Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DwO’15 wint van Apollo’69!

1 mei 2022 9:30


Deze middag ontvingen de mannen van DwO’15, de blauw/witten uit het naburige dorp ’s-Gravenpolder.

Wederom kunnen we dus spreken van een heuse derby uit de zak, ditmaal deel 2. De zoete smaak van de overwinning van voorgaand weekend op HKW’21 was bij veel spelers afgelopen weken blijven hangen, en dus smaakte dit zeker naar meer. Het derde van DwO’15 gaf het goede voorbeeld voorafgaand aan het duel met Apollo’69, door Spui met maar liefst 6-1 te verslaan! Trainer Sandee trommelde dezelfde selectie op deze middag, te weten;

Martijn, Roy, Hendrik, Jorn (77e min Pieter) , Mitchel, Rik (75e min. Yoran), Kenny, Job (66e min. Alwin), Delano (66e min. Joris), Mika (75e min. Dominic) en Niels

De beginfase was voor de thuisclub! Het gretig jagen en vroeg storen, bracht de laatste linie van Apollo’69 bij vlagen behoorlijk aan wankelen, en de eerste speldenprikken door de voorhoede van DwO’15 werden uitgedeeld! Het was dan ook na ruim 10 minuten spelen dat de thuisclub op voorsprong kwam. De met de week beter spelende Mika, glipte langs z’n tegenstander werd vervolgens ondersteboven gelopen, maar wist nog wel bijtijds een pass te versturen op Niels. De scheidsrechter paste prima de voordeelregel toe en heel sportpark de Fazant zag Niels de doelman van blauw/wit vakkundig te passeren. Met nog 2 terug gesnelde blauw/withemden op de doellijn wist hij de bal uitermate koelbloedig binnen te pegelen (1-0). Aan de overzijde had de defensie onder leiding van laatste man Roy de zaakjes prima op orde, de gasten waren met de snelheid af en toe wel wat gevaarlijk via de flanken, maar tot echt (grote) kansen leidde dit niet. Toch wist ook Apollo rond het half uur voetbal plots op gelijke hoogte te komen. Een opstomende verdediger kegelde de bal van pak hem weg 35 meter loepzuiver in de kruising (1-1) Een wonderschone treffer dat mag gezegd worden, die eigenlijk uit het niets viel… Behoorlijk dompertje voor de thuisploeg dat het na deze treffer ook wel even kwijt was, en de gasten juist beter in hun spel zag komen. Het laatste kwartier mocht de thuisclub dan ook niet klagen dat het met 1-1 aan de thee ging. Tot twee maal toe raakte Apollo’69 uit hoekschoppen de paal en lat. Aan de overzijde moest de defensie van Apollo’69 overigens ook goed bij de les blijven, want met de dreiging van Niels, Delano en Mika was verslappen niet mogelijk. Uiteindelijk gingen beide ploegen met een 1-1 ruststand aan de thee.
Na rust een vrij gelijkgaand duel. DwO’15 liet de gasten het spel maken en loerde op een snelle omschakeling. Defensief had de equipe van trainer Sandee de zaakjes prima op orde, want Apolo’69 creëerde vrij weinig tot niets. Na een klein half uur spelen, plukte de thuisploeg de spreekwoordelijke vruchten nadat de tactiek die in de rust werd besproken werd beloond! Het was de vroeg storende Delano, die de bal na een foutieve pass in de defensie van Apollo’69 wist te onderscheppen om de bal vervolgens langs de doelman de schieten (2-1). Sinds lange tijd weer een treffer voor de linker vleugelaanvaller die daar uiteraard net als de overige selectie uitermate content mee was! Apollo’69 ging op jacht naar de gelijkmaker, voerde de druk zwaar op en zag nu wel enkele goede mogelijkheden ontstaan. Ditmaal was het echter geen ‘Haags kwartiertje’ maar het “Tinus kwartiertje” Met enkele katachtige reflexen (waaronder twee achter elkaar in 5 seconden tijd) wist doelman Martijn Apollo’69 het scoren te beletten. Het bleek een duidelijk kantelpunt, want luttele minuten later leek DwO’15 de wedstrijd grotendeels te beslissen! Door de druk van Apollo nam de ruimte in de defensie van blauw/wit ook toe, en dat kun je wel overlaten aan de voorste linie van de gastheer. Met een fraaie combinatie tussen Niels, Rik en Alwin was het uiteindelijk laatstgenoemde die de bal via een Apollo’69 speler binnen wist te werken (kortom eigenlijk een eigen doelpunt met een groot aandeel Ali) (3-1). Nu brak het alles of niets offensief aan voor de blauw/witten en moest DwO’15 achterin alle zeilen bij zetten. Tinus redde nogmaals fraai op een goede mogelijkheid en wederom redde de paal 7 minuten voor tijd DwO’15 en ook de hieruit volgende rebound werd onschadelijk gemaakt! Enkele minuten voor tijd was het de inmiddels ingevallen Dominic die het voor DwO’15 nog mooier wist te maken en het DwO’15 legioen nog éénmaal kon laten juichen! De inwoner uit Oudelande wist wel raad met de geboden ruimte en schoot beheerst binnen! (4-1)

Uiteindelijk een klinkende overwinning deze middag voor de thuisclub, waar de uitslag wellicht ietwat geflatteerd genoemd mag worden, want qua krachtverhouding deden beide ploegen deze middag niet veel voor elkaar onder. Toch zag het publiek deze middag wederom een hard werkende en goed georganiseerd staande DwO’15 voor de dag verschijnen, en was het dan denk ik ook een alleraardigste pot om te aanschouwen op deze zonnige 30e van april!

Aangezien de maand Mei op het punt van aanbreken staat gaan we binnen de seniorenafdeling van DwO’15 weer strijden voor een prijs binnen het topscorerklassement. Wie gaat aan de haal met de titel “kampioentje” van de maand mei. Aangezien deze zaterdag tegen de 1e van mei aanhikte, trekken we deze zaterdag alvast bij het klassement, wat vooral Jordy Bongers zeker geen probleem zal vinden. Hij had met een loepzuivere hattrick een groot aandeel in de 6-1 overwinning bij DwO 3 en gaat dan ook minimaal voor één week fier aan kop in het klassement!

1. Jordy Bongers 3x
2. Jay Sisopha, Rob de Baar, Niels van Geystelen, Delano Loontjens en Dominic Snoep en Joyce de Wilde allen 1x

Scheidsrechter; Dhr.
Vlagger; Rob de Baar
Kaarten: 0
Reporter; Hendrik


 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!