Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sterk DwO’15 verslaat verdiend sv Nieuwdorp

19 september 2021 20:30


Vandaag stond de laatste bekwedstrijd op het programma, voordat volgende week zaterdag de competitie weer losbarst!

Opponent deze middag was sv Nieuwdorp, dat voorafgaand aan deze wedstrijd de bekerpoule als koploper aanvoerde met 6 punten uit 2 wedstrijden. DwO’15 had nog een kleine kans op het bereiken van de volgende ronde, maar dan zou er met grote cijfers deze middag gewonnen moeten gaan worden van de klas hoger spelende groen/witten, daarnaast moest het hopen op een gunstige uitslag in het duel tussen Rilland en Bergen.
De DwO’15 selectie had er voor aanvang van deze match schijnbaar zin in om aan te treden tegen de groen/witten. Wie er daarnaast zichtbaar ook zin in had was de dienstdoende leidsman deze middag. De wedstrijd stond namelijk onder bevlogen leiding van Dhr. E. Northolt. De inwoner uit ’s-Gravenpolder was lekker op het fietsje gekomen onder het genot van een heerlijk nazomer zonnetje en sprak na afloop erg genoten te hebben van de match en de sfeer op sportpark Driewegen.

De volgende DwO’15 selectie moest de bekeroverwinning op Fc Bergen van vorig weekend proberen een goed vervolg te geven.

Martijn, Roy (70e min. Yoran) Hendrik, Mitchel (55e min Jarno), Jonathan, Niels, Kenny, Jeroen (60e min Joris), Delano (80e min Mika), Kai en Rik

Onder warme condities trapten beide teams om klokslag 15.00 af voor de wedstrijd, waarbij toch behoorlijk veel publiek op af was gekomen. De thuisploeg had een minuutje of 2 nodig om organisatorisch in juiste stelling te komen tegenover Nieuwdorp, maar begon vanaf toen aardig te voetballen. De gasten werden onder druk gezet, en de spelers van de thuisclub schuwde de duels niet! De gasten leken enigszins verrast door de gretigheid en felheid waarmee DwO’15 ten tonele verscheen, en de eerste (grote) kans diende zich dan ook aan. Een prima individuele actie van Niels werd net niet beloond, omdat zijn schot uit zeer kansrijke positie de doelpaal aan de verkeerde kant passeerde. Nieuwdorp leek gewaarschuwd, maar toch was het de thuisclub dat wederom een prima kans in naam van Niels kreeg, helaas ook ditmaal leverde het nog geen treffer op. De gasten kwamen voor rust enkele malen dreigend in de buurt van de 16, echter tot (grote) kansen kwam het niet. Toch was het de ploeg uit Nieuwdorp dat de score wist te openen, nadat de eerste echte kans gelijk raak was! Een prima aangesneden voorzet kon nog net bij de 2e paal worden binnen gelopen door één der groen/wit spitsen… (0-1) Toch wel een dompertje voor de thuisclub, wat namelijk tot aan de goal alleraardigst voor de dag kwam. Gelukkig kreeg de gastheer na een korte drinkpauze loon na werken! Een vrije schop van El capitano Rikkert werd scherp ingedraaid, en Jeroen wist in de kluts de bal het laatste zetje achter de doelman te geven! (1-1) Een dik verdiende gelijkmaker zo’n 10 minuten voor rust! Beide ploegen mochten rond de klok van 15.45 aan het verdiende bakje thee, en de aanwezige supporters kregen tot dusver een alleraardigst duel voorgeschoteld.
Na rust was de beginfase nog voor de gasten en de druk door groen/wit werd dan ook opgevoerd. Echter onder leiding van doeman Tinus en laatste man Roy had de defensie van Dwo’15 de zaakjes deze middag prima op orde en werden (grote) kansen nauwelijks weggegeven. Rond een uur spelen werd de moegestreden Mitchel vervanger door Jarno. Koud in het veld zag de nieuwbakken inwoner van ’s-Gravenpolder hoe teamgenoot Dekkers werd weggestuurd door opnieuw aangeven van Rik Witkam. Spits Kai faalde niet in een één op één met de goalie van Nieuwdorp en schoot zodoende DwO’15 met een geplaatst schot op voorsprong (2-1). De zege leek nog allerminst zeker, want de gasten probeerden naarstig de ruimte te vinden om tot de gelijkmaker te komen. Ondertussen waren debutant Yoran Rentmeester en biljartkoning Joris binnen de lijnen gekomen voor de met kramp uitgevallen Roy en moegestreden Jeroen. Met nog 20 minuten op de klok leek een spannende slotfase aangebroken, echter dacht uitblinker van deze middag Rikkert Witkam hier wederom anders over! Na een prima pass van ‘de Keu’ (Joris)  werd de bal uiterst fraai gecontroleerd door onze aanvoerder, vervolgens volgde een sublieme voetbeweging met uiterst snel schot dat zowel laatste man als doelman volkomen verrast werden! Het leder vloog dan ook hoog binnen in de korte hoek! (3-1) De overwinning leek nu binnen, en hier was dan ook geen woord van gelogen! Een prima overwinning deze middag van DwO’15, waarbij het collectief deze middag onder aanvoering van een excellerende aanvoerder,  de groen/witten verdiend versloegen. Helaas bleek het doelsaldo na afloop in het voordeel van sv Nieuwdorp, wat dan ook betekent dat zij zullen doorgaan naar de volgende ronde.
Volgende week barst de competitie dan echt los! Vv Spui komt een bezoek brengen aan sportpark Driewegen. De Zeeuws-Vlaamse ploeg versloeg deze middag toch wel verrassend de klas hoger spelende vv Noormannen met maar liefst 2-5! DwO’15 heeft nog één week de tijd om de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten!

Scheidrsechter: Dhr. E. Northolt
Kaarten: 0
Vlagge: Arjan van Bremen
Reporter; Hendrik

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!