DwO wint derby van de Zak!

24 april 2022 19:45

Na een paasweekend rust te hebben gehad, spoedde een 15 koppige DwO’15 selectie zich deze zaterdagmiddag naar sportpark de Kouter. Trainer Sandee was in aanloop naar dit duel genoodzaakt de nodige mutaties door te voeren in z’n wedstrijdselectie. Zo ontbraken Jarno, Jeroen en Kai wegens blessures, speelde Joris ‘de Keu’ een NL biljartkampioenschap in het Brabantse land en gaf laatste man Pette het zonnige strandachtige Curaçao de voorkeur boven de groene weide op Hoedjeskerke. Welke spelers verschenen dan wel ten tonele deze middag?

Martijn, Roy, Hendrik, Jorn, Mitchel (77e min. Pieter) Kenny, Job (60e min. Alwin) Rik, Delano (60e min. Dominic) Niels en MIka (77e min. Yoran)

De eerdere ontmoeting op Ovezande eindigde in een klinkende, wellicht ietwat geflatteerde, 0-3 zege voor de mannen van HKW’21. De thuisploeg zag deze middag oudgediende Richard Uitterhoeve wel terug keren in de derby van de zak (ontbrak de eerste ontmoeting), maar moest spits La grand wegens een blessure deze zonnige zaterdagmiddag wel missen, wat gerust een aderlating genoemd mag worden voor de blauw/witten.
De wedstrijd deze middag stond onder leiding van leidsman Snijders. DwO’er Job Tramper zag zijn trainingsarbeid en verdienstelijk spel van de afgelopen weken bij Forza 2 beloond worden met een heuse basisplaats centraal op het middenveld naast Kenny en Rik.

Beide ploegen tasten elkaar in de beginfase wat af. Het was Mika die er na pakweg 5 minuten spelen als de kippen bij was, toen hij een foute inspeelpass in de defensie van HKW’21 kon onderscheppen. Helaas vond hij doelman van Staveren op z’n pad, het eerste speldenprikje van DwO’15 was uitgedeeld. Aan de overzijde was 10 minuten later de thuisploeg dichtbij een treffer, echter bracht de buitenkant van het aluminium redding voor de manschappen van DWO. Het was de eerste 45 minuten een vrij gelijk opgaande wedstrijd waar van super goed voetbal absoluut geen sprake was, maar veel strijd aan beide zijdes veel goed maakte. De gasten kregen na een half uur spelen de uitgelezen kans op de openingstreffer. Het was wederom Mika die de te ver uitgekomen doelman van Staveren met een soort van lob leek te verschalken, echter nu zou het aluminium de thuisploeg redden. Aan de overzijde claimde HKW spits van Eijkeren na pakweg 35 spelen een penalty, gelukkig voor DwO’15 wuifde, de prima fluitende leidsman het in zijn optiek ‘te lichte voorval’ “ weg. DwO’15 wist bij vlagen best lekker te combineren, met een sterk debuut van Job en fel en gretig storen van middenveld maatjes Rikkert en Kennet werden de ‘HKW’21 angels’ Uitterhoeve en Emiel Almekinders centraal op het middenveld grotendeels aan banden gelegd de eerste 45 minuten. Met een brilstand zochten beide ploegen na 45 minuten veldspel de catacomben op.
Na rust ontspon zich een boeiend duel, beide ploegen deden wederom weinig voor elkaar onder en gaven aan beide zijdes niet al te veel kansen weg. Ondanks het feit dat HKW bij vlagen de handen vol had aan de bewegelijke en rappe Loontjens boers, werd de strijd grotendeels gestreden op het middenveld. Toch leken de bezoekers de beste mogelijkheden te krijgen, echter doelman van Staveren wilde van geen wijken weten. Uiteindelijk werd na pakweg een uur spelen het duel alsnog opengebroken! Het was de deze middag ijzersterk spelend Rik, die met een sublieme individuele actie het netje deed bollen! De koelbloedige aanname op de borst was fraai, het passeren van z’n tegenstander wellicht nog fraaier, maar het afdrukken in de verre hoek naast de duikende doelman van Staveren, terwijl de bal zich nog op behoorlijke hoogte van de grond bevond was van grote schoonheid! (0-1) De thuisploeg joeg op de gelijkmaker en was bij een hoekschop akelig dichtbij. Een communicatie/dekkingsfout werd bijna afgestraft, echter de kopbal belandde voor DwO’15 gelukkig op de lat. Aan de overkant kon Rik het duel op slot gooien, echter ditmaal haperde de trekker van el capitano en bleef het dus nog bij 0-1. Inmiddels was de slotfase aangebroken, en begon het billenknijpen voor een ieder die DwO’15 deze middag lief had zowel binnen als buiten de lijnen…  DwO doelman Tinus redde tijdens de spannende slotfase nog enkele malen fraai op afstandsschoten. Toch leek het een kleine 5 minuten voor tijd alsnog mis te gaan voor de gasten, nadat de bal tot heel ontsteltenis van DwO’15 deze middag op de stip ging… Bij het uitverdedigen schoot Kenny de bal uiterst ongelukkig maar vol op de arm van de ingevallen Pieter van Sabben. HKW’21 schreeuwde om een penalty en zag de leidsman vervolgens dan ook naar de stip wijzen. Een wel erg zware sanctie volgens velen… handsballen in het strafschopgebied…. Het blijft een heet hangijzer… Wat bleef staan was de pingel voor HKW’21. Het was Emiel Almekinders die achter de bal plaats naam, maar het leder tot eigen afschuw en alles en iedereen die HkW’21 lief had, via de buitenkant van de paal naast zag gaan! DwO’15 ontsnapte en wist niet veel later als winnaar van het veld te stappen! Uiteraard volgde een grote ontlading aan de zijde van DwO’15.
HKW’21- en oud DwO’15 trainer Beulens feliciteerde na afloop sportief de equipe van trainer Sandee en sprak over de gehele wedstrijd gezien van een verdiende overwinning voor de mannen van DwO’15.

Scheidsrechter; Dhr. M.J.L Snijders
Kaarten: 2x geel DwO’15
Vlagger: Dirk van ’t Zefde. Saillant detail;  Onder grensrechter en oud doelman van ‘t Zelfde werd dit seizoen alleen nog maar gewonnen. De geluksvogel pakte daarnaast na afloop ook nog eens 2 fraaie prijzen in de loterij op sportpark de Kouter.