Scheidsrechter

Houdé, R.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag had koploper vv Noormannen de eer om het pittoreske Driewegen met de daarbij behorende adorabale groen mat te mogen betreden. Aangezien de ziekenboeg bij DwO'15 1 met de week groter lijkt te worden, lag er de afgelopen week het nodige puzzelwerk voor het technisch duo in het verschiet. Uiteindelijk verschenen toch weer de volgende namen op het wedstrijdformulier; Rob, John, Jeroen (c), Hendrik, Ralf ( 75e min. Niels v. G.), Nathan, Patrick, Mitchel C. (77e min. Jordy B.), Roy (65e min. Nicky V.) Mitchel M. en Ewout
Aangezien Kevin Drijdijk met een rugblessure de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan, verscheen Ralf deze middag op de rechtsback positie, zodat captain Boerie naar de linksback positie kon schuiven.
Op een wat winderige en koele zaterdagmiddag mocht de thuisploeg om klokslag 3 uur de aftrap verzorgen, maar niet voordat pupil van de week Jan-Kees van' t Zelfde (zoon van oud keeper Dirk, één van de meest begenadigde doelmannen die de zeeuwse velden ooit rijk waren) het netje aan Noormannen zijde had laten bollen. De beginfase van de wedstrijd was overduidelijk voor de bezoekers uit Walcheren. Na krap 10 minuten voetbal, lag het balletje dan ook al achter DwO'15 doelman Rob de Baar..... Een voorzet kon vrij worden binnen geschoten door één der aanvallers uit Westkapelle (1-0). Na 20 minuten voetbal zat de koploper op rozen nadat het score had weten te verdubbelen. Ditmaal was een steekpass de DwO'15 defensie + doelman de Baar te machtig en kreeg de thuisploeg dus een flinke dreun te verwerken. Het was uiteindelijk aan het alluminium en enkele uitstekende reddingen van doelman de Baar te danken dat de gasten de wedstrijd al niet voor rust definitief wisten te beslissen. Het laatste kwartier voor rust leek DwO'15 meer aan voetballen toe te komen, en dit resulteerde dan ook nog in een goede mogelijkheid voor Mitchel Claessens. Zijn schot vloog helaas, na goed voorbereidend werk van Ewout, net over het doel. Met een dikverdiende 0-2 voorsprong voor de gasten gingen beide ploegen aan de thee.

Na rust een compleet ander spelbeeld. Kwam het omdat DwO'15 richting de eigen kantine/harde kern ging spelen, of lag er een andere oorzaak aan ten grondslag? Feit was wél, dat ditmaal de thuisploeg de boventoon begon te voeren. De Noormannen verschenen de tweede 45 minuten nog sporadisch voor doelman De Baar, maar waren dan wel gelijk levensgevaarlijk! Gelukkig pareerde de doelman, in samenwerking met de deze middag uitlbinkende laatste man John, de gevaarlijke momenten zodat de thuisploeg nog steeds enigzins in de wedstrijd bleef! De druk op de defensie van de Noormannen begon toe te nemen, en Mitchel Moison was dicht bij de aansluitingstreffer. Helaas kwam hij een teenlengte te kort voor de 1-2. Na ruim een kwartier na rust gespeeld te hebben brak de thuisploeg dan eindelijk de ban! Nadat Hendrik onregelementair naar de grond werd gewerkt, mochten de specialisten Roy A. en E. de G. zich achter de bal scharen. Het was uiteindelijk eerstgenoemde Roy A. die de bal dwars door de muur heen wist te schieten en vv Noormannen doelman van Alphen het nakijken gaf! (1-2). Plotsklaps was het weer een wedstrijd, en een interessant en spannend half uur zou volgen! De bezoekers mochten deze middag in de kampioensrace uiteraard geen punten morsen en verdedigden met man en macht de voorsprong. De thuisploeg ging in de slotfase meer riscico's nemen, en met drie verse wissels kort achter elkaar greep het technisch duo in. Uiteindelijk wisten de bezoekers hun voorsprong met succes te verdedigen en gingen de drie punten toch mee naar Westkapelle... Een wedstrijd met twee duidelijk verschillende gezichten van beide teams. Wellicht dat DwO'15 op basis van de 2e helft een gelijkspelletje had verdiend, maar uiteindelijk staat de Atletico equipe na 90 mininuten toch met lege handen.

Scheidrechter:
  Dhr? Waarschijnlijk is Bas Nijhuis één van z'n idolen, aangezien ook de deze middag dienstdoende scheidsrechter bij vlagen (soms iets te ) veel liet doorspelen. Desondanks zeker geen onverdiend optreden van de leidsman.