DwO'15 verslaat sv Heinkenszand in eigen huis (1-0)

En toen was het eindelijk weer zo ver! De eerste competitiewedstrijd van het jaar 2017 stond op het punt van beginnen voor  de hoofdmacht van DwO'15. Tijdens een wat tumultueuze winterstop waarin tal van zaken de revue passeerden, moest de focus bij de spelers weer op de tweede seizoenshelft liggen. Aangezien DwO'15 (voorheen SVD/Volharding) de laatste seizoenen allerminst goed uit de startblokken kwam na de winterstop waren er toch wat kopzorgen bij de technische staf en een deel van de selectie. Met nog steeds een aantal langdurig geblesseerden en een bij vlagen mindere trainingsopkomst was een ieder er uiteindelijk toch sterk van doordrongen dat we met z'n allen er weer vol voor moesten gaan deze tweede seizoenshelft.

Wat dan voor sommigen natuurlijk een flinke opsteker mag worden genoemd is dat er voor de tweede seizoenshelft uitgeweken wordt naar de vernieuwde accommodatie op Sportpark Driewegen. Bij sommigen wordt dit complex nu al gezien als het "Estadio Vicente Calderón" van de zak van zuid-beveland.  Het verleden leert dat het hier aan de Smitsweg nog al eens behoorlijk kan spoken...
De volgende selectiespelers traden deze middag aan op het "heilige gras" van Driewegen;

Tim, Menno, Hendrik, Jeroen (c), Kevin, Nathan, Ralf, Mitchel (75e min Colin V.), Patrick, Ewout (60e min. Roy) en John

Tijdens het aanschouwen van de derby tussen DwO 2 - Borssele 2 bleek echter al snel dat er van een biljartlaken voor het zo gewenste combinatie voetbal weinig sprake zou zijn deze middag... Het veld was totaal veranderd in een maanlandschap..., wat zich hier tijdens de winterstop allemaal heeft afgespeeld op het veld in hartje Driewegen is tot op de dag van vandaag volstrekt onduidelijk....
Maar goed, nadat velen gezien hadden dat Remon Vebart zich duidelijk als een vis in het water voelde op de groene mat in Driewegen en na lang blessureleed de bal op schitterende wijze in de kruising achter de zwart/wit doelman wist te krullen zagen velen dat zélfs deze grasmat toch de nodige magie wist uit te stralen!

Het was niet (de) "Apollo" die deze middag op bezoek kwam maar toch echt sv Heinkenszand. De wedstrijd stond onder leiding van de tot dusver onbekende scheidsrechter Stroop. Voor de opponnent van DwO'15 was het deze middag natuurlijk een interessante ontmoeting, aangezien dit duel voor de groen/witte spelers een uitgelezen mogelijkheid was om zich zelf in de kijker te spelen bij de vanaf volgend seizoen nieuwe SVH/Luctor'88 trainer Beulens.  DwO'15 kon deze middag dus wel eens stuiten een gretig Sv Heinkenszand..

Om half 3 werd onder een prima lentezonnetje de aftrap verricht door groen/wit  en barstte de wedstrijd los. De bezoekers domineerden grote delen van de eerste helft, en waren dan ook dicht bij een openingstreffer. Een compleet vrijstaande SVH speler kreeg de bal uit zeer kansrijke positie volledig verkeerd op z'n bolletje waardoor DwO'15 met de schrik vrij kwam. Daarna kregen de bezoekers nog wat kleine kansjes, maar DwO'15 doelman Schneider wist gelukkig tot aan de rust z'n doel schoon te houden. En hoe zat het dan met de kansen en het vertoonde veldspel van de thuisploeg?
Daar kunnn we vrij kort in zijn... Het spel was bij vlagen niet om aan te gluren en bij veel spelers was de felheid/fitheid erg ver te zoeken. Welgeteld één goed schot van Mimo (Mitchel M.) deed Heinkenszand even sidderen, maar de bal belandde op de deklat. 10 minuten voor rust nog een klein kansje voor torjäger John, maar hij vond na een afgeslagen hoekschop de doelman op z'n pad. En hiermee waren de wapenfeitjes van DwO'15 wel genoemd....Met een brilstand gingen beide ploegen aan de thee, en vooral DwO'15 mocht daar dus niet over klagen..

