het elftal, daar stond de terugkeer van Ralf de Mey tegenover. De volgende spelers traden deze middag aan op een schitterende warme lentedag; Rob, John, Michael, Jarno, Jeroen (c) (60e min. Kevin D.), Menno, Hendrik, Ralf, Mitchel, Ewout (76e min. Nicky V) en Roy (77 min. Niels v. G)
De eerste selectie zag ruimschoots voor aanvang van de wedstrijd hoe DwO'15 tweede elftal speler Bart Verboom, zich na een mooie solo en eveneens fraaie afwerking, mocht kronen als matchwinnaar in de wedstrijd tegen Fc Axel. Goed voorbeeld doet goed volgen zag je menigen denken vanaf de zijlijn...

Onder leiding van scheidsrechter ? mocht DwO'15 de aftrap verzorgen. De wedstrijd was amper 5 minuten onderweg of voorstopper Michael kreeg de bal ongelukkig tegen de hand op randje 16... Een zeer makkelijk gegeven vrije schop voor Fc de Westhoek, want ging hier nu de bal naar de hand of juist de hand naar de bal???? Waar het eerste scenario het meest voor de "hand" lag floot de leidsman toch resoluut voor de vrije schop, en een dreigende situatie was het gevolg! Helaas bleek de bal te machtig voor doelman de Baar. Waar hij in eerste instantie nog een "hand" tegen de bal kon zetten, werd vervolgens in de ongelukkige scrimmage die volgde het balletje alsnog door DwO'15 spits Roy A. achter z'n eigen doelman gewerkt (0-1). Een enorm vroege achterstand was het gevolg, gelukkig nog ruim voldoende tijd om de schade te herstellen.  Waar het veldspel van de gasten verzorgender oogde, waren de kansen toch echt voor de thuisclub! Ralf kreeg plots vrije doorgang op de doelman, maar faalde helaas oog in oog met de sluitpost. Laatstgenoemde redde fraai op het schot van de DwO'15 middenvelder. Vervolgens waren grote kansen voor Ewout (één op één met de doelman) en Mitchel niet besteed aan de thuisclub... en zodoende leek de sluitpost van Fc de Westhoek steeds meer een onneembare vesting te worden deze middag. Aan de ander kant van het veld had de DwO'15 defensie voor rust de zaakjes prima op orde, en kansen waren er dan nauwelijks te benoemen in de eerste 45 minuten, op minuutje 44 na dan.... Alhoewel dit nauwelijks een kans genoemd mag worden, vloog een afstandschot prompt binnen en stond DwO'15 plots met 0-2 achter. Met een fikse kater aan de thee dus... Hoe was deze ruststand mogelijk zag je velen gedesillusioneerd denken?? Een "handvol" 100% kansen waren voor rust niet aan de thuisploeg besteed, zou dit na rust nog goed gaan komen?
Na rust kwamen de gasten beter uit de startblokken en vloog een schot net rakelings langs het DwO doel. Vervolgens was het opnieuw DwO'15 dat verder ging met het missen van kansen. Opnieuw kwam junior de Graaf in kansrijke positie, maar andermaal wist de doelman het schot te parreren. Vervolgens ging ook een kopbal van Roy Ars nog tegen de paal... Enkele minuten later leken de gasten de wedstrijd op slot te gooien nadat een vrije schop vanaf de achterlijn terug werd gekopt, en een vrijstaande speler vervolgens van dichtbij binnen wist te schieten (0-3). Vijf minuten later was het definitief gebeurd nadat een mooi schot buiten bereik van doelman de Baar werd gekruld (0-4). Toch wist Ewout de spreekwoordelijke eer te redden, nadat hij net als vorig weekend met een diepe pass werd weggestuurd door broertje Menno. Ditmaal faalde hij niet oog in oog met de doelman (1-4). Amper vijf minuten later mocht de thuisclub van een meter of 25 meter gaan aanleggen. Laatste man John schoot de bal op fenomenale wijze in de rechterkruising en plots was het (2-4). Zou het dan nog kunnen deze middag zag je velen denken?? Met nog 15 minuten op de klok, werd het 'Drieweegs Kwartiertje' ingezet.. Helaas wist de thuisclub ondanks de pressie niet meer tot een derde treffer te komen deze middag, en waren het de gasten die enkele minuten voor tijd de 2-5 wisten aan te tekenen....

Ondanks de gasten het balletje wat makkelijker rond lieten gaan dan de thuisploeg, wist de thuisclub zich geen raad met de vele opgelegde kansen deze middag... En aangezien de gasten wel behoorlijk effectief bleken, gingen de puntjes mee terug naar Schouwen- Duiveland.... Volgende week tijdens in het inhaalweekend op bezoek naar hekkensluiter vv Spui. Ondanks dat we nu al weten enkele steunpilaren te moeten missen, zien we de wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet.