DwO’15 stunt opnieuw in boeiend gevecht met koploper Vlissingen!

27 maart 2022 20:00

Na vorige week knap wolfaartsdijk verslagen te hebben (destijds de nummer 2 van de ranglijst), ontving de equipe van trainer Arjan Sandee vandaag nummer 1 vc Vlissingen op het eigen sportpark de Fazant.

En zeg je vc Vlissingen, dan behoeft dat weinig verdere uitleg, bij uitstek de titelfavoriet van de 4e klasse B. De heenwedstrijd werd kansloos verloren aan de Irislaan met maar liefst 8-2. Toch putte DwO’15 de nodige moed uit de wedstrijden van de afgelopen weken, in het vertoonde spel zat namelijk een duidelijk zichtbaar stijgende lijn. Daarnaast vertoond de koploper toch ook wat wisselvallige resultaten, met gelijke spelen tegen respectievelijk Wolfaartsdijk en vv Schoondijke. Kon DwO’15 deze middag voor een 2e opeenvolgende verrassing en daarmee stunt zorgen? Dat moest dan wel gebeuren zonder Kai (weekendje weg), de geschorste Jeroen en de geblesseerde Jarno en Roy. Trainer Sandee vond in Jorn Verboom een vervanger voor de geschorste Boer, Jorn mocht voor het eerst in z’n carrière van aanvang starten en met vc Vlissingen zeker niet de gemakkelijkste vuurdoop die je kunt krijgen. Maar we kunnen alvast verklappen dat de jonge Verboom een zeer verdienstelijke pot speelde. De volgende spelers waren deze middag paraat;

Martijn, Patrick, Hendrik, Jorn, Mitchel, Kenny, Rik, Joris (65e min. William), Delano (75e min Mika), Niels en Alwin (80e min. Pieter v. S) Op de bank zat daarnaast nog de (licht) geblesseerde Jarno, die in geval van nood nog binnen de lijnen zou verschijnen.

