DwO’15 kan sinds oktober 2020 weer eens juichen in competitieverband!

20 februari 2022 11:45

Na onze laatste wedstrijd medio november te hebben afgewerkt tegen vv Nieuwland, kon pakweg 4 maanden later eindelijk de competitie weer hervat worden. De wederom gedwongen corona pauze was vervelend te noemen, echter zou een nog gitzwarte periode volgen voor de club... Het onlangs overlijden van onze teamspeler en vaste linksback Jonathan hakte er logischerwijs flink in… Zo goed als mogelijk probeerden we weer onze trainingen te hervatten en toe te werken naar het duel tegen vv Cadzand. Deze verste reis van het seizoen werd vandaag voltooid met wederom een gehavende selectie. Alwin, Roy, Martijn, Joris, en William ontbraken door uiteenlopende redenen. De volgende selectie werd opgetrommeld door trainer Sandee;

Rens, Patrick, Hendrik, Jarno, Jeroen, Rik, Niels (80ee min. Mitchel), Kenny, Kai (75e min Yoran), Mika (65e min. Jorn) en Delano (75e min. Davy)

De wedstrijd deze middag stond onder leiding van de jonge leidsman Wagenaar uit Vlissingen. DwO’15 begon sterk aan het duel, en de combinaties (voor zover mogelijk op het hobbelige veld) werden bij vlagen makkelijk gevonden. De openingsfase was dan ook duidelijk voor de gasten en dit werd na pakweg 10 minuten voetbal dan ook beloond met een doelpunt. Kenny wist met een pass, die echt net paste, Niels te bereiken. Laatstgenoemde haalde van buiten de 16 verwoestend uit en vond de lange hoek buiten bereik van de Cadzand doelman! (0-1) Bij vlagen vormden de Loontjens brothers voorin een ware plaag voor de Cadzand defensie en vooral Mika liet z’n tegenstander vaak zijn hielen zien door watervlug weg te draaien. Ook Kai liet zien na lang blessureleed weer volledig terug te zijn. De thuisploeg kwam na de vroege tegentreffer wel wat beter in de wedstrijd alleen tot (grote) kansen zou het voor rust niet leiden, aangezien DwO’15 defensief de zaakjes prima op orde had. Sluitpost Rens kreeg voor rust welgeteld één venijnig schot op zich afgevuurd, maar de pegel met akelige stuit werd vakkundig gepareerd en tot corner verwerkt. De gasten sloegen voor de tweede maal toe, ditmaal uit de omschakeling. Eindstation ditmaal was de sterk spelende Mika (loepzuivere assist Kai), hij passeerde de goalie van de thuisploeg en schoof het leder vervolgens koelbloedig binnen (0-2)! Het werd nog mooier voor DwO’15 nadat pal voor rust Rikkert de bal vanuit een vrije schop, á la Schöne op Madrileense wijze (2019), in één keer achter de doelman wist te droppen (0-3). De gasten zaten nu spreekwoordelijk op rozen! De stemming in de rust was uiteraard allerbest, aangezien we in het verleden wel eens minder aan de thee hadden gezeten… Nadat alle clichés weer waren benoemd (we zijn er nog niet! Kan nog alle kanten op, scherp blijven etc….) gingen we vol goede moed verder met het 2e deel van de match.
Mocht de thuisploeg nog denken aan een stunt dan werd deze na pakweg 50 minuten spelen ruwweg verstoord nadat Kai de bal snoeihard (windje in de rug) achter de doelman wist te pegelen (0-4). De thuisploeg was niet bij machte om tot echte kansen te komen, en op één afstandsschot (prima save El Gato) na, en scrimmage in de doelmond wist DwO achterin de 0 te houden! In een overwegend vriendschappelijk duel, moesten de gasten na een uur spelen plotsklaps met 10 man verder nadat Jeroen de rode kaart kreeg voorgeschoteld. Een onbesuisde actie, zorgde ervoor dat de prima spelende vleugelverdediger enigszins schuldbewust vroegtijdig moest gaan douchen. De thuisploeg bleef moedig strijden voor een eretreffer en even stonden de gasten plots met 9 man op het veld, nadat Kenny in plaats van de bal weg te koppen, de schoen van een Cadzand speler probeerde weg te koppen. Dit resulteerde in een fikse bloedneus, maar strijder Bramse zou gewoon weer binnen de lijntjes verschijnen voor de laatste 10 minuten met 2 flinke proppen in de neus. Aan de overkant kregen Delano en de ingevallen Davy nog enkele goede kansen op een grotere uitslag, maar het zou bij 0-4 blijven! De prima fluitende leidsman breidde er om pakweg 16.15 uur dan ook een eind aan.

Zodoende een mooie en verdiende overwinning op naaste concurrent Cadzand. Nadat na afloop in de kantine nog wat werd na geëvalueerd en genoten werd van het gesponsorde kratje van VAM WaterTech en tot slot de spreekwoordelijke rode lantaarn werd overgedragen aan de Zeeuws Vlamingen werd er huiswaarts gekeerd.

Zodoende stond deze zaterdag toch wel een beetje in het teken van een extra dagje ‘code rood’ (rode kaart, bloedneus Kenneth, rode lantaarn etc.) . Waar velen eerder deze dag nog bezig waren met het rapen van de nodige dakpannen en opnemen van de schade, speelde DwO’15 s ’middags bij vlagen wervel(wind)end (de pannen van het dak is misschien wat te overdreven, maar we zijn minder voor de dag verschenen denk ik zo.)

Volgende week een weekje rust, een week later hopen we de stijgende lijn door te kunnen strekken tegen de mannen van vv Schoondijke op het eigen sportpark de Fazant.