In de rust uiteraard een ontevreden selectie + staf. Maar afgezien van het belabberde veldspel waren we uiteraard nog volop in de race voor een goed resultaat! De tweede helft mocht DwO'15 richting de kantine spelen (harde kern) en met het zonnetje + windje in de rug leek dit z'n vruchten af te werpen! Een feller en beter DwO'15 dan voor de thee, zette de groenwitten ditmaal vaker onder druk. Vooral ex groen/wit Kevin Drijdijk had er zin in tijdens het 2e tijdbedrijf en zat zodoende menigmaal "op de brommer" aan de linkerzijde van het veld. De andere ex groenwit speler E. De Graaf werd na een uur hard werken vervangen door Roy A. Doelpuntmachine John S. leek de ban te breken in de wedstrijd, maar zijn poging werd op de nipper van de doellijn gehaald door één der Heinkenszand verdedigers. Ook Ralf kreeg een prima kans om de score te openen, maar het passje van andere uitblinker J. Boer (c) was helaas zelfs op dit maanlandschap te machtig voor de middenvelder van DwO'15, waardoor zijn schot uiteindelijk niet eens in de buurt kwam van het doel.
De bezoekers werden dreigend uit enkele hoekschoppen, maar voor de rest was het toch vooral de thuisploeg die na rust beter voor de dag kwam. Rond minuutje 75 werd John door een sublieme pass van laatste man Menno de Graaf gelanceerd en mocht alleen op de doelman afgaan! Hij omspeelde de doelman en werd vervolgens onregelementair gestopt door de goalie van groen/wit. Scheidsrechter Stroop legde de bal op de stip!
Het was vervolgens aan strafschopspecialist en kapitein Jeroen de zware taak om de zenuwen in bedwang te houden. Nadat hij de bal geconcentreerd had gepostioneerd in één der kratertjes haaldde hij, tot grote vreugde van DwO'15, zeer vakkundig de trekker over! (1-0). Er volgden nog een kleine 15 minuten waarin de bezoekers de druk probeerden op te voeren. Tot twee maal toe waren de groen/witten nog dicht bij de gelijkmaker.  Eerst haalde stofzuiger Pette  Hoekman de bal van de lijn en in de 89e minuut bracht de lat nog redding voor Dwo'15. Dhr. Stroop had na een dikke 90 minuten genoeg gezien en floot voor het einde! Leidsman Stroop wist de wedstrijd deze middag "gladjes" te laten verlopen en behoorde deze middag dan ook tot één van de uitblinkers.
De ontlading was na afloop groot binnen de DwO'15 selectie, aangezien een matige wedstrijd toch omgezet werd in een heuse driepunter! De belangrijke 11 meter aanloop van el captiano Boer zorgde er zodoende voor dat DwO'15 zich in één klap weer mengt tussen tal van andere ploegen op de ranglijst! De revanche op sv Heinkenszand was na de eerdere ontmoeting (afstrafing 4-1) daarmee dan ook een feit. Daarnaast werd sinds lange tijd achterin ook weer eens een keer de nul gehouden!
Aanstaande donderdagavond staat een vriendschappelijke wedstrijd op het programma tegeen vv Kapelle, waarna een zaterdagje rust plaats vindt. Vervolgens worden de uitermate belangrijke duels tegen naaste concurrenten vv Nieuwland en Spui afgewerkt.

Scheidsrechter: Dhr. Stroop
Vlagger: NIek van Zunderen. Hij verving A. van Bremen en vervulde deze rol met verve!