10 april 2022 20:15

Na het debacle van vorig weekend tegen vv Nieuwland, kwamen vandaag de mannen van MZVC op bezoek op het eigen sportpark de Fazant. DwO’15 trad aan met de volgende spelers;

Martijn, Roy, Hendrik, Jorn, Jeroen, Kenny, Kai (45e min. Job), Rik (25e min. Jarno (80e min Patrick), Niels, Delano (80e min Pieter) en Alwin (25e min. Mika)

Tijdens de warming-up gaf Patrick aan te veel last te hebben van een blessure, en zodoende kon Roy sinds lange tijd weer vanaf begin starten!
DwO’15 startte feller dan vorig weekend, al was het MZVC dat na pakweg 5 minuten spelen de eerste kans kreeg. Een schot randje 16 werd echter fraai gepareerd door goalie Tinus. De volgende kans was voor de thuisploeg, echter vond Niels met een hard schot de vuisten van de doelman op z’n pad. DwO’15 was in deze beginfase zeker niet de mindere van de twee, en de gasten hadden zichtbaar en hoorbaar moeite met de speelwijze van de thuisploeg. Het was dan ook DwO’15 dat de score deze middag deed openen! Alwin werd de diepte ingestuurd en bediende uiteindelijk loepzuiver maatje Niels, die tot slot bekwaam afrondde (1-0)! Toch kwamen de gasten niet veel later eigenlijk vrij plotseling weer op gelijke hoogte. De eerste echte kans was dan ook gelijk raak, met een lage schuiver werd goalie Martijn verschalkt (1-1). Hierna een fikse domper voor de thuisclub. Zowel Alwin en Rik gaven aan niet verder te kunnen en dus zou een dubbele wissel volgen door trainer Sandee. Het uitvallen van beide spelers kwam duidelijk hard aan bij de thuisploeg, want MZVC nam vrijwel direct hierna het heft in handen. Toch gaf DwO’15 defensief weinig weg, maar moest voor rust toch nog een tweede tegentreffer incasseren… Doelman Martijn kon een schot niet voldoende verwerken en in de rebound schoot één der MZVC spitsen raak 1-2. Met deze tussenstand gingen beide ploegen aan de thee.
In de rust gaf Kai aan niet verder te kunnen en dus volgde reeds de derde wissel… Na rust vocht de thuisploeg voor elke meter, echter MZVC bleek een taaie tegenstander. De gasten kwamen rond minuutje 60 op 1-3 na een rake kopbal, en hiermee leek de wedstrijd een eind gespeeld. Toch joeg DwO op de aansluitingstreffer en deze zou dan ook nog volgen! Het was Jeroen die vanuit een hoekschop aan aangeven van Niels fraai raak kopte en de spanning zodoende terugbracht (2-3)! Helaas was de opleving van korte duur, want 10 minuten voor tijd werd het pleit alsnog beslecht, een rush van één der defensieve krachten van mzvc werd beloond met een doelpunt en zo werd het 2-4. Hierna bloedde de wedstrijd dood, en nadat ook Jarno uitviel met een enkelblessure leek DwO’15 in meerder opzichten deze middag een “zware” nederlaag te incasseren…

Het is te hopen dat de blessures meevallen, want met één weekendje rust wacht over twee weken opnieuw de derby van de zak tegen HKW’21. DwO’15 kan een hogere eindklassering dit seizoen uit het hoofd gaan zetten, en zal moeten proberen plaats 9 vast te houden.

Scheidsrechter: Dhr. J.W. Rozema
Vlagger: Robbie de Baar
Kaarten: 1x geel Dwo’15 trainer
Reporter: Hendrik