tel. 0113-656421

Spelers: Fabi, Jordy, Aminah, Floortje, Esmee, Hanna, Amy, Oscar, Siem © en Nathan

Afwezig: Gianfranco en Dylano

De competitiewedstrijd thuis tegen Kloetinge JO11 stond vandaag op het programma. Met 2 afwezigen ( Gianfranco en Dylano ) hadden we nog steeds 2 wissels. Het was een zonnige morgen op sportpark “de fazant . De JO9 en JO10 speelden voor ons en ook de JO17 moest om half 11 spelen dus er was een hoop bedrijvigheid op het sportpark.

Om 10:30 floot scheidsrechter Pastoor voor de start van de wedstrijd. Kloetinge had een aantal fikse nederlagen achter de kiezen dus het was oppassen voor onderschatting. Gelukkig begon iedereen scherp aan de wedstrijd en waren we redelijk aan elkaar gewaagd met een licht overwicht voor DWO. Dit resulteerde na een minuut of 10 in de 1-0 voorsprong door een harde voorzet van Siem die in eigen doel werd gewerkt. Langzaam werd DWO wat sterker maar was het wel wat rommelig. De achterhoede stond weer uitstekend te spelen en gaf nauwelijks kansen weg. Na 20 minuten kwam DWO op een 2-0 voorsprong na een mooie goal van Siem. Aminah had nog een goede mogelijkheid op de 3-0 maar haar schot ging net naast. Dus zodoende gingen we met een 2-0 voorsprong de rust in.

In de rust werd vooral de nadruk gelegd door de trainer dat we minder alleen moesten proberen te gaan en de bal rond te laten gaan.

De 2e helft was er nog wat meer controle omdat we nu met 1 spits gingen spelen en een extra speler op het middenveld. De duels werden feller en scheidsrechter Pastoor moest een aantal keer handelend optreden. Zo werd een overtreding op Siem bestraft met een vrije trap op een meter of 15 en deze klusjes zijn meestal een prooi voor Nathan of Siem. Dit keer Nathan achter de bal en deze krulde de bal met uiterste precisie achter de uitstekende doelman van Kloetinge in de bovenhoek 3-0! De 4-0 volgde snel na een solo van Siem die de bal subtiel langs de keeper tikte. Kloetinge kreeg ook nog een aantal kansen maar Oscar hield zijn doel knap schoon. Toch moest hij 1x het bal uit het net halen nadat een rebound via de binnenkant van de paal het doel in rolde 4-1. DWO kwam de laatste 10 minuten niet meer in de problemen en Nathan maakte met zijn 2e van de middag nog de 5-1. Een prima overwinning na de fikse nederlaag van vorige week.

Komend weekend staat de wedstrijd tegen Kapelle JO11-2 op programma waar we weer een leuke pot hopen neer te zetten.

Verslag: Martijn van de Graaf
Scheidsrechter: Johan Pastoor