Smitsweg 24 B
4438AH
DRIEWEGEN
tel. 0113-655220

Vandaag de derby van de zak op het programma tegen de mannen van HKW’21. Laatst onderling treffen tussen beide clubs eindigde in een 0-1 overwinning voor de mannen van DwO’15 op sportpark de Kouter. Beide ploegen pakten vorig weekend een mooie overwinning, en waar in de ochtend nog de nodige regen viel kon uiteindelijk worden afgetrapt onder een heerlijk nazomer weertje. De wedstrijd deze middag stond onder leiding van dhr. Israël. Trainer Danny stuurde de volgende spelers de wei in deze middag;

Martijn, Patrick, Hendrik, Jeroen (70e min. Mitchel), Kenny, Job (70e min. Lennard), Rik, Dominic (60e min. Kai) Delano, (Mika), Alwin en Niels

Beide ploegen startte de beginfase wat aftastend, en echte kansen vielen er aan beide zijdes nauwelijks nog te noteren. De thuisclub kroop rond het kwartier spelen wat meer uit de schulp, en kreeg in de naam van Alwin een levensgrote kans de score plots te openen. Aanvalsmaatje Niels gaf de bal op een presenteerblaadje voor, echter Alwin raakte de bal niet goed genoeg waarna deze helaas naast ging. Aan de overzijde had DwO’15 even het geluk dat HKW speler La grand even weggleed toe hij de bal uit een hoekschop knap op de borst controleerde, anders was de eerste echte grote kans voor HKW ook zeker een feit geweest, maar zo ver kwam het dus niet. Naast wat schotjes van buiten de 16 waren de wapenfeiten van HKW voor rust dan ook wel opgesomd. DwO’15 creëerde voor rust echter, afgezien van de kans van Alwin, ook te weinig om aanspraak te kunnen maken op een treffer ondanks het bij vlagen veldoverwicht voor de mannen van Sandhövel. Een 0-0 was dan ook gezien de krachtverhoudingen tussen beide teams niet geheel onterecht.
Na rust was het DwO’15 dat duidelijker aandrong op de helft van HkW’21. De mannen uit Hoedekenskerke/Kwadendamme kwamen pal na rust goed weg nadat de bal via wat benen op de paal caramboleerde. Niet veel later kreeg middenvelder Dominic tot twee maal toe een prima schietmogelijkheid, maar beide inzetten vlogen helaas hoog over het doel van de tot dan toe weinig geteste jonge HKW doelman. Aan de overzijde was Matthijs Allemekinders met een knap schot dichtbij het nodige gevaar voor HKW, maar zijn inzet ging net over. Beide ploegen kregen deze middag de nodige hoekschoppen, waar aan beide kanten zeer weinig meegedaan werd. Uit een vrije schop was Hendrik nog dichtbij met een kopbal, maar ook zijn inzet belandde niet tussen de palen. Het zou zo’n wedstrijd worden, waarbij de ploeg die wist te scoren er met de buit vandoor zou gaan… en zo geschiedde. Eén moment van onbedachtzaamheid tien minuten voor tijd aan de kant van DwO’15 bleek fataal voor de thuisclub. Een voorzet werd door de compleet vrijstaande Gijs de Vos met een rollertje tot doelpunt gepromoveerd (0-1). DwO’15 zette de laatste 10 minuten nog vol aan, en zag in de slotminuut tot afgrijzen dat de leidsman een loepzuivere overtreding op Alwin niet omzette in een strafschop….. De schuldbewuste HKW speler Bek die na afloop toegaf dat het een penalty betrof kwam met de schrik vrij. De leidsman die tot dan toe een prima wedstrijd floot ging hier helaas voor DwO’15 toch behoorlijk de mist in… “het vergrijp was te licht voor een penalty” aldus de man in het zwart. Het paste uiteindelijk feilloos in het beeld van de wedstrijd voor DwO, een middag waarbij de effectiviteit bij DwO’15 te wensen overliet, achterin weinig tot niets werd weggegeven maar wel jammerlijk met 0-1 de boot werd ingegaan.

En zo kwam de nederlaag logischerwijs hard aan binnen de selectie, waar DwO’15 gezien de kansenverhouding en een groot gedeelte in de 2e helft toch wel de meeste aanspraak mocht maken op een treffer viel het kwartje deze middag verkeerd… Volgende week zaterdag een vrije zaterdag, om een week later hopelijk de kater weg te kunnen spoelen tegen Jong Ambon.

Zowel bij DwO 1 als 2 geen treffers deze middag, maar wel bij het derde en de dames. Remon Verbart en Jordy Bongers scoorde beiden 1 maal, en zijn daardoor nieuwe binnenkomers in het klassement. Echter bij de dames bleek Annemiek met 2 treffers op schot in de 3-2 overwinning op Bevelanders. Met 4 treffers pakt zij na deze middag brutaal de leiding in het klassement, gevolg door Niels en Dominic met beide 3 treffers. Ook Joyce scoorde 1 maal en daardoor kom haar totaal nu ook op 2 treffers. Kortom alles lijkt aan te komen op de slotronde van oktober, dan zullen we zien wie zich mag kronen als winnaar van de gouden bol van de maand Oktober.