3 april 2022 17:30

Net op het moment dat we dachten de boel redelijk op de rails te hebben, krijgt DwO’15 zwaar klop op Nieuw en Sint Joosland. De volgende spelers werden voor dit treffen tegen vv Nieuwland opgetrommeld;

opgetrommeld;

Martijn, Hendrik, Patrick, Jorn, Jarno (45e min. Joris), Kenny, Rik, Kai (80e min. Roy), Niels, Mika (45e min. Delano) en Alwin (60e min. Pieter v. S)

Mitchel ontbrak door buikgriep en Jeroen zat z’n laatste wedstrijd schorsing uit.

De beginfase was nog veelbelovend voor de ploeg uit Ovezande/Driewegen. Na amper 3 minuten spelen een droomstart. Alwin was het eindstation na een prima actie van aanvalsmaatje Nelis. Hierna was het de thuisploeg dat de regie sterk in handen nam. Waar de eerste 2 kansen nog om zeep werden geholpen was het niet veel later toch 1-1. Hierna volgde uitermate rap de 2-1 voorsprong, (schot randje 16 buiten bereik van Tinus). DwO’15 kreeg 10 minuten later al de 3-1 om de oren…. Alwin kreeg vervolgens de kans om de spanning terug te brengen, maar hij vond de doelman op z’n pad. Aan de overzijde vloog circa minuutje 44 zelfs de 4-1 in de touwen…. Een onthutsend zwak DwO’15 verscheen deze eerste 45 minuten voor de dag… Duels gingen verloren, en Nieuwland reeg de kansen aaneen. Eén man aan de zijde van de thuisploeg was deze middag een ware plaag voor de defensie van DwO’15. Nieuwland spits Wesly Smit wist maar liefst 5x te scoren deze middag, en voelde zich duidelijk als een vis in het water.
Tijden de thee besproken dat een alles of niets strategie zou worden gehanteerd, met uiteraard wel gevaar voor meer tegendoelpunten. Het begin na rust was aan DwO zijde voetballend nog veelbelovend, echter de doelpunten vielen aan de overzijde, en zo liep de thuisploeg uit naar een monsterscore van 8-1…

Zeer frustrerende middag voor DwO’15 dat er op alle fronten deze middag niet aan te pas kwam en waar dubbele cijfers voor de thuisploeg zeker haalbaar waren geweest. Met het schaarood op de kaken, tegenover de vele afgereisde DwO'15 fans, werd na aflloop vrij snel huiswaarts gekeerd. Eens kijken of er volgende week thuis tegen MZVC weer wat meer in het vat zit.