Op een kille zaterdagmiddag mocht de Zuid-Bevelandse equipe afreizen naar Sportpark Oosterloo aan de Roosjeslaan. Hier moest deze middag aangetreden worden tegen vv Domburg. Omdat hoofdtrainer J. Blijlevens bij de thuisclub deze middag ontbrak, werden de honneurs waargenomen door Domburg 2 trainer Martin de Nooijer. "Verre uitwedstrijden" en DwO'15 is tot dusver dit seizoen een gelukkige combinatie gebleken! Eens kijken of dat dit deze middag wederom zou gaan gelden.

Trainer Serge Beulens van DwO'15 kwam weer tot de volgende namen deze middag.

Tim, Jeroen, Patrick, Hendrik, Kevin, Niek, Ralf, Kai (70e min. Collin), Mitchel, Alwin (75e min. Gert. V.) en John

De bank werd deze middag warm gehouden door een goed ingepakte Nathan Schenk. De steunpilaar werd deze middag niet fit genoeg bevonden door de medische staf, een fikse aderlating dus voor de DwO'15 formatie. Ditmaal kreeg A junior Alwin van de Guchte het volste vertrouwen om vanaf het begin te mogen starten binnen het elftal.

De wedstrijd deze middag stond onder leiding van Dhr. M. de Boer uit Heinkenszand. Geen onbekende voor beide teams, en iemand die duidelijk tot op "hoge leeftijd" het plezier in het fluiten weet te behouden ondanks de vele gebeurtenissen binnen het amateurvoetbal in Nederland van de laatste jaren.

De wedstrijd was amper vijf minuten onderweg of "oude rot" en "goalgetter" binnen vv Domburg Chiel Maranus kreeg een beste kans om de score te openen voor de thuisploeg. Een complete mistasting achterin de DwO'15 defensie bleef gelukkig zonder gevolgen voor de gasten. Ondanks dat de spits in de loop der jaren wel wat aan snelheid heeft ingeleverd blijft het een sluwe vos die het spelletje duidelijk nog prima beheerst. Enkele minuten later liet Alwin van de Guchte namens DwO'15 wel zien hoe het moest! Bij de eerste fraaie aanval rondde de jonge spits na een subliem (of mag hier het woord magistraal genoemd worden?) hakje van Mimo fraai in de korte hoek af! (0-1). Leek er wederom een mooie middag in het verschiet te liggen voor de Zuid-Bevelandse formatie?
Feit was dat beide ploegen duidelijk niet veel voor elkaar onder deden in de eerste 45 minuten. Nadat de behendige middenvelder Minderhoud namens de thuisploeg met een knap schot de lat raakte, kwam DwO'15 voor de tweede maal goed weg. Aan de andere kant was het Niek Witkam die in kansrijke positie snoeihard de paal raakte, en zo helaas de gasten niet op een comfortabele 0-2 wist te zetten.  Naarmate de eerste helft vorderde werd duidelijk dat de thuisploeg het betere van het spel begon te krijgen. Helaas voor de gasten wist één van de Bernard brothers van vv Domburg met een fraai geplaatst schot randje 16 doelman Schneider te passeren. Zodoende was de wedstrijd na een half uur spelen weer helemaal in evenwicht (1-1). Vijf minuten later wisten de blauw/witten uit Domburg zelfs de leiding te nemen op sportpark Oosterloo. Een onfortuinlijke Drijdijk wist de bal achter z'n eigen doelman te deponeren (2-1). De gasten moesten nu vol in de achtervolging, maar vooral ook oppassen dat het niet met een grotere achterstand de rust in zou gaan. Met een minimale voorsprong voor de thuisploeg floot Scheidsrechter Boer voor de rust.
Tijdens de thee was iedereen binnen DwO er stellig van overtuigd dat het deze middag nog minimaal met een punt sportpark Oosterloo zou gaan verlaten.

Na rust wederom een vrij gelijk opgaande pot voetbal waarin bij vlagen pittige duels werden uitgevochten in een voor de rest vriendschappelijk verlopen wedstrijd. Na rust was er echter maar één ploeg die het meeste aanspraak mocht maken op nog een treffer, en dat waren de blauw/witten uit Domburg. Dwo'15 kwam na rust nauwelijks meer tot het creëren van kansen ondanks dat het toch veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden was... Tien minuten voor tijd nog een discutabel strafschopmoment nadat, één van de beste spelers aan DwO'15 zijde deze middag, Ralf + bal met een tackle van achter werden gevloerd. Scheidsrechter de Boer wuifde het voorval weg en de wedstrijd werd vervolgd. Nadat doelman Schneider nog enkele malen wist te redden viel in de 89e minuut dan toch de bevrijdende treffer voor vv Domburg... Het was aanvaller S. Willemse die de wedstrijd definitief op slot gooide (1-3). Zodoende moest de DwO'15 formatie na 4 wedstrijden weer een nederlaag incasseren...

Op basis van de kansenverhouding was Domburg deze middag de terechte winnaar. Met een beetje meer geluk had de Zuid-Bevelandse formatie deze middag echter een beter resultaat kunnen behalen.  En dus kreeg vice Domburg trainer Martin de Nooijer de felicitaties, en berustte de atletico formatie na afloop in de nederlaag.

Volgende week wederom een zaterdagje rust, de daaropvolgende zaterdag komt vv Veere op bezoek. Hopelijk kan de DwO'15 formatie dan thuis op sportpark de fazant de rug weer rechten tegen een tegenstander die qua niveau niet zal onderdoen dan vv Domburg.

Aanstaande dinsdag wordt er wederom een wedstrijd van DwO'15 < 23 jaar gespeeld. Ditmaal uit bij Yerseke <23. Aanvang 20.00 op sportpark Cleijn Moerken.

Oplossingen quizvraag 9:

Quizvraag 9:in deze ronde 3 pittige cryptogrammen. Ditmaal testen we de Engelse (voetbalcompetitie) kennis bij de quizzer! Let op; in vraag 2 en 3 zijn we op zoek naar stadions vanVOORMALIGE Premier League clubs!

1. Deze voormalig Engelse bondscoach is "dagelijks"  te vinden in z'n lieveling ijssalon in het pittoreske Baarland. (hier waren we uiteraard op zoek naar IJssalon SAM "alle dagen ijs" oftewelAll(er)day(i)ce.. (dus Sam Allerdyce)

Welke stadions zoeken we:
2. Bekende horror regisseur van onder andere de Scream films, vertoeft graag in Engels (vakantie)landhuisje. ( hier waren we opzoek naar horror regisseur Wes Craven. Een engels vakantiehuisje wordt ook wel een "Cottage" genoemd. Kortom Craven Cottage (stadion Fulham) was de juiste oplossing.
3. Dit stadion mag je alleen betreden als je voldoet aan de kledingeisen van dit sportmerk. Hier waren we uiteraard op zoek naar het "Reebok stadium" van Bolton Wanderers. Officieel tegenwoordig het Macron stadium genoemd (wordt dus ook goed gekeurd).

Voor Rob de Baar, Hans Boonman en Jos van de Guchte was deze quizvraag wederom een eitje! Bram Koeman wist daarnaast ook nog 1 punt te scoren. Het blijft ongekend spannend in de top van het klassement die nog steeds wordt aangevoerd door Rob de Baar, maar op de hielen wordt gezeten door Hans en Jos.

Quizvraag 10:

We keren voor de laatste keer deze middag nog even terug naar de gevierde trainer Martin de Nooijer van vv Domburg. Elke amateurvoetballer kent ze wel, die speciale uitspraken/gezegdes/spreekwoorden van al die verschillende trainers die je (voor) altijd bij blijven in het hoofd.
Ook de trainer uit Koudekerke kende in zijn tijd als hoofdtrainer van SVD tal van gevleugelde uitspraken die op de lachspieren werkte en zo soms ook de nodige wenkbrauwen deden fronsen. Daarom vandaag een kleine greep uit het assortiment, en zodoende een meerkeuze/gok vraag. Aangezien er in de top van het quizklassement op dit moment geen oud SVD spelers vertegenwoordigd zijn is de winst/gok kans op deze vraag voor een ieder in de top van het klassement even groot.

Quizvraag 10: Welke gevleugelde uitspraak is niet afkomstig van oud SVD trainer Martin de Nooijer.

- "Dat kan sneller, je lijkt wel een slak die tegen een berg opkruipt!"