Pupil van de Week Tijs Kwakkenbos

Onbekend

Opstelling

Alweer de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop van het jaar 2016. En wat voor ééntje! Een heuse derby deze middag op het programma op een grauw sportpark de Fazant. De blauw/witten uit Hoedekenskerke hadden de eer om aan te mogen treden op het fraaie sportpark te Ovezande.

Trainer Beulens had in aanloop naar de wedstrijd toe, de nodige wijzigingen doorgevoerd binnen het elftal. De volgende spelers werden deze middag opgeroepen;

Rob, Jeroen (c), John, Hendrik, Kevin, Patrick, Nathan, Ralf (75e min. Cas), Nicolaas (75e min. Niels), Roy (65e min. Nicky) en Mitchel

DwO'15 goalgetter John S. zakte deze middag weer de nodige linies naar achter en mocht zodoende aantreden als slot op de deur (laatste man). Zijn spitspositie werd overgenomen door Roy A. Ook Ralf kon na een afwezigheid van 2 weken blessureleed weer in de basis starten. Daarnaast mocht dit seizoen goalie Rob de Baar weer eens starten tussen de doelpalen.
Op een mistachtig decor mocht SVH rond de klok van kwart voor 3 de aftrap verzorgen, nadat Pupil v/d Week Tijs Kwakkenbos SVH-doelman Stoel wist te verschalken. Beide partijen waren behoorlijk goed aan elkaar gewaagd in de beginfase. Het zou deze middag dan ook vooral een fysiek schouwspel worden voor de massaal, uit alle hoeken van het land op dit duel, afgekomen supporterschare. Het waren de bezoekers van sportpark de Kouter die brutaal de leiding namen op sportpark de Fazant. Het eerste schot op doel vloog gelijk binnen, en was afkomstig van de vrijstaande aanvoerder R. Uiterhoeve. De kapitein van SVH  liet goalie de Baar met een poeier volstrekt kansloos (0-1). DwO'15 startte de jacht op de gelijkmaker, maar zou daar voor rust helaas niet in slagen. SVH doelman Stoel redde fraai op een goed schot van Mitchel, en ook Ralf kon net z'n voet niet tegen de bal zetten na een goede voorzet van el capitano Boer.
Nadat spits La Grand na een passje van collega G. Vekuyl niet de 0-2 wist aan te tekenen, omdat DwO'15 doelman Rob de Baar fraai redde, gingen beide ploegen in deze evenwichtige wedstrijd aan de thee.
Na rust een vrij identieke situatie als voor de thee. DwO'15 probeerde druk uit te oefenen op de defensie van SVH. De thuisploeg had deze middag dan ook het meeste balbezit, de beste kansen waren echter voor de bezoekers. Nadat eerst Hendrik en Mimo voor de thuisploeg nog een behoorlijke kans lieten liggen, was het aan de andere kant SVH middenvelder Emiel Almekinders die verzuimde om de wedstrijd op slot te gooien.
Het sublieme stiftje van de balvirtuoos uit Hoedjes, was net niet zuiver genoeg om rots in de branding R. De baar deze middag te doen passeren. Doordat de DwO'15 doelman nog net genoeg de vingers tegen de bal kon krijgen, werd uitendelijk met behulp van de deze middag dienstdoende stofzuiger Pette Hoekman voorkomen dat het 0-2 zou worden. Dus geen 0-2, maar een DwO'15 dat nog steeds leefde en tien minuten voor tijd besloot om meer risico te gaan nemen. Met in een paar minuten tijd drie verse krachten binnen de lijnen, en een John S. die weer in de spits ging spelen sloeg het "DwO'15 kwartiertje de klok". En uiteindelijk viel die verlossende gelijkmaker deze middag dan toch nog voor de thuisclub!
Het was invaller Niels van Geystelen die met een loepzuivere pass, colega invaller Nicky Vermeule wist te bereiken. Ondanks dat het schot van de kleine baldribbelaar wat gekraakt overkwam, vloog hij met behulp van de binnenkant van de paal toch achter doelman Stoel van SVH. Uiteraard was de ontlading na dit doelpunt groot binnen DwO'15. Het puntje werd gekoesterd en een kleine 10 minuten later was de "derby della capitale van de zak van Zuid-Beveland" ten einde gekomen.

SVH baalde na afloop van de late gelijkmaker, maar al met al denk ik dat beide ploegen zich na afloop wel kunnen vinden in een gelijkspel. Waar het spel zich (gevoelsmatig) het meest afspeelde op de helft van SVH, waren het echter de bezoekers die de grootste kansen kregen deze middag. Doelman De Baar hield de thuisploeg door enkele fraai reddingen in de race, waarna N. Vermeule uiteindelijke het felbegeerde puntje redde voor DwO'15!

En zodoende wordt het jaar 2016 toch nog behoorlijk afgesloten door DwO'15 1. En kunnen we daarnaast stellen dat de tweede helft van de competitie met 1 punt uit twee wedstrijden al beter is begonnen dan de start tijdens eerste helft van de competitie. Aanstaande dinsdag spelen de talenten van DwO'15 nog een wedstrijdje <23 jaar op Koudekerke tegen VCK <23, om vervolgens in winterslaap te gaan en pas weer aan te zullen treden op 11 februari uit tegen vv Nieuwland.

Tot volgend jaar!

Scheidsrechter; Dhr. de Vos
Kaarten: 2
Supporters: 99
Vlaggers; DwO'15 A. van Bremen - SVH J. Lukasse

Ontknoping Quiz 2016: (Mede) koplopers Louran Bosselaar en Jos van de Guchte voorspelden deze middag een (kleine) nederlaag voor DwO'15, Hans Boonman dacht dat DwO'15 er met de volle buit van door zou gaan en Rob de Baar en Bram Koeman dachten dat de wedstrijd in een gelijkspel van 2-2 zou eindigen.
Omdat niemand een 1-1 voorspelde, maar Rob en Bram wel als enige een gelijkspel voorzagen heeft de jury na lang beraad besloten om Rob de Baar en Bram Koeman het volle puntenaantal toe te kennen.  DIt betekent dat Rob zich 1 puntje los worstelt van de overige koplopers en zodoende gekroond wordt tot winnaar van deze "spectaculaire" quizronde 2016. HIj wint daarmee het "verrassingsherfstpakket", wat te zijner tijd zijn kant op zal komen. Een dikke proficiat!

Uitaard hopen we dat er nog wat meer aanmeldingen zullen volgen voor de "algemene kennisquiz 2016" gehouden in de sportkantine van Driewegen op vrijdag 30 december om 20.00 uur. Quizmaster J. Boer zal de deelnemers deze avond vragen voorschotelen die gerelateerd zijn aan het jaar 2016.
Op dit moment bestaat het deelnemersveld uit (slechts..)  6 koppels! Dus zegt het voort en vergeet je vooral niet aan te melden; [email protected]

Mocht je liever niet willen quizen, maar wel bereid zijn om te helpen? We zijn nog op zoek naar wat mensen voor de "nakijkploeg/jury" en vrijwilligers voor achter de bar.