Scheidsrechter

Koster, J.A.

Onbekend

"Tres puntos" op zonnig Burgh-Haamstede!

Nadat vorige week het eerste punt werd binnen gesleept op Westkapelle, reisde de hoofdmacht deze middag wederom af voor een verre uitwedstrijd. Ditmaal stond de wedstrijd tussen de twee jongste fusieclubs,  Fc de Westhoek en DwO'15, uit de provincie Zeeland op het programma (bron: M. Boonman). Nadat iedereen heelhuids sportpark 'van zuyen' had weten te bereiken, stoomde de selectie zichzelf klaar voor een op papier pittig duel. Fc Westhoek wist vorig weekend vriend en vijand te verrassen door Zeelandsport met maar liefst 0-5 te verslaan.

De volgende DwO'15 matadoren verschenen ten tonele deze middag:
Tim, Menno, Hendrik, Jeroen (c), Niek, Ralf (25e min. Mitchel C.)(, 82e min. Nicky V), Patrick, Nathan, Mitchel M. (75e min. Kevin D.) Kai en John

Om half 3 werd er voor de eerste maal gefloten door de dienstdoende scheidsrechter deze middag. Beide ploegen waren elkaar in de beginfase behoorlijk aan het aftasten. Tot echt grote kansen kwam het de eerste 10 minuten dan ook niet in beide doelgebieden. Na pakweg 15 minuten voetbal wisten de gasten vrijwel uit het niets brutaal de leiding te nemen op sportpark "van zuyen"!
De diehard meegereisde DwO'15 supporters zagen John op aangeven van de deze middag sterk spelende Kai Dekkers de score openen! (0-1) Enkele minuten later een tegenvaller voor de gasten uit Ovezande. Middenvelder Ralf moest geblesseerd afhaken, en werd zodoende al vroeg in de wedstrijd vervangen door Mitchel Claessens.
De thuisploeg wist vooral uit de standaardsituaties voor wat dreiging te zorgen. De kopballen werden door de wederom verdienstelijk keepende doelman Schneider echter tot twee maal toe geparreerd! De grootste kans op de gelijkmaker voor de thuisploeg kwam na pakweg een half uur spelen. Een ingestudeerde vrijeschop werd vandichtbij afgevuurd op onze doelman van de Schoondijksedijk. Echter van capituleren wilde onze Timmie niet weten, en hij redde dan ook fraai. Wat de thuisploeg vervolgens ook probeerde, tot scoren zou het voor rust niet meer komen.
Organisatorisch stond de DwO'15 formatie weer sterk te spelen deze eerste 45 minuten. De gasten uit Zuid-Beveland wisten voor rust niet veel meer gevaar te stichten aan de andere kant van het speelveld, zodoende gingen beide ploegen met 0-1 ruststand aan de thee.

Na rust werd het strijdplan van trainer Steven Seedo van FC de Westhoek meteen duidelijk. DwO'15 werd gelijk onder druk gezet, maar de laatste linie stond deze middag weer van een behoorlijk niveau te verdedigen. Daarbij mag vooral de rol van, de voor de laatste linie spelende  "stofzuiger", Pette Hoekman zeker niet onbenoemd blijven! Deze rol vervulde de inwonder uit Kwadendamme deze middag dan ook met verve.
Door de toenemende druk, begonnen de ruimtes voorin voor het spitsenduo John en Mitchel M. ook behoorlijk groot te worden. Na een kwartier spelen in de tweede helft gebeurde dan ook waar iedereen met een DwO'15 hart op hoopte. Die verlossende tweede treffer!
Een snelle counter zorgde ervoor dat John op aangeven van Mitchel, alweer zijn tweede treffer van de middag mocht noteren! (0-2) Nu kwam het besef bij de meeste DwO'ers dat het deze middag toch echt niet meer fout kon gaan aflopen.
De thuisploeg gaf echter niet op, en wist een legio aan hoekschoppen af te dwingen voor de felle F side van Fc de Westhoek. Al deze corners werden echter vakkundig afgeslagen door de uiterst geconcentreerde formatie uit zuid-beveland. Torjäger John kreeg twintig minuten voor tijd voor de derde maal de mogelijkheid deze middag om de wedstrijd definitief in  het slot te gooien. Helaas werd zijn torenhoge lob niet bekroond met een doelpunt en bracht het aluminium redding voor de thuisploeg. Ook Mitchel Claessens kreeg een goede kans om z'n eerste treffer van dit seizoen te maken, helaas scheerde de kopbal rakelings over de doellat. Enkele minuten later kreeg de thuisploeg hun grootste kans van de tweede helft. De bal belandde in de scrimmage voor één der westhoekspelers. Nadat laatstgnoemde de trekker wist over te halen, was het wederom doelman Schneider die de vingertoppen tegen de bal wist te krijgen, en zodoende voorkwam dat het nog even heeeeel spannend zou gaan worden op sportpark "van zuyen".
Nadat ook de ingevallen Nicky nog een behoorlijke kans net niet wist te verzilveren, was het slotakkoord voor één van de beste spelers aan de DwO zijde deze middag. Met een prachtige slalom langs 3 man wist middenvelder Dekkers helaas zichzelf en DwO net niet te belonen.
De uitblinkende leidsman J.A. Koster had genoeg gezien en floot na een dikke 90 minuten spelen voor het eindsignaal!

Uiteraard was de ontlading na dit fluitsignaal binnen de selectie groot! Eindelijk beloonde de Atletico formatie zichzelf na al die weken eens met een volle driepunter. Toch duurde het nog tot diep in de blessuretijd voordat de geblesseerde meegereisde Kenny Braamse het aandurfde om het alombekende kratje bier te bestellen aan de bar. "Je weet immers nooit hoe het kwartje nog kan vallen in de laatste minuten" aldus de inwoner uit Ellewoutsdijk...

Aanstaande dinsdagavond mogen de talenten onder de 23 jaar van DwO'15 hun skills tonen op sportpark de Fazant tegen Arendskerke -23. Dan kan worden aanschouwd of de werkwijze van al die jeugdtrainers binnen de "La Masia" (voetbalschool) van DwO'15 z'n vruchten beginnen af te werpen. De "oudjes" mogen een weekje rust nemen, aangezien er volgende week zaterdag ook een voetballoze zaterdag is te noteren.

Quizvraag7:
Lid van de technische staf Jan Schreurs en tevens weer chauffeur deze middag, biechtte tijdens de zonnige heenreis terecht op dat hij een middagje uitwaaien aan het strand van Burgh-Haamstede ook wel zag zitten in plaats van het alombekende middagje voetbal... Uiteindelijk werd in goed overleg met de bijrijder  toch besloten om koers te zetten naar sportpark "van zuyen" en werd het andere (strand)plan voorlopig (met Domburg en Veere nog in het verschiet) even in de ijskast geparkeerd.  Het strand van Burgh-Haamstede is echter nog maar één van de vele bezienswaardigheden die deze plaats rijk is!
Quizvraag 7 betreft een beeldvraag:  Wat is de naam van het historisch object, dat afgebeeld staat op de toegevoegde foto aan het verslag en is onlosmakelijk verbonden met Burgh-Haamstede?

Oplossing quizvraag 6: Op dit moment is het onderling duel der spitsen nog in het voordeel van Mark Minderhoud van vv de Noormannen.
De juiste inzendingen kwamen van: Jarno Huybrechtse, Rob de Baar, Hans Boonman, Bram Koeman, Louran Bosselaar, Ewout de Graaf, Jeroen Boer en Jos van de Guchte.

Scheidsrechter: Dhr. J.A. Koster