De wedstrijd vond iets na 3’en plaats aangezien beide ploegen in de catacomben op de leidsman aan het wachten waren. Deze stond verrassend genoeg al een tijdje klaar op de middenstip om te starten… Nadat beide teams alsnog snel de weg naar het veld vonden, barstte de strijd los. Nu was het veld al gortdroog en hard, om dan ook nog eens tegen lichtvoetige spelers te moeten aantreden was voor vele DwO’ers een aanslag op de gewrichten…. De tactiek van de thuisploeg was snel duidelijk; zo lang mogelijk de 0 houden, fel op de tegenstander zitten, wat behoudender spelen dan anders en vooral loeren op razendsnelle uitvallen. En dit strijdplan werkte op veel vlakken alleraardigs mag gezegd worden. Voetballend waren de gasten de bovenliggende partij, en helaas kreeg de thuisploeg wederom een vroege tegentreffer te incasseren. De op maat bediende Bouzambou (één van de 4 op het wedstrijdformulier deze middag) wist in twee pogingen doelman Tinus te verschalken… (0-1). Plan één ( lang de 0 houden) kon dus al in rap tempo overboord… Toch rechtte DwO’15 verrassend net als vorig weekend de rug! De defensie van Vlissingen had weinig grip op de voorhoede van DwO’15 en het was Alwin die grote kans op de 1-1 onbenut liet, de doelman redde fraai! Toch kwam DwO op gelijke hoogte! Het was Niels, die na een pass van aanvalsmaatje Alwin, in een één op één met doe doelman mocht afstomen. Het goudhaantje aan DwO’15 zijde van de afgelopen weken wist opnieuw doel te treffen (1-1). Volgens de grensrechter van Vlissingen bevond Ali zich in buitenspelsituatie (kwam terug gelopen uit buitenspelpositie) echter de leidsman wuifde het vlagsignaal tot woede van heel Vlissingen weg, en keurde het doelpunt goed! De gasten voelden zich bestolen, en vanaf dat moment was de leidsman de gebeten hond. Toch mochten de gasten 5 minuten later absoluut niet klagen nadat de in vele ogen doorgebroken Niels getorpedeerd werd door de goalie. Wat volgde was slechts geel, en ditmaal tot woede en onbegrip van menig Dwo supporter/speler. “Na navraag te hebben gedaan aan de leidsman, constateerde deze dat er nog een speler van Vlissingen achter de doelman stond die Niels het scoren nog had kunnen beletten. Velen hadden hier sterke vraagtekens bij, want mocht Niels op de been gebleven zijn dan was hier een zeker doelpunt uit voort gekomen... Na de beslissing van de leidsman, leverde de toegekende vrije schop helaas niets noemenswaardigs op. Na de consternatie legde de thuisploeg nog enkele fraaie aanvallen op de mat, maar de doelman van Vlissingen onderscheidde zich deze middag met enkele katachtige reddingen. Toch ging  deze doelman niet veel later alsnog in de fout, nadat hij de bal ver buiten zijn 16 meter gebied verspeelde en inleverde bij Niels. Laatstgenoemde twijfelde geen moment en  met een prachtige boogbal was er voor de doelman van Vlissingen geen sprinten meer aan, en dus scoorde de uitblinker deze middag aan DwO’15 zijde voor de tweede maal deze middag! (1-2). Aan de overzijde moest doelman Tinus enkele malen handelend optreden, aangezien de gasten behoorlijk op de deur klopten, maar ook deze doelman deed dit met verve! Nadat enkele schoten randje 16 rakelings langs de goede kant van de paal (uit DwO oogpunt) langs vlogen, ontsnapte de thuisploeg. Daarnaast was vooral het optreden van P. Hoekman deze eerste helft noemenswaardig te noemen. Bij bijna werkelijke opgezette aanval van Vlissingen, wist hij telkens als laatste man de doorgebroken Vlissingen speler te dwarsbomen door “de deur dicht te gooien” en zodoende het scoren te beletten! De DwO defensie had de handen vol aan de uiterst behendige (zaal)voetballers van Vlissingen, maar ging wel verrassend met een 2-1 stand rusten!
De gasten bleken na de thee vooral tegen zichzelf en de leidsman te voetballen. DwO’15 had defensief de zaakjes prima op orde, en kreeg zelfs vlak na rust nog de beste kans op de 1-3. Maar wederom redde de doelman na een mooi opgezette aanval voortreffelijk! Vlissingen probeerde met enkele afstandsschoten, en vrije trappen de gelijkmaker te forceren maar de kansen waren schaars. De thuisploeg stevende af op wederom een stunt van formaat! De gasten raakten met de minuut geïrriteerder, maar wisten vlak voor tijd  in minuut 88 alsnog toe te slaan… Één der Vlissingers draaide goed weg, en bediende z’n maatje op maat deze kon van dichtbij binnen tikken (2-2) Wat volgde waren nog enkele minuten billen knijpen voor de thuisploeg, maar zoals uitblinker Hoekman verwoorde; ‘Rond minuutje 60 dacht ik, we kunnen die overwinning deze middag wel eens binnen gaan slepen, en rond minuutje 90 dacht ik we gaan deze middag in ieder geval niet meer verliezen”!
En dus streed DwO tot het laatste fluitsignaal met alles dat het nog in de benen had, en sleepte het punt over de streep! Na het fluitsignaal voelde de gasten zich deze middag bestolen door de leidsman en DwO’15 vlagger R. de Baar. Feit blijft dat de gasten vooral alles en iedereen de schuld gaven, maar vergaten dat het recht op 3 punten op sportpark de Fazant te veel van het goede waren geweest doordat het grote kwaliteitsverschil, dat er in de eerder ontmoeting duidelijk wel was, deze middag niet aan de orde was.
Aan DwO’15 zijde waren na afloop gemengde gevoelens waarneembaar… Als je zo laat nog een tegentreffer tegen krijgt en na rust weinig tot niets weggeeft zijn de druiven zuur… Aan de andere kant overheerste trotsheid, nadat wederom een prima resultaat werd behaald tegen een topploeg uit de 4e klasse B. Vooral de aanvalshoede van DwO’15 (Dalano/Mika/ Alwin/ William/Niels) bleek deze middag een ware plaag voor de gasten, aan de hand van wederom een uitblinkende Niels van Geystelen werd alweer het 7e punt uit de afgelopen 3 wedstrijden behaald. "Uiteindelijk zegervierde vooral het collectief deze middag binnen DwO, en dus sluiten we maar af met een (mooie) spreuk die ik ooit eens las;

“Gebruik al je talenten. Het zou erg stil zijn in het bos als alleen de beste zangers onder de vogels zich lieten horen”

Scheidsrechter: Dhr. De Rond