Wedstrijdverslag Heinkenszand 1 - DwO'15 1 (4-1)

24 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Berge, R. van den

Onbekend

De Atletico formatie was deze zaterdag geen schim van de ploeg uit de voorgaande drie eerdere duels. De groen/witte thuisploeg stapte deze middag dan ook dik verdiend met een ruime 4-1 als winnaar van het veld...

Op wederom een heerlijke (na)zomer zaterdag mocht de formatie uit Ovezande afreizen naar Sv Heinkenszand. Vorig seizoen stapte het elftal, van de toen nog aan het roer staande J. Wijnands, met een 1-3 verrassend als winnaar van het veld.

Dat de thuisclub in de tussentijd de nodige stappen heeft gemaakt werd deze middag wel duidelijk. De volgende matadoren aan DwO '15 zijde traden deze middag aan:

Tim, Menno, Hendrik, Jeroen (C), Kevin, Patrick, Niek (70e min. Nicky V), Mitchel C. (69e min. Alwin vd. G.) Mitchel M,  John (60e min. Jordi B.) en Kai.

De wedstrijd stond deze middag onder leiding van de jonge scheidsrechter R. van den Berge. Vanaf minuut 1 werd duidelijk dat de gasten deze middag een heet middagje tegemoet gingen zien.  DwO'15 kreeg in de naam Kai Dekkers nog wel een prima kans om de score te openen. De inwoner uit Driewegen omspeelde de Heinkenszand doelman, maar helaas bracht een verdediger redding op de doellijn. Toch was het vooral de thuisploeg dat het spelbeeld bepaalde en de eerste kansen lieten dan ook niet lang op zich wachten. Was het eerst nog een verwoestende vrije trap die op de doellat uiteenspatte, enkele minuten later was het dan toch raak. Opnieuw mocht de thuispoeg aanleggen voor een vrije schop. Alhoewel doelman Schneider de hand nog achter de bal kreeg, ging hij toch binnen (1-0). Een verdiende  voorsprong voor groen/wit en DwO moest niet voor het eerst dit seizoen vol in de achtervolging.
Enig verschil met voorgaande wedstrijden was dat er vandaag echter nooit een indruk werd gewekt dat die gelijkmaker snel zou volgen.... De gasten werden werkelijk op alle linies de eerste 45 minuten afgetroefd, en de logische 2-0 viel dan ook nog voor rust. Een steekpass werd vakkundig afgerond door één der groenwitte spitsen (2-0). Daarna ontstonden nog enkele hachelijke situaties in de doelmond van DwO doelman Schneider, maar gelukkig voor DwO'15 bleef de schade "slechts" beperkt tot twee tegentreffers.
Na rust bleef de thuisploeg duidelijk de overhand houden, en werd de wedstrijd 5 minuten na rust definitief in het slot gegooid. Een miscommunicatie achterin was wederom een prooi voor één van de groen/witte spitsen (3-0). Enig lichtpuntje deze middag aan DwO zijde waren de drie invalbeurten. Na een uur spelen mocht Jordi Bongers z'n debuut maken in de hoofdmacht en hij volbracht deze invalbeurt met verve! Strijdend als een leeuw, aanspeel baar zijn waar nodig en tevens aanwezig zijn in de 16 als spits op het moment dat je er moet staan. Kortom de beste man aan DwO zijde kwam deze middag duidelijk van de Platteweg uit Ovezande/Driewegen.
Nadat de thuisploeg na 70 minuten op zeer knullige wijze op 4-0 was gekomen, leek een monstercore in de maak. Gelukkig bracht de zojuist genoemde J. Bongers hier nog enige verandering in aan, want hij wist na één van de schaarse mooie aanvallen de eretreffer te maken, na de bal op een presenteerblaadje gerekegen te hebben van Alwin. Enkele minuten voor z'n treffer kopte de boomlange spits van DwO zijde de bal na een prima voorzet rakelings langs de verkeerde kant van de doelpaal.
Zoals al eerder beschreven brachten ook de puike invalbeurten van Alwin en Nicky V. weer wat rust in het spelbeeld terug bij  DwO de laatste 20 minuten van de wedstrijd.

De Atletico formatie werd deze middag werkelijk op alle fronten afgetroefd door een gretig en goed spelend Heinkenszand en het is dan ook te hopen dat het spelbeeld aan DwO zijde een incident betreft. Volgende week komt (gedeeld) koploper Zeelandsport op bezoek. Duidelijk is dat er dan uit een ander vaatje getapt zal moeten worden om niet net als Spui vandaag op eigen veld afgedroogd te gaan worden tegen deze voetballend goede ploeg uit Walcheren.

Quizvraag:
Het profvoetbal is/was  rijk aan torenhoge spelers. Wat alleen al te denken aan de Noorse spits Toré André Flo,( met z'n 1.93 m. nog een schijntje vergeleken met onze Jord) of de Roemeen  Costel Pantilimon (2.02 m) die vroeger als reserve doelman fungeerde van Manchester City.

Quizvraag deze middag gaat dan ook over het debuut van de boomlange spits J. Bongers. Mocht de inwoner van de Platteweg het ooit nog eens schoppen tot het profvoetbal, dan zou dit betekenen dat Jordi B. met z'n 2.05 meter, de gedeeld 4e plaats wereldwijd zou bezitten als langste profvoetballer ooit. HIj zou deze plaats samen delen met een Chinees, Duitser en Kroaat.

Quizvraag 4: Welke speler is momenteel echter uitgeroepen als langste speler uit de profvoetballerij en hoeveel centimers kunnen we hierbij noteren?

Het antwoord op voorgaande vraag betrof natuurlijk die andere lange voormalige spits van Fc Groningen Martin Drent. We waren uiteraard op zoek naar de "krent " als gedroogde pitloze druif en niet naar een rozijn zoals sommigen misschien dachten.

Bram Koeman, Jos van de Guchte, Louran Bosselaar, Rob de Baar, Erik van Antwerpen, Ewout de Graaf  en Hans Boonman wisten de de vraag juist te beantwoorden!

Scheidsrechter: R. van den Berge (verdienstelijk gefloten